Citat:
În prealabil postat de vasinec
Domnul Iisus Hristos o cunoaste cel mai bine (Vezi Evanghalia dupa matei cap. 4 - Ispitirile). El a scris-o. Imbracati-va cu Duhul Adevarului, si cititi Biblia vazand printre randuri, pe autorul Bibliei: Dumnezeu.
Nu va incredeti in oameni. Doar, lasati-va ajutati de ei. Fiti receptivi la toate ideile dar nu fiti creduli. Invatati sa ganditi. Credinta nu este compatibila cu naivitatea. Iubiti Adevarul si il veti gasi.
|
Citat:
În prealabil postat de
valentin.viliga
fratilor tot o dati atata cu sabatul, dar este clar ca nici primii crestini nu mai tineau sabatul, dupa cum reiese din Epistola catre Diognet, in care sabatul era considerat o superstitie iudaica, citez: "Iar despre frica lor cu privire la mancari, la superstitia lor cu privire la sambete, la mandria taierii imprejur, la batjocorirea postului si a zilei celei dintai a lunii, nu socot ca trebuie sa le aflii de la mine, ca toate sunt de ras si nu merita sa vorbesc despre ele
Se stie ca a existat o trecere treptata de la pazirea zilei a saptea (singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu), la pazirea zilei intaia (zi hotarata de oameni, apoi acoperita cu "argumente crestine"). Una din etape a fost prigonirea iudeilor, in intreg imperiul roman. Crestinii, datorita tinerii sabatului, erau deseori confundati cu iudeii si persecutati.
De frica persecutiilor, s-a renuntat, treptat, la pazirea zilei a saptea si s-a trecut la pazirea zilei soarelui (ziua intaia). Mai tarziu, aceasta "zi a soarelui" a fost numita "ziua domnului" (prin sec IV). Si asa, o mare sarbatoare pagana, a ajuns o mare sarbatoare a crestinatatii.
(asta e cea mai tenebroasa shi hilara interpretare, adica noi suntem pagani shi slujim la idoli cum ar fi ziua soarelui, shi atzi venit voi ca sa ne coriJJJatzi, du-te domnule shi revino-tzi ca eshti dus rau... cu pluta, domnule mitoman explicativ)
poi daca spui ca citeshti sfnata scriptura de 6 ani zi de zi, ma intreb cum nu-tzi pui intrebarile alea care trebuie ca sa-tzi raspunzi dumneata la ele?
-nu cumva procedez ca shi carturarii?
-nu cumva procedez ca fariseii care ne instruiesc shi ne invatza sa pazim sambetele?
-nu cumva invatza pe altzii ca sa lase iotele shi cirtele shi astfel facand sa invetze pe oameni?
-nu cumva sunt un mare mitoman shi dau sfaturi shi recomandari altora cand din pacate nu fac altceva decat sa apar nishte axiOMe demonSTRATe?
-nu cumva Hristos nu a mai impus ziua Duminicii, sabatul cel Nou, asha cum marturiseshte shi sf Ap Pavel, tocmai pentru ca nimeni sa nu se mai poata lauda cu trupurile altora? (nici cercuirea in carne, nici zilele de postire ori inchinare, caci shi cel ce mananca shi cel ce nu mananca, tot felul de mancaruri, sherpi, porci, oratanii, legumicultura, ovaz, pentru Domnul o face)
-nu cumva am pierdu 6 ai din viatza shi am citit shi am priceput totul greshit, pe dos, fiindca nu sunt inspirat de HAR? shi ca atare ma laud in zada?
-nu cumva ii szmintesc shi pe altzii shi pentru asta voi da socoteala candva?
-nu cumva in loc de scriptura, sunt defapt indragostit de trufie shi ingamfare desfranata?
-nu cumva deshi mi s-a explicat de o mie shi o suta de ortodocshi ca ma aflu in eres, eu perseverez in a fi un indaratnic pentru ca sunt sluga fariseilor cu care am studiat impreuna biblia, shi impreuna ne simtzim nishte sfintzishori gata mantuitzi?
-nu cumva shtiim atatea dar nu implinim nimic, astfel ca avem o credintza moarta, caci nu ni se cere decat sa tzinem sambata, adica sa nu facem nimic in ea decat sa eretizam, sa ne ferim de carne de porc schimb sa halim toate spurcaciunile lumii, shi sa ademenim pe care om putea ca sa-i invatzam ca shi ei sa aiba ca shi noi aceiashi credintza moarta, lipsita de viatza duhovniceasca ci ca sa-i amagim cu o viatza superioara de carturari ce shi-au cladit casa pe nisip mishcator?
deci iata degeaba shtii sa pui intrebari ca sa sadeshti in altzii Cuvantul Lui Dumnezeu, daca orbitzi fiind de cel rau, nu v-atzi pus intrabarile astea elementare, pe care shi le pune orishicine...
-sunt eu al lui Hristos? sau sunt al lui Mamona?
dar v-a veni timpul sa vi le punetzi... mai bine mai tarziu decat niciodata...