Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2008, 20:25:47
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Cata mandrie zace in tine(oare cine mai e asa mandru?).
Deja esti amuzant cu exprimari de genul asta...mai bine ai pune mana sa incerci sa pricepi ce spun scripturile si dupa aceea sa ii incerci pe altii.
Nu era vorba de mandrie. Era doar o atentionare data unei persoane care minimalizeaza rolul Sfintei Scripturi in cunoasterea lui Dumnezeu.

Recunosc ca sunt un incepator in cunoasterea Sfintei Scripturi (desi o studiez, zilnic, de vre-o 6 ani).
Vechi 14.12.2008, 20:29:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
ia pune-mi trei intrebari din pagina 1710...sa vedem :-??
Nu mi-ati specificat din care editie sau traducere a Bibliei (oricum nu dispun, decat pe calculator de mai multe variante nepaginate). Mai bine alegeti un capitol din Biblie. Pentru dvs., domnule student la teologie, cred ca gasesc mai mult de 5 intrebari in orice capitol al Bibliei, la care nu stiti raspunde.
Vechi 14.12.2008, 20:35:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
fratilor tot o dati atata cu sabatul, dar este clar ca nici primii crestini nu mai tineau sabatul, dupa cum reiese din Epistola catre Diognet, in care sabatul era considerat o superstitie iudaica, citez: "Iar despre frica lor cu privire la mancari, la superstitia lor cu privire la sambete, la mandria taierii imprejur, la batjocorirea postului si a zilei celei dintai a lunii, nu socot ca trebuie sa le aflii de la mine, ca toate sunt de ras si nu merita sa vorbesc despre ele
Se stie ca a existat o trecere treptata de la pazirea zilei a saptea (singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu), la pazirea zilei intaia (zi hotarata de oameni, apoi acoperita cu "argumente crestine"). Una din etape a fost prigonirea iudeilor, in intreg imperiul roman. Crestinii, datorita tinerii sabatului, erau deseori confundati cu iudeii si persecutati. De frica persecutiilor, s-a renuntat, treptat, la pazirea zilei a saptea si s-a trecut la pazirea zilei soarelui (ziua intaia). Mai tarziu, aceasta "zi a soarelui" a fost numita "ziua domnului" (prin sec IV). Si asa, o mare sarbatoare pagana, a ajuns o mare sarbatoare a crestinatatii.
Vechi 14.12.2008, 20:38:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Și după asta să ne explicați de ce a falsificat în repetate rânduri, în mod deliberat Dumitru Cornilescu (traducătorul Bibliei sectantilor) versete după versete din Biblie ca să servească astfel cauza sectanților?
Daca a falsificat-o, tot in folosul dvs. a falsificat-o. Dumitru Cornilescu nu era un pazitor al sambetei (ziua a saptea) ci al zilei intaia a saptamanii (duminica).
Vechi 14.12.2008, 22:23:38
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Se stie ca a existat o trecere treptata de la pazirea zilei a saptea (singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu), la pazirea zilei intaia (zi hotarata de oameni, apoi acoperita cu "argumente crestine"). Una din etape a fost prigonirea iudeilor, in intreg imperiul roman. Crestinii, datorita tinerii sabatului, erau deseori confundati cu iudeii si persecutati. De frica persecutiilor, s-a renuntat, treptat, la pazirea zilei a saptea si s-a trecut la pazirea zilei soarelui (ziua intaia). Mai tarziu, aceasta "zi a soarelui" a fost numita "ziua domnului" (prin sec IV). Si asa, o mare sarbatoare pagana, a ajuns o mare sarbatoare a crestinatatii.
Frate vasinec persecutii impotriva iudeilor la scara mare in imperiul roman nu au exista, iar a spune ca, crestinii au fost persecutati pt ca era considerati evrei e o mare prostie, iar epistola pe care eu o citez este o scriere crestina de prin anul 197, deci poate fi integrata in perioada numita "a parintilor apostolici" adica acei parinti ai Bisericii care au conscut pe unii din sfintii apostoli
Vechi 14.12.2008, 23:01:38
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
Se pare ca nu cunoasteti nici invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Apostolilor Sai (si nici nu aveti respect pentru aceste invataturi) si nu cunoasteti nici istoria crestinismului.

Pentru mine, invataturile Mantuitorului propovaduite de Sfintii Apostoli sunt mai mult decat suficiente. Sunt, de fapt, un izvor nesecat de invatatura Dumnezeiasca. Studiez Sfanta Scriptura, in fiecare zi, de vre-o 6 ani si-mi dau seama ca sunt abia la inceput. Nu am cum sa o termin intr-o viata de om. Un "indragostit" de Sfanta Scriptura (Jean Claude Verschia), spune intr-o lucrare: "de 30 de ani studiez Biblia cu pasiune si , in fiecare zi ma uimeste tot mai mult si "ma deranjeaza" tot mai mult."

Daca Sfanta Scriptura, in care gasim invataturile Mantuitorului si ale Apostolilor Sai, este cartea de capatai a crestinului, asta nu inseamna ca resping si alte invataturi ale unor oameni inspirati. Si, orice invatatura este inspirata daca este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.

Referitor la istoria crestinismului: se stie ca adevaratul crestinism era practicat in vremea celor care au fost contemporani cu Domnul Iisus Hristos. Apoi a inceput degradarea crestinismului, prin invataturi omenesti, prin introducerea de obiceiuri pagane imbracate in ambalaj crestin, prin introducerea de ritualuri pe care nici Domnul Iisus Hristos si nici Sfintii Apostoli nu le-au practicat si care nu au nici o valoare,etc. Cei 2000 de ani cu care se tot lauda unii, au dus la transformarea crestinismului dupa voia omului. De asta, cum se vede si in cazul dvs., invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli deranjeaza si sunt catalogate ca insuficiente. Desi, sunt sigur ca puteti alege orice pagina din Sfanta Scriptura, din care sa va pun cel putin trei intrebari la care nu stiti raspunde.

Vor veni (de fapt au si venit de mult) vremuri de inselatorie ale celui rau si doar cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu ne va ajuta sa deosebim adevarul de minciuna. Si cum otrava este cel mai bine administrata cu o mancare buna si minciuna este amestecata cu adevar. Doar Cuvantul Intrupat (Domnul Iisus Hristos-prin Duhul Sau) si Cuvantul Scris (Sfanta Scriptura) ne pot feri de inselatoriile subtile ale celui care ne vrea pirduti.
SI DRACUL CUNOASTE BIBLIA SI PE ORICINE POATE INVIRTI PE DEGETUL CEL MIC DC ALA CE O STUDIAZA NU URMEAZA PILDA CELOR DOI luca si cleopa DIN DRUMUL SPRE EMAUS,EI ZIC''[COLOR=red]cum vom cunoaste daca nu ne va tilcui cineva.[/COLOR][COLOR=black]A prefera sa intelgi Biblia dupa capul tau este LIPSA DE SMERENIE ,CA SI O MARE MINDRIE.!!aPOI PSALMISTUL David NE SPUNE ASA:[/COLOR][COLOR=blue]MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII SAI ,adica EL vrea sa se descopere prin sfintii sai ,ca sa vada smerenia noastra.Si cine sintem noi ca sa ne impotrivim preferintelor lui Dumnezeu.Nici nu pretind ca as cunoaste BIBLIA tilcuind-o de una singura ,fara a ma sprijini pe sfintii parinti care au tilcuit-o si au murit martirizati aparind de-a lungul timpului dreapta credinta de ereziile care si in aceste vremuri sint tot mai numeroase!DAR ERAU INCA DIN PRIMELE SECOLE ,[/COLOR][COLOR=black]iNDIFERENT CA UNORA LE PLACE SAU NU dUMNEZEU A LAST bISERICA SA PE PAMINT SI EA ARE O EXISTENTA PAMINTEASCA ,FIIND PE PAMINT SI CU CONTINUITATE DIN PRIMELE SECOLE .eA .BISERICA LUI dUMNEZEU PE CARE NICI PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI ,NU A DISPARUT CA SA REAPARA ACUMA PESTE NOAPTE EA TOT TIMPUL A FOST MARTIRIZATA DE CEI CU EREZIILE ,DE CRUCIADELE CATOLICILOR ,S.A.M.D. SI TOTUSI A REZISTAT PINA IN ZILELE NOASTRE SI VA REZISTA PT CA ESTE CONDUSA DE INSUSI HRISTOS ,PRIN SFINTII SAI!![/COLOR]
Vechi 15.12.2008, 08:36:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Frate vasinec persecutii impotriva iudeilor la scara mare in imperiul roman nu au exista, iar a spune ca, crestinii au fost persecutati pt ca era considerati evrei e o mare prostie, iar epistola pe care eu o citez este o scriere crestina de prin anul 197, deci poate fi integrata in perioada numita "a parintilor apostolici" adica acei parinti ai Bisericii care au conscut pe unii din sfintii apostoli
Au avut loc doua razboaie crancene intre romani si evrei; in anul 67 romanii au distrus Ierusalimul si Templul. De obicei nu faceau gesturi din astea. Inseamna ca au fost suparati tare. In plus, evreii au fost imprastiati prin imperiul roman, multi dintre ei ca scalvi. Apoi, in anul 132 a urmat revolta condusa de Bar Kohba. Si nu a fost o joaca. Cam 3 ani de zile evreii au reusit sa se constituie ca o comunitate independenta si sa puna probleme romanilor. Va dati seama ce a urmat dupa aceea. Cum erau vazuti evreii? Cum erau tratati? Crestinii mai aveau in comun cu evreii pazirea zilei a saptea (nimic nu a desfiintat aceasta zi binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, de la creatie). Si, cum nu era placut sa fii confundat cu evreii, s-a trecut treptat la pazirea zilei pe care o tineau romanii; ziua soarelui (ziua intaia a saptamanii).

Nu am contrazis scrierea pe care ati postat-o. Din aceasta scriere, chiar reiese teama de a avea ceva asemanator cu evreii. Crestinii nu mai faceau taierea imprejur sau alte obiceiuri evreiesti. Dar ziua a saptea o pazaeu.
Faptul ca in primul secol, crestinii serbau ziua a saptea este recunoscut si de catre istoricii ortodocsi Calist Botoseneanu si Ieromonahul Gabriel Rascaru (vor mai fi si altii, dar nu-i stiu eu).
Gabriel Rascaru Ieromonahul, in Liturgica Bisericii Ortodoxe , ed. 1876, pg. 94, scrie: "Sambata s-a serbat intrucat priveste ca Lege morala si in secolele primitive ale crestinismului".
Vechi 15.12.2008, 08:44:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
SI DRACUL CUNOASTE BIBLIA SI PE ORICINE POATE INVIRTI PE DEGETUL CEL MIC
Domnul Iisus Hristos o cunoaste cel mai bine (Vezi Evanghalia dupa matei cap. 4 - Ispitirile). El a scris-o. Imbracati-va cu Duhul Adevarului, si cititi Biblia vazand printre randuri, pe autorul Bibliei: Dumnezeu.

Nu va incredeti in oameni. Doar, lasati-va ajutati de ei. Fiti receptivi la toate ideile dar nu fiti creduli. Invatati sa ganditi. Credinta nu este compatibila cu naivitatea. Iubiti Adevarul si il veti gasi.
Vechi 15.12.2008, 09:30:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
Domnul Iisus Hristos o cunoaste cel mai bine (Vezi Evanghalia dupa matei cap. 4 - Ispitirile). El a scris-o. Imbracati-va cu Duhul Adevarului, si cititi Biblia vazand printre randuri, pe autorul Bibliei: Dumnezeu.

Nu va incredeti in oameni. Doar, lasati-va ajutati de ei. Fiti receptivi la toate ideile dar nu fiti creduli. Invatati sa ganditi. Credinta nu este compatibila cu naivitatea. Iubiti Adevarul si il veti gasi.
Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga
fratilor tot o dati atata cu sabatul, dar este clar ca nici primii crestini nu mai tineau sabatul, dupa cum reiese din Epistola catre Diognet, in care sabatul era considerat o superstitie iudaica, citez: "Iar despre frica lor cu privire la mancari, la superstitia lor cu privire la sambete, la mandria taierii imprejur, la batjocorirea postului si a zilei celei dintai a lunii, nu socot ca trebuie sa le aflii de la mine, ca toate sunt de ras si nu merita sa vorbesc despre ele

