Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
PS. și să nu te mai superi când te alint în glumă cu epitetul de "pucios", îndată ce singur recunoști că: "...[COLOR=blue]pucioshii, fratzii shi surorile mele...". [COLOR=black]Chiar că-l meriți!, pe bune, nu mai face atâta pe modestul![/COLOR]
[/COLOR]
|
eu tzi-am spus ca nu sunt pucios, deshi ei sunt fratzii shi surorile mele cele bune, spre deosebire de tine, shi imi pare rau ca spun ashea, dar deja am obosit sa vad cum te manifeshti, lovind mereu pe cine nu trebuie, dar totushi iata ca pe tine te iert pentru ca shtii dumneata ce bine mi-ai facut, mi-ai adus la cunsoshtiintza Adevarul chiar daca nu crezi in El, dar m-a suparat ca mi-ai despicat numele shi mi l-ai facut varza mereu, ca daca te-ash fi numit eu ARIA-BarGaraețața nu tzi-ar fi convenit deshi se cam potriveshte dupa felul patimash dupa care le intorci mereu asha ca pe nishte barfe, shtiri, fara sa intzelegi nimic din ce am scris, iar ca m-ai facut nebun, ca ai insinuat ca suntem nebuni noi pucioshii venind cu tot felul de citate shi insinuari lumeshti ale unei femei ce o cheama Estera... asta iarashi ce sa mai zic, "hotzul striga hotzii?" ori "lupul striga eres?" deci am impresia ca eshti uneltzica unei catolice ori reformate ori unei protestante ca eu n-am prea auzit astfel de nume pe la ortodocshi... deci iata ce mi-ai adus mie pe cap ca sa-tzi explic eu tzie shi sa advocatzim ori intr-un fel ori intr-altul... interpretarile "ratzionale" ale unei psiholoage, ori a unei femei care nu se pricepe deloc la cele duhovniceshti dar ishi da cu parerea... o iert shi pe ea, ca mi-e mila de ea, pentru ca shtie shi ea ca a lovit in Cine nu trebuie... ca doar Hristos-Duhul ne-a aratat Adevarul calcat in picioare de peste 60 de ani, iar voi va distratzi? nu cumva e pre mult sa ne apucam shi sa ne distram de suferintzele parintzilor noshtrii?
apoi spui asha de inclinat de m-am mirat:
"
Să avem pardon, eu n-am spus că pucioșii nu o cinstesc pe Maica Domnului. Ar fi un mare neadevăr să spun asta. Ba o cinstesc așa cum se cuvine. Dar... Zice un proverb: dați Cezarului ce e al Cezarului și lui Dumnezeu, ce e al lui Dumnezeu. E scris în Biblie chiar, și e spus de Însuși Domnul. Deci, să nu vedem numai jumătatea plină a paharului, și să ne prefacem că ni se pare că paharul e plin-ochi. Eu am spus altceva: Că sfinților li se cuvine cinstire (venerare), iar Maicii Domnului i se cuvine supracinstire, sau supravenerare. Admițând că Verginica e Sfântă, și ei i s-ar cuveni tot cinstire, ca și celorlalți sfinți. Sfinții sunt toți la fel în cinstire, indiferent de meritele lor. Asta ne-o arată pilda celor trei ierarhi. Vasile, Grigorie și Ioan, care deși au fost diferiți în merite, sunt cinstiți deopotrivă.
Dar cu Verginica, ce se întâmplă? Pucioșii au creat în jurul ei un cult de preacinstire. O arată formula folosită de ei: "Din sfânta evanghelie de la Sfânta Virginia, citire!", precum și acatistul ei, din care sunt copiate formule de cinstire specifice Maicii Domnului. N-ai răspuns la întrebarea: dacă pucioșii o au de maică pe Virginia, o mai au și pe Maria? Sau au două mume, perfect egale în drepturi și îndatoriri?"
insinuand ca n-ar proceda bine... pucioshii
dar nu cumva chiar i s-a dat de sus de la Dumnezeu sa scrie aidoma Apostolilor? deci iata, dupa sf Verginica citire...
iar daca este o fiica Buna a Maicii Domnului pe care insashi Maica Domnului a ajutat-o shi a luat-o sub ocrotirea ei, iar ea, mama Gigi a cinstit-o ascultand pe Hristos cum n-a facut-o nimeni de foarte multa vreme, nu cumva Domnul a dorit sa fie ea cinstita asemenea unei Maici?
"cine sunt fratzii shi surorile Mele, cine e Maica shi Tatal Meu?"
iata: se raspunde foarte clar prin Acel Acatist:
"Cei ce fac Voile Tatalui Meu Care este in Ceruri!"
apoi spui:
"Zice un proverb: dați Cezarului ce e al Cezarului și lui Dumnezeu, ce e al lui Dumnezeu. E scris în Biblie chiar, și e spus de Însuși Domnul. Deci, să nu vedem numai jumătatea plină a paharului, și să ne prefacem că ni se pare că paharul e plin-ochi. "
Nu este draga Maria-Margareta, nici un proverb, ci este in ideea ca in burta unui peshte au gasit apostolii un Ban, asemena lui Iona. L-au scos shi cu acela au platit Birul, deci este invatzatura shi porunca a Domnului pe care dumneata ai priceput-o anapoda, in sensul ca sa fi sceptic shi necredincios, shi sa vezi raul shi barna shi paiul din ochiul aproapelui, adica sa manifeshti o vigilentza de tip militzienesc, securisto-gazetaresc, deci tzi-am spus ca nu asha ar trebui ci sa vrei sa manifeshti bunacredintza. Dar fiindca ai prins patima patimashe a shtirilor gazetareshti, ca asha ni le prezintzi, barfele, ca shi nishte fapte ce trebuiesc shtiute, dar dumneata le-ai osandit din start, deci sunt gata judecate shi infierate gospodareshte, aidoma proletarilor care s-au urcat acuma pe matura shi fac ei ordine intre oameni, aratandu-ne mereu sectantzii, sectele, antichrishtii, ereticii, dar dumneata nu stii ce este un eretic ortodox interior, shi te-am intrebat, shtii dumneata ce este acela un eretic?
shi de aia le dai pe toate peste cap insinuand tot felul de ghidushii, pentru ca n-ai priceput ce e cu banul acela de la bătăticul shticul shtigului, poi e vorba de datzi dracului ce este al dracului shi Lui Dumnezeu ce este a Lui Dumnezeu... shi a poruncit/sfatuit Domnul, nu ca un proverb ci ca o obligatzie pentru creshtini, ca o sfanta porunca din dragoste pentru noi, adica cele de la oameni shi de la duhul rau al minciunii maririi de sine alea sa le dam dracului iar la Dumnezeu, intr-e noi sa le dam pe cele ale Lui Dumnezeu... deci partea goala a paharului s-o dam dracului iar noi sa ne bucuram pentru jumatatea plina a lui shi pentru amandoua sa multzumim la Hristos... adica sa multzumim shi pentru necazuri shi nu doar pentru binecuvantari...
MM:"Deci, să nu vedem numai jumătatea plină a paharului, și să ne prefacem că ni se pare că paharul e plin-ochi."
aici ai spus foarte frumos cu conditzia sa aplicam numai la propria persoana, iar daca totushi vedem shi la altcineva, sa lasam in grija Domnului, caci a Lui este Razbunarea, ori indreptarea, ori iertarea...
poi asha shi trebuie Preacinstirile catre Maici shi mai ales catre Preasfanat Nascatoare de Dumnezeu, shi cinstire catre sfintzi shi credincioshii cei dreptslavitori... dar dumneata vorbeshti din piszm-ura, ca ei din rautate o preacinstesc pe maica Gigi pentru ca sa o batjocureasca pe preasfanta Nascatoare de Dumnezeu... nu cumva asha fac oamenii? dar unde e Maica Gigi potzi sa pui maica patimii (gLumea) shi tatal minciunii pentru ca sa ne distram cu haiosul rebel fiu al faradelegilor, printzul antichrist. Ca sa ne trufim shi mandrim shi noi, caci cu asta ne cumpara.
vad ca nu te lashi convinsa, dar de ce nu ma crezi ca ash vrea sa discutam cu bunacredintza shi nu in zeflemea shi in sictir shi in tot felul de ghidushii...
nu tzi-am spus ca voi ii consideratzi nebuni?
poi cu ce poate antichristul sa indeparteze oamenii? insinuand mereu:
-cu prostia, cu minciuna, cu nebunia, cu schizofrenia, cu iubirea de averi, adica acuzand cu patimile balaurelui cu 7 capete shi zece coarne, adica patimele sale, cu psihologiile shi psihiatriile medicilor shi experientzelor pe coabai (oameni, copii, animale)... deci ridicand toata nalucifariferizarea shi toata biblioteca gLumeasca shi vrajitoreasca, ca doar doar o sa convinga pe fraieri, pe cei fricoshi, pe cei indoielnici shi mai fura unu-doi, care cand vine momentul se leapada mai ushor ca doar are exemple in pregecesorii care iata cat de vrednici sunt ca n-au crezut... ce? poi n-au crezut Tocmai Adevarul, ci au inghitzit tone de minciuna venind asha pe Camila-caMila celor "responsabili" dar ei strecurand mereu la tzantzari shi fire de praf...
Asha ca draga Maria-Margareta, iarta-ma shi dumneata, daca de data asta am fost mai dur shi mai rau cu dumneata... pocindu-tzi frumosul tau nume... asemenea Imparatesei Celei Mari shi asemenea printzesei Margareta...viitoare regina a Romaniei... deci ma iarta, caci este scris:
"sa nu iei numele Domnului Dumnezeului Tau in deshert"