View Single Post
Vechi 13.01.2009, 23:08:43
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
IN ORIENT NICIODATA NU VA FI PACE,stii de ce ,deoarece Iisus a trait ,a murit,nu au crezut cand a trait ,nu au crezut dupa ce au murit,nu cred nici acuma in existenta lui.Islamistii ma refer.Din pacate nu trebuie sa asteptam PACE acolo pentru ca niciodata nu va fi ,pana la restul vietii pamantului acesta care nu mai are mult.
Niciodata nu inseamna continuu. Debutul vremurilor apocaliptice nu stim noi cand va veni. De asemenea, nu cred ca e bine sa privim acest conflict de pe pozitii absolute, fataliste, excluzand voia lui Dumnezeu.

Ce ar fi daca noi ceilalti ne-am ruga sa inceteze conflictul? Noi, ceilalti suntem peste 1 miliard de suflete. Oare ar tine cont Dumnezeu de noi? Nu stim, dar nici nu vom afla daca nu o facem.

Eu cred ca este foarte greu sa obtii pace intre doua popoare cu religii care nu cultiva iertarea la nivelul invataturii lui Iisus Hristos. Stiu sau intuiesc si cei doi combatanti ca aceasta spirala a razbunarii nu va aduce pacea dar, intr-un moment cand armele vorbesc este greu sa faci apel la impacare. Noi putem sa ne rugam fiecare in parte, duminica impreuna si putem sa ne abtinem sa incingem jocul cu aplauze si huiduieli din tribune.

Asta nu inseamna ca trebuie sa tacem. Adevarul - atat cat credem ca stim - poate fi spus si fara sa acuzam. Mai ales cand stim foarte bine ca putem gresi.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote