View Single Post
Vechi 09.12.2008, 11:47:25
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
In primul rind DOMNUL ESTE UN EXEMPLU DE smerenie ,el NU ZICE SA-L SERBAM ,DAR EL NU A INVIAT IN FIECARE ZI ,CI DOAR IN ZIUA INTIA A SAPTAMINII CIND SE LUMINA DE ZIUA SI DE ACEST FAPT NU POATE FI CONTESTAT DE NIMENI CA ESTE SPECIFICAT SI IN N.T.
iN CELE 40 ZILE LE-A SPUS MULTE APOSTOLILOR ,INCIT EI AU TINUT DUPA PORUNCA MINTUITORULUI ADUNARE IN ANUL 50 ,PRIMUL SINOD ,CEL APOSTOLIC IN CARE AU SCRIS MULTE DIN CELE CE LE-A SPUS MINTUITORUL IN CELE 40 ZILE.
Incapatinarea dumitale de a crede numai in ziua a 7-a ,cind sarbatorile evreiesti ,care aveau in ziua a 8- aadunare mare ,dupa 7 zile de sarbatoare preinchipuiau ziua in care HRISTOS A INVIAT,imi aminteste de fariseii din v.t vare nu vedeau duhul ,nu-l intelegeau ,ci numai litera legii .asa si matale te legi numai de litera care zice de ziua a 7-a si refuzi sa vezi Duhul lui dumnezeu ,care lucreaza in biserica lui datorita acestei invieri din ziua opta ,pe care adventistii o contesta.Adica chiar acest eveniment magnific si unic nu are nici o importanta si deci el nu tre sarbatorit ,deci este in ochii adventistilor ceva neinsemnat ,deduc eu ,devreme ce va inversunati sa credeti in litera ,numai in litera.Dumnezeu sa va lumineze ,sa treceti de litera si sa descifrati duhul ,care spune ca nu LEGEA MINTUIESTE ci bunatatea lui DUMNEZEU TREIMIC.
Nu stiu ce s-a discutat in anul 50. Cert este ca in anul 321, Constantin cel Mare da un decret in care numeste "ziua soarelui" (prima zi din saptamana) ca zi de odihna. In sec. IV. inca nu exista denumirea de "duminica". Mai tarziu, sarbatoarea pagana "ziua soarelui" a primit denumirea de ziua Domnului. A fost o schimbare facuta de oameni nu de Dumnezeu.

Spuneti ca ma incapatanez sa tin ziua a saptea. Nu ma cunoasteti. Cand am ajuns pentru prima data intr-o biserica adventista, am aflat ca acestia tin ziua a saptea (sambata). Nu-mi convenea lucrul aceasta. M-am "incapatanat" sa-mi demonstrez ca de fapt ziua intaia (pe care aproape toti crestinii o tin) este adevarata zi a Domnului. M-am documentat pe la multe confesiuni religioase care tin ziua intaia. Speram sa ma lamureasca, cu Sfanta Scriptura in mana, despre schimbarea odihnei zilei a saptea in odihna zilei intaia a saptamanii. Dar, Sfanta Scriptura vorbeste foarte clar despre singura zi din saptamana aleasa, de la inceput, de Dumnezeu. Eu pe cine sa cred? Pe Dumnezeu sau pe oameni? Credti ca un duh rau ma mana sa cred in ceea ce spune Sfanta Scriptura? Si un duh bun va mana pe dvs. sa schimbati ceea ce Dumnezeu nu a schimbat?

Referitor la ziua a opta: este vorba despre ziua a opta a lunii (caci saptamana are numai sapte zile). e mai vorbeste si despre ziua a zecea (sarbatoarea ispasirii) despre ziua a paisprezecea (sarbatoarea pastelui), etc. Dar sunt zile ale lunii. Nu au nici o legatura cu saptamana si zilele saptamanii.