Subiect: Dulcea Romanie
View Single Post
Vechi 08.02.2009, 19:14:50
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Suntem foarte grabiti a spune ce e rau, dar mai greu ne e cand suntem solicitati sa spunem de bine. Oare de ce? Acest lucru poate ne spune si cat ne iubim pe noi insine, si pe altii ...
Oare grija pentru cele materiale ne-a facut sa uitam iubirea? Numai iubind putem vedea ce e bun.
Da am uitat sa-ti citez raspunsul tau (ma gindem ca tu n-ai uitat ce ai scris) Si raspuns la aracul tau indirect la cit iubesc eu pe ceilalti si cit pe mine a venit:

Citat:
Īn prealabil postat de dmb
Nu stiu cum se face ca eu ii vad cind vin in Romania si voi acolo nu! Probabil [COLOR=red]lipsa mea de iubire[/COLOR] ma face sa-i vad! Probabil ca daca asi avea mai multa iubire nu i-asi mai vedea! Nu se spune oare ca iubirea e oarba?
Folosul Anca nu-i in a vedea ce-i bun ci a vedea ce-i rau si a incerca sa nu treci pe linga rau impasibil. Probabil e neamtul din mine care domina latinul din mine. Actiunea in locul siestei.
Nu-i de folos mai ales sa-i spui celui bun ca-i bun! Il omori sufleteste. Ii stingi dorinta de autodepasire. Eu sint Sibian. Acum toata lumea a cazut in extaz de ce bine arata Sibiul, cite s-au facut. Sincer eu am fost dezamagit; asi fi preferat sa se spoiasca mai putine case si sa se renoveze mai multe. Noi romanii "cream impresia ca" nu facem efectiv ceva temeinic. Si dupa ce spoim un oras ne batem pe burta ce grozavi sintem cu argumentul "stai sa vezi in alte locuri nu s-a facut nimic"
Nu-mi place masuratul cu doua masuri diferite. Daca in duhovnicie luam etalonul maxim (in teorie) in restul nici macar asta nu facem sa ne comparam cu superlativul, nu cu ceva mai de proasta calitate.
Sigur ca muntii "nostrii" sint frumosi si Marea Neagra e frumoasa si padurile "noastre" DAR nu-s ale noastre ci sint date de sus, ca daca trebuiau facute sau pastrate de noi aratau altfel! Si cum poti compara doi munti mai ales cind ai vazut numai unul? Eu am copilarit in Bucegi, acolo ma simt acasa dar nu-i pot compara cu Alpii.Nu poti compara doua capodopere a aceluiasi autor.IN amindoi regasesc mina Creatorului si ma bucur ca mi-a fost dat sa pot vedea asa ceva. Nu-mi trece prin minte sa spun ca Bucegii mei sint mai... decit Anzii celuilalt!
Iar in privinta popoarelor romanii sint mai preocupati de prima lege vesticii de a doua. Fiecare mai are MULT de invatat de la ceilalti. Iar de invatat nu poti cind te bati satisfacut pe burta!
Reply With Quote