Citat:
În prealabil postat de schimnic
as vrea in primul rand sa te intreb ce religie esti....
|
Sunt agnostic, nu apartin vreunei religii, scrie si in semnatura mea.
Citat:
În prealabil postat de schimnic
iar eu nu consider corect ca un adevar sa fie modificat de toate natiile si genuri de "Biserici" ...adevarul trebuie sa ramana asa cum a fost el lasat de oamenii insuflati de Duh Sfant nu de minti nebune care au crezut ca ceva nu e bine si imediat s`au desprins de aceasta invatatura...au fost oare acesti sectanti mai luminati decat Sfintii Parinti? stii foarte bine ca o eticheta modificata este totodata falsa...adevarul trebuie lasat asa cum a fost lasat altfel pierdem Sfanta Traditie
|
Eu te inteleg, insa repet, asa cum evreii nu accepta Noul Testament, asa evanghelistii nu accepta invatatura Sfintilor Parinti. Pentru evrei NT este o denaturare, asa cum pentru catolici Cartea lui Mormon este o denaturare. Pe cine sa crezi, cand totul se bazeaza pe o credinta si nu pe un fapt obiectiv, palpabil, investigabil? Deci atata timp cat se pune problema care scrieri sunt canonice si care nu rezultatele au variatii majore. Insa luate separat, fiecare are dreptate in cutiuta sa cu nisip.
Dupa cum vezi, adevarul este extrem de relativ in acest caz si depinde de atat de multi factori incat este imposibil de a mai fi gasit de un cercetator obiectiv. Pentru cei subiectivi, care apartin unui cult crestin, adevarata biserica nu are nevoie de cautare.
Era un banc ce ilustreaza perfect aceasta situatie:
Vin doi tarani la Voda sa se judece. Primul taran isi spune pasul. Voda ii spune:
- Ai dreptate!
Al doilea vine si-l contrazice pe primul. Voda ii spune:
- Ai dreptate!
La care spatarul ii spune lui Voda:
- Maria ta, nu se poate ca amandoi sa aiba dreptate!
- Ai dreptate, zice Voda.