View Single Post
Vechi 21.01.2009, 22:35:13
razvan_m
Guest

Implicit

Ce sa faca omul cand e acuzat de EREZIE?

Preluat din "Patericul Egiptean", din capitolul "Pentru Avva Agathon":
[COLOR=black]5) Se spunea pentru avva Agathon, ca s-au dus oarecari la dansul, auzind ca are [/COLOR]
[COLOR=black]dreapta si mare socoteala. Si vrand sa-l cerce de a sa manie, i-au zis lui: tu esti [/COLOR]
[COLOR=black]Agathon? Am auzit pentru tine ca esti curvar si mandru. Iar el a zis: ei bine, asa [/COLOR]
[COLOR=black]este. Si i-au zis lui: tu esti Agathon barfitorul si clevetitorul? Iar el a zis: eu sunt. [/COLOR]
[COLOR=black]Au zis iarasi: Tu esti Agathon ereticul? lar el a raspuns: nu sunt eretic. Si l-au [/COLOR]
[COLOR=black]rugat pe el, zicand: spune-ne noua, pentru ce atatea cate ti-am zis tie le-ai primit, [/COLOR]
[COLOR=black]iar cuvantul acesta n u l-ai suferit? Zis-a lor: cele dintai asupra mea le scriu, caci [/COLOR]
[COLOR=black]este spre folosul sufletului meu. Iar cuvantul acesta eretic este despartire de [/COLOR]
[COLOR=black]Dumnezeu si nu voiesc sa ma despart de Dumnezeu. Iar aceia auzind, s-au [/COLOR]
[COLOR=black]minunat de dreapta lui socoteala si s-au dus ziditi, adica folositi."[/COLOR]

R.
Reply With Quote