View Single Post
Vechi 21.12.2008, 01:59:11
schimnic schimnic is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Sunt agnostic, nu apartin vreunei religii, scrie si in semnatura mea.

Eu te inteleg, insa repet, asa cum evreii nu accepta Noul Testament, asa evanghelistii nu accepta invatatura Sfintilor Parinti. Pentru evrei NT este o denaturare, asa cum pentru catolici Cartea lui Mormon este o denaturare. Pe cine sa crezi, cand totul se bazeaza pe o credinta si nu pe un fapt obiectiv, palpabil, investigabil? Deci atata timp cat se pune problema care scrieri sunt canonice si care nu rezultatele au variatii majore. Insa luate separat, fiecare are dreptate in cutiuta sa cu nisip.

Dupa cum vezi, adevarul este extrem de relativ in acest caz si depinde de atat de multi factori incat este imposibil de a mai fi gasit de un cercetator obiectiv. Pentru cei subiectivi, care apartin unui cult crestin, adevarata biserica nu are nevoie de cautare.

Era un banc ce ilustreaza perfect aceasta situatie:
Vin doi tarani la Voda sa se judece. Primul taran isi spune pasul. Voda ii spune:
- Ai dreptate!
Al doilea vine si-l contrazice pe primul. Voda ii spune:
- Ai dreptate!
La care spatarul ii spune lui Voda:
- Maria ta, nu se poate ca amandoi sa aiba dreptate!
- Ai dreptate, zice Voda.
evreii nu accepta noul testament pentru ca ei cred ca mesia inca nu a venit...
si sa nu crezi ca ma gandesc ca religia ma mantuieste....ca degeaba m`ar mantui religia daca eu sunt in cale afara...aceste culte au o invatatura fiecare in contradictie unele cu altele dar trebuie sa gasim unde se afla adevarul pentru ca Hristos a zis ca nu vor birui adevarata Biserica nici portile iadului ...deci adevarul este undeva iar eu il vad il Biserica ortodoxa...repet....Biserica ortodoxa nu oamenii din Biserica ortodoxa cum imi dau exemplu toti sectarii ca popii sunt betivi samd......problema lor trebuie sa il lasam pe Dumnezeu sa ii judece ca prin ei vine sminteala si va fi vai de cel prin care vine sminteala...noi trebuie sa vedem barna din ochiul nostru pe tot parcursul vietii noastre si sa traim cu speranta ca ne vom mantui nu sa traim cu siguranta ca suntem mantuiti ca asta este inselare diavoleasca...Doamne ajuta frate
Reply With Quote