![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am dat seama ca era o eroare de transcriere. Nu asta era problema. Dar, si in Iesirea 12:16, nu este vorba despre ziua intaia a saptamanii sau ziua a saptea a saptamanii. La evrei, dupa sarbatoarea Pastelui, urma o perioada de sapte zile (din a 14-cea zi pana in a 21-a zi a lunii Nisan) cand se tinea "sarbatoarea azimilor". In Iesirea 12:16 se vorbeste despre prima si a saptea zi din aceasta perioada. Dar aceste zile putea cadea in orice zi din saptamana. Nu confundati ziua intaia a unei luni sau ziua intaia dintr-o perioada, cu ziua intaia a saptamanii. De ce va chinuiti sa demonstrati ceva ce Dumnezeu nu a vrut sa spuna?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, am observat un lucru. Am stat de vorba cu multi oameni din multe confesiuni religioase. Exista o trasatura comuna si destul de grava: toti cei care aveau tendinta de a elimina anumite parti din Biblie (sub diferite motive, cum ar fi ca "asta era numai pentru evrei" sau altele) sufereau un blocaj in cunoastere. Incepeau sa se invarta precum pisica in jurul cozii, desi Sfanta Scriptura este un izvor nesecat de invatatura.Cei care nu iau in serios toata Sfanta Scriptura, la un moment dat nu mai au ce intelege din Cuvantul lui Dumnezeu. Isi pun singuri limite desi au in fata invatura nemarginita, de la Dumnezeu. Nu doar porunca a patra este infailibila, ci toate cele zece porunci, scrise pe piatra de insusi Dumnezeu. Ele reflecta caracterul lui Dumnezeu, iar noi suntem facuti dupa asemanarea Lui. Este important de stiut ca mantuirea nu vine din pazirea celor zece porunci. Mantuirea este darul lui Dumnezeu pentru noi, prin jertfa Domnului Iisus Hristos (ca plata a pacatului nostru). Noi trebuie sa primim acest dar. Daca primim acest dar de la Dumnezeu, vom avea si dragoste pentru Dumnezeu. Si nu putem spune ca-L iubim pe Dumnezeu daca nu pazim poruncile Lui (tot cu putere de la El). "Daca Ma iubiti veti pazi poruncile Mele"(Ioan 14:15) "Eu am pazit poruncile Tatalui Meu"(Ioan 15:10) O fi facut Domnul Iisus Hristos vre-o selectie a poruncilor, sau le-a pazit pe toate? Dvs. vreti sa sugerati ca Domnul Iisus Hristos a "sarit" peste unele din cele zece porunci. Nu pomeniti nimic despre primele patru porunci, care se refera la relatia dinte Dumnezeu si om. Dar, sa vorbim despre porunca a patra, care nu este singura porunca infailibila, ci este cea mai controversata. In Evanghelii, gasim de cca. 45 de ori discutii ale Domnului Iisus Hristos despre ziua a saptea (sambata). Daca nu era importanta aceasta zi, pur si simplu ar fi desfiintat-o. Dar lucrul acesta nu sta in caracterul lui Dumnezeu. Binecuvanteaza si sfinteste o zi (ziua a saptea) inca de la creatie, cand nu exista pacatul in lume, o scrie cu degetul Sau in piatra si apoi sa o desfiinteze!? Daca puteti crede asa ceva inseamna ca nu-L cunoasteti pe Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca asculta de Domnul Iisus Hristos, adventistii nu mai au ce dezlega. Din pacate, si in biserica noastra a patruns fariseismul. Dar, marea majoritate (parerea mea), au Duhul lui Hristos si tin sambata asa cum ne-a invatat Domnul sambetei (Marcu 2:28). In acest sens, puteti urmari un scurt comentariu video (cam 15 min.), tinut de un pastor adventist care are Duhul lui Hristos (cred ca nu gresesc). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Taierea imprejur a fost numai pentru evrei. Nu Moise a fost primul evreu, ci Avraam (unul dintre parinti). Puteau si strainii sa faca taierea imprejur, dar prin aceasta confirmau trecerea lor la poporul ales, poporul evreu. Iar, cand se vorbeste in Noul Testament despre "cei care vin din taierea imprejur", se vorbeste despre evrei care au avut deja parte de acest ritual (al taierii imprejur), inainte de jertfirea Domnului Iisus Hristos.Erau multi evrei , taiati imprejur, care credeau in Mantuitorul si deveneau crestini, prin botez. 3. Sper sa fiu considerat si eu iudeu si sa fi facut taierea imprejur, asa cum o prezinta apostolul Pavel, in Noul Testament: "Iudeu nu este acela care se arata pe dinafara ca este iudeu; si taiere imprejur nu este aceea care este pe dinafara, in carne.Ci iudeu este aceala care este iudeu inlauntru si taiere imprejur este aceea a inimii"(Romani 2:28.29). 4. Nu luati totul cu furca. Legile scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu, si puse in chivot, nu trebuiesc puse alaturi de legile specifice poporului evreu, scrise pe un zapis de Moise si asezate langa chivot. Nu puneti Cele zece porunci alaturi de legile ceremoniale, administrative, etc. date poporului evreu (desi sunt si acestea foarte importante pentru studiu si intelegerea corecta a Sfintei Scripturi). Despre ziua a saptea sta scris pe piatra (de Dumnezeu) iar despre taierea imprejur sta scris pe hartie (de Moise). Ziua a saptea a fost binecuvantata si sfintita pe vecie, de Dumnezeu, de la facerea acestui pamant. Taierea imprejur a fost data mult mai tarziu, pentru evrei si a fost valabila pana la Cruce. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce nu o cinstesc asa cum a cerut Dumnezeu?