(asta e cea mai tenebroasa shi hilara interpretare, adica noi suntem pagani shi slujim la idoli cum ar fi ziua soarelui, shi atzi venit voi ca sa ne coriJJJatzi, du-te domnule shi revino-tzi ca eshti dus rau... cu pluta, domnule mitoman explicativ)

poi daca spui ca citeshti sfnata scriptura de 6 ani zi de zi, ma intreb cum nu-tzi pui intrebarile alea care trebuie ca sa-tzi raspunzi dumneata la ele?

-nu cumva procedez ca shi carturarii?
-nu cumva procedez ca fariseii care ne instruiesc shi ne invatza sa pazim sambetele?
-nu cumva invatza pe altzii ca sa lase iotele shi cirtele shi astfel facand sa invetze pe oameni?
-nu cumva sunt un mare mitoman shi dau sfaturi shi recomandari altora cand din pacate nu fac altceva decat sa apar nishte axiOMe demonSTRATe?
-nu cumva Hristos nu a mai impus ziua Duminicii, sabatul cel Nou, asha cum marturiseshte shi sf Ap Pavel, tocmai pentru ca nimeni sa nu se mai poata lauda cu trupurile altora? (nici cercuirea in carne, nici zilele de postire ori inchinare, caci shi cel ce mananca shi cel ce nu mananca, tot felul de mancaruri, sherpi, porci, oratanii, legumicultura, ovaz, pentru Domnul o face)
-nu cumva am pierdu 6 ai din viatza shi am citit shi am priceput totul greshit, pe dos, fiindca nu sunt inspirat de HAR? shi ca atare ma laud in zada?
-nu cumva ii szmintesc shi pe altzii shi pentru asta voi da socoteala candva?
-nu cumva in loc de scriptura, sunt defapt indragostit de trufie shi ingamfare desfranata?
-nu cumva deshi mi s-a explicat de o mie shi o suta de ortodocshi ca ma aflu in eres, eu perseverez in a fi un indaratnic pentru ca sunt sluga fariseilor cu care am studiat impreuna biblia, shi impreuna ne simtzim nishte sfintzishori gata mantuitzi?
-nu cumva shtiim atatea dar nu implinim nimic, astfel ca avem o credintza moarta, caci nu ni se cere decat sa tzinem sambata, adica sa nu facem nimic in ea decat sa eretizam, sa ne ferim de carne de porc schimb sa halim toate spurcaciunile lumii, shi sa ademenim pe care om putea ca sa-i invatzam ca shi ei sa aiba ca shi noi aceiashi credintza moarta, lipsita de viatza duhovniceasca ci ca sa-i amagim cu o viatza superioara de carturari ce shi-au cladit casa pe nisip mishcator?

deci iata degeaba shtii sa pui intrebari ca sa sadeshti in altzii Cuvantul Lui Dumnezeu, daca orbitzi fiind de cel rau, nu v-atzi pus intrabarile astea elementare, pe care shi le pune orishicine...

-sunt eu al lui Hristos? sau sunt al lui Mamona?

dar v-a veni timpul sa vi le punetzi... mai bine mai tarziu decat niciodata...
Vechi 15.12.2008, 09:44:39
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Nu mi-ati specificat din care editie sau traducere a Bibliei (oricum nu dispun, decat pe calculator de mai multe variante nepaginate). Mai bine alegeti un capitol din Biblie. Pentru dvs., domnule student la teologie, cred ca gasesc mai mult de 5 intrebari in orice capitol al Bibliei, la care nu stiti raspunde.
Ce te face sa fii asa sigur ca nu stiu sa raspund? Daca nu imi pui 10 intrebari tot degeaba.

Domnule vasinec nu va mai mandriti atat. Sa imi puneti cele 5 intrebari dupa ce ajungeti dumneavoastra sa cunoasteti scripturile si ce vor ele sa spuna.
Vad ca ai cam ramas fara argumente in sustinerea ereziilor tale si ai trecut la atacuri de genul asta. Frumos Ma inclin in fata dumneavoastra.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33