Citat:
În prealabil postat de mariann
Iustin, nu am inteles ce vrei sa demonstrezi cu aceste articole. Vreau doar sa fac trei scurte lamuriri:
1. Adventistii se inchina Domnului in ziua a saptea pentru ca asa a spus Domnul (ex: vezi porunca a patra).
2. Adventistii evita sa faca anumite lucrari duminica (ziua intaia a saptamanii) din respect pentru credinta celorlalti. Asta nu inseamna ca au schimbat vre-o clipa ziua de odihna (ziua a saptea) pe care "Dumnezeu a binecuvantat-o si a sfintit-o"(Iesirea cap. 2:3)
3. Adventistii au suportat, suporta si vor suporta, din partea oamenilor, anumite consecinte neplacute. Nu se tem de persecutii sau nedreptati omenesti. Legea Domnului este mai presus de orice.
|
Mariann, parcă ai vrea să dai de înțeles că adventiștii vor să fie și creștini, și mozaici în același timp. Adică, și capră, și varză; și oaie, și lup. Dacă citeai Biblia cu atenție ai fi observat că Pentateuhul din Vechiul Testament se adresează exclusiv poporului Israel, și niciunui alt popor, aceste cinci cărți fiind totodată și fundamentul religiei mozaice.
Ai fi observat de câte ori versetele imperative încep cu vorbele “Ascultă, Israele!”.
Ai mai fi observat că legământul mozaic are aplicație pentru Israel, “din neam în neam”. Adventiștii pretind cumva că sunt și ei din neamul lui Israel? Pe ce bază? Căci ei apar din neant în istorie abia în secolul al XIX-lea.
Ai mai fi observat că cine încalcă ziua sabatului trebuia omorât. Să ne așteptăm și la așa ceva de la adventiști? Că tot zic ei că sunt singurii care se străduiesc să aplice întocmai litera Legii, și că alții îi persecută pentru asta.
Ai mai fi observat că legământul privitor la sabat este, într-adevăr, veșnic, dar NUMAI între Dumnezeu și fii lui Israel. Doar dacă, așa cum am spus, adventiștii nu sunt și ei “fii ai lui Israel”; dar să fie pe acte și pe legături ereditare incontestabile, nu pe vorbe goale.
Iată și o dovadă pentru cele spuse mai sus; un singur citat din Biblie:
12. Și a mai vorbit Domnul cu Moise și a zis:
13. "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește.
14. Păziți deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;
15. Șase zile să lucreze, iar ziua a șaptea este zi de odihnă, închinată Domnului; tot cel ce va munci în ziua odihnei va fi omorât.
16. Să păzească deci fiii lui Israel ziua odihnei, prăznuind ziua odihnei din neam în neam, ca un legământ veșnic.
17. Acesta este semn veșnic între Mine și fiii lui Israel, pentru că în șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, iar în ziua a șaptea a încetat și S-a odihnit"..(Ieșirea 31, 14-17)
Culmea este că adventiștii fac atâta caz că ziua de odihnă ar fi NUMAI sâmbăta, când de fapt în Vechiul Testament se anunță DOUĂ zile de odihnă: sâmbăta și duminica. Ceea ce și respectă majoritatea creștinilor în prezent. Iată dovada:
“16. În ziua întâi să aveți adunare sfântă, în ziua a șaptea iar adunare sfântă; și în acele zile să nu faceți nici un fel de lucru decât numai cele ce trebuie fiecăruia de mâncat, numai acelea să vi le faceți.” (Deut. 12,16)
Maria Margareta