|
|
|||
|
|||
![]()
mariane, sau vasiniec,
poi vezi dumneata, noi sarbatorim Sabatul cel nou, de sambata seara pana luni dimineatza, unii, care se straduie sa faca asha cum a facut Hristos de Sabat, muncind 6 zile shi odihnindu-se "intru Mine" de Sabat... deci noi iata ca tzinem porunca respectiva dar nu sambata ci in sfanta Duminica, caci a fost dezlegata sambata de Mantuitor... voi, sau tu, tzinetzi sambata, poi sa fi sanatos, shi e treba ta, ca noua ni s-a zis ca ce a legat Dumnezeu omul sa nu desparta... shi sa nu judecam pentru sambete sau pentru mancare... acuma tu ai vrea sa ce? sa tzinem Sabatul sambata? poi tzi-am aratat ca Sabatul il tzinem, dar pe tine nu de sabat te doare ci pentru ca sa tzinem atunci cand ai vrea dumneata, adica sambata shi sa nu mancam carne, ca sa ne putem lauda ca iata nu mancam carne de porc dar mancam toata carnaria shi faradelegile gLumii, inghitzind camila-cămila din prea multa responsabilitate civica... poi fa in fiecare zi din viatza ta un Nou Sabat, shi nu cred ca se va supra Dumnezeu, ca de aia ne-o fi dat doar unul ca daca ne-ar fi dat mai multe am fi zis ca e prea multa odihna, ca noi vrem sa fim vrednici shi ca vrem sa lucram, shi atunci ne-a dat 6 zile...sa ne aratam vrednicia, shi atunci noi iar vrem Sabat zilnic, shi atunci ne-a zis "...da-ne noua astazi painea noastra cea de fiecare zi, cea de toate zilele, cea spre fiintza" dar voi n-o vretzi ci vretzi dezbinare... ori unime panecumenica... poi de ce mai mariane? daca a dezlegat sambetele shi cercuirea in carne shi felurile mancarilor? dar nu ca sa nu mai tzinem nimic sau sa mancam spurcaciuni shi sa ne cercuim noi cu tot felul de chestii mondene shi simpatice... nu pentru aia, ci ca sa nu se mai poata lauda unii cu trupurile altora... sau cum s-or talmacii cuvintele sf Apostol Pavel... ca nu cumva sa fie ele pietre de poticnire ca sa mancam cele jertfite idolilor... in cardashie cu proorocitza, ca ishi zice ea ca este proorocitza, dar minte, cu Izabela... shi cu faptele nicolaitziilor-bitziilor... deci mariane... cand oare o sa pricepi? ca noi tzinem Sabatul, cel Nou, cel Vechi innoit shi cel Nou, de sambata seara pana luni dimineatza? cate tone de discutzii sa mai se ashtearna shi cate hule sa mai apara in sufletele noastre? dar taina Sabatului cel Nou n-am sa v-o spun... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, ce avem cu mancarurile curate si necurate (Noe a primit porunca despre animale curate si necurate- facerea 7:2- si Noe nu era evreu), sau cu ziua a saptea (zi binecuvantata si sfintita de Dumnezeu cand nu erau pe pamant decat doi oameni (Adam si Eva) si pacatul nu intrase in lume). Se pare ca vrem sa taiem tot ce nu este in armonie cu teologia noastra. Nu ar fi mai bine sa avem curajul sa renuntam la teoriile noastre (de fapt, induse de altii) si sa ne aplecam cu incredere asupra Cuvantului lui Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau, poate stiti sa-mi spuneti dvs. , cum poate fi porcul (ca mancare) "umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este a lui Hristos" (Coloseni 2:17)? |
|
|||
|
|||
![]()
poi le-atzi lepadat pe toate la gramada... shi datzi socoteala din "izmă shi mărar" pana cresc "spinii shi pălămida" ashteptand de la cârtitze sa va mai scape de nenorociri... de fluturi de varza shi de râme adica...
pe unele "trebuia sa nu le lasatzi iar pe unele sa le tzinetzi"... mariane vasinec... mariane mariane... dar nu-tzi spun taina Sabatului cel nou ca te-ai facut adventist shi erau ortodos pacatos inainte, poi mai bine pacatos decat eretic, deci ai ales prost chiar daca acum ai avea ceva fapte.... cu care sa se mandreasca fariseii aia ai tai, cu sambetele tale... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spuneti ca ma incapatanez sa tin ziua a saptea. Nu ma cunoasteti. Cand am ajuns pentru prima data intr-o biserica adventista, am aflat ca acestia tin ziua a saptea (sambata). Nu-mi convenea lucrul aceasta. M-am "incapatanat" sa-mi demonstrez ca de fapt ziua intaia (pe care aproape toti crestinii o tin) este adevarata zi a Domnului. M-am documentat pe la multe confesiuni religioase care tin ziua intaia. Speram sa ma lamureasca, cu Sfanta Scriptura in mana, despre schimbarea odihnei zilei a saptea in odihna zilei intaia a saptamanii. Dar, Sfanta Scriptura vorbeste foarte clar despre singura zi din saptamana aleasa, de la inceput, de Dumnezeu. Eu pe cine sa cred? Pe Dumnezeu sau pe oameni? Credti ca un duh rau ma mana sa cred in ceea ce spune Sfanta Scriptura? Si un duh bun va mana pe dvs. sa schimbati ceea ce Dumnezeu nu a schimbat? Referitor la ziua a opta: este vorba despre ziua a opta a lunii (caci saptamana are numai sapte zile). e mai vorbeste si despre ziua a zecea (sarbatoarea ispasirii) despre ziua a paisprezecea (sarbatoarea pastelui), etc. Dar sunt zile ale lunii. Nu au nici o legatura cu saptamana si zilele saptamanii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|