Conform analistilor Gallup, rezultatele sondajului pe mai multe regiuni si tari de pe glob , "bogatii" sunt mai putin religiosi.
Eu stiu un lucru: Bogatia nu se "lipeste" de un crestin pentru ca inima sa nu ii da "voie" sa adune. Ceea ce aduna ziua, "risipeste" noaptea la cersestorii de la usa sa. Insa, sunt exemple de crestini (sfinti mai traziu in calendare!!) ce au fost bogati "din nastere". Ce vor face aceeia? Nu se vor mantui niciodata? Caci Hristos spune, Mai degraba va trece camila prin urechile acului decat sa intre un bogat in Imparatia cerurilor. Cred ca toata "problema" sta in a intelege cuvantul cu inima, nu (numai) