![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Prietene,departe imi este gandul de-a ma certa cu tine.la fel am trait si eu,in asa-zisa democratie.raul este peste tot.dincolo nu mai este conceptul de biserica ci,parada modei.nu mai este Dumnezeu ci,un simplu creator undeva in abstract.acolo religia este CONSUMISMUL.sa-ti umpli burta.de-acolo a anceput si asa-zisa criza.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Eu ?Imi apar saracia și nevoile și neamul.. De-aceea tot ce mișcă-n țara asta,râul, ramul, Mi-e prieten numai mie,iară ție dușman este. Dușmanit vei fi de toate,far-a prinde chiar de veste! N-avem oști,dară iubire de moșie e un zid......" (Scrisoarea a III-A) Multi au plecat din țară impinși de mari nevoi dar sunt și multi care pun mai mare preț pe latura materială a vietii si atunci cauta sa se bucure de toate oportunitățile ce le-au fost oferite de așa zisa libertate ce le-a fost dată .
In România nu se traiește chiar atât de rău doar ca pretențiile au crescut atât de mult încât multi se lupta sa aiba la fel sau mai mult decât celalalt! Magazinele care comercializeaza matriale de constructii si decorațiuni interioare prosperă,centralele termice se vând ca pâinea caldă,muuuulti au internet si telefoane mobile nu am vorbesc, are și țața "Marghioala de la Amarata din fundul văii...." Daca sunt multe lucruri rele vinovați suntem și noi! Să ne rugam la bunul și milostivul Dumnezeu să ne dea sanatate și bogație întru cele duhovnicești! |
|
|||
|
|||
![]()
Am impresia ca s-a inteles gresit motivul acestui topic. Era doar o incercare de a sublinia ce avem bun in Romania si in noi, romanii, ca atunci cand avem o zi grea sa ne aducem aminte de acestea. Realitatea zilei de maine nu ne va lasa sa uitam ce e rau, de asta sunt sigura.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=navy] [SIZE=3]"Despre patrie se pot spune[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=navy]cuvinte scrise cu, colțul inimii noastre[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy].....pentru cei ce suntem aici ,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]în viață întregi și în lucrare[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]cuvintele au lamă de bici,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=navy]intrând în miracol cu tandră mirare!"[/COLOR][/SIZE] [COLOR=navy]Nichita Stănescu[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Suntem foarte grabiti a spune ce e rau, dar mai greu ne e cand suntem solicitati sa spunem de bine. Oare de ce? Acest lucru poate ne spune si cat ne iubim pe noi insine, si pe altii ...
Oare grija pentru cele materiale ne-a facut sa uitam iubirea? Numai iubind putem vedea ce e bun. |
|
|||
|
|||
![]()
@ Iulian ca sa te simti cu adevarat roman trebuie sa nu traiesti in Romania
Ca sa te simti cu adevarat ortodox trebuie sa nu traiesti intre ortodocsi! Imi pare rau de tine daca crezi ca inafara unei tari ortodoxe nu exista credinta, ca noi mergem la biserica spre deosebire de voi, ca sa ne etalam avutiile...... @dorinastoica14 numele meu este Marius_Daniel si daca cautai sa vezi cine sint puteai gasii si adresa nr. de telefon, situatie familiara , virsta cam tot ce vrei. Dar si dupa ce o sa le stii astea toate, eu tot eu sint! In România nu se traiește chiar atât de rău doar ca pretențiile au crescut atât de mult încât multi se lupta sa aiba la fel sau mai mult decât celalalt Depinde in ce sfere te invirti. Eu ma refer la voi ci ma gindesc mai mult la cei care nu-si permit cei 9€ pentru internet, nemaivorbind de computer, curent.... Ma gindesc mai mult la cei care-si ard gardul din fata casei, la cei care-s flaminzi..............si sint multi. @Anca-Miha Nu stiu cum se face ca eu ii vad cind vin in Romania si voi acolo nu! Probabil [COLOR=red]lipsa mea de iubire[/COLOR] ma face sa-i vad! Probabil ca daca asi avea mai multa iubire nu i-asi mai vedea! Nu se spune oare ca iubirea e oarba? ![]() Cineva spunea ca mediul ne influenteaza. Are dreptate. Mi-am dat seama infuentat de ereticii astia de nemti m-au invatat ca nu poti sa schimbi ceva decit cind recunosti ca trebuie schimbat. Pina te bati pe burta (plina) si consideri ca totul este perfect ca muntii s-au inventat la noi , imediat dupa mare ca poporul este satul, credincios, primitor si si si de ce te-ai obosii sa schimbi ceva? Multumirea, auto-multumirea sint pacate si nu doar duhovnicesti. Cumva discutiile pro-"Dulcea Romanie" seamana cu rugaciunea cuiva care multumea lui Dumnezeu pentru ca nu-i ca altii! Noi romanii sintem asa si pe dincolo, nu ca nemtii ca americanii, ca.... restul lumii! |
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau, Marius, dar prima parte a raspunsului adresat mie nu-l inteleg. Ce vrei de fapt sa spui cu vazutul? Si eu cand revin in tara ii vad pe romani. Doar de aceea merg la ei, nu?
Ultima data cand am fost in Romania am inteles si de ce romanul nu se ingrijeste de aspectul exterior al caselor, al curtilor: pur si simplu pentru ca altele ii rapesc tot timpul; in primul rand soselele, care mai mult te tin in loc, si apoi birocratia, ca pe vremea... si care te trimite, din cauza infelxibilitatii, de la Ana la Caiafa. Si chiar daca critic sistemul, o fac in favoarea omului, care se afla impovarat de niste conceptii invechite, aducatoare de spaga. Chiar credeai ca merg cu ochii inchisi prin Romania? Dar asta nu ma impiedica a-i privi cu dragoste pe cei, care sunt romani, la fel ca si mine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Nu-i de folos mai ales sa-i spui celui bun ca-i bun! Il omori sufleteste. Ii stingi dorinta de autodepasire. Eu sint Sibian. Acum toata lumea a cazut in extaz de ce bine arata Sibiul, cite s-au facut. Sincer eu am fost dezamagit; asi fi preferat sa se spoiasca mai putine case si sa se renoveze mai multe. Noi romanii "cream impresia ca" nu facem efectiv ceva temeinic. Si dupa ce spoim un oras ne batem pe burta ce grozavi sintem cu argumentul "stai sa vezi in alte locuri nu s-a facut nimic" Nu-mi place masuratul cu doua masuri diferite. Daca in duhovnicie luam etalonul maxim (in teorie) in restul nici macar asta nu facem sa ne comparam cu superlativul, nu cu ceva mai de proasta calitate. Sigur ca muntii "nostrii" sint frumosi si Marea Neagra e frumoasa si padurile "noastre" DAR nu-s ale noastre ci sint date de sus, ca daca trebuiau facute sau pastrate de noi aratau altfel! Si cum poti compara doi munti mai ales cind ai vazut numai unul? Eu am copilarit in Bucegi, acolo ma simt acasa dar nu-i pot compara cu Alpii.Nu poti compara doua capodopere a aceluiasi autor.IN amindoi regasesc mina Creatorului si ma bucur ca mi-a fost dat sa pot vedea asa ceva. Nu-mi trece prin minte sa spun ca Bucegii mei sint mai... decit Anzii celuilalt! Iar in privinta popoarelor romanii sint mai preocupati de prima lege vesticii de a doua. Fiecare mai are MULT de invatat de la ceilalti. Iar de invatat nu poti cind te bati satisfacut pe burta! |
|
|||
|
|||
![]()
Romania este printre altele un popor LATIN,se stie ca originea latina este una dintre cele mai frumoase .Obiceiurile noastre iarasi sunt frumoase,faptul ca noi avem munti,mare,locuri minunate ,in general Romania nu este o tara urata dar oamenii sunt cei care ne fac sa credem ca Romania e o tara urata.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
a doua romanie....MOARTA.terifiant | iulyaan | Generalitati | 117 | 28.02.2011 16:46:24 |
Romanie, Romanie... | eodor nastasa | Generalitati | 45 | 06.06.2010 02:03:32 |
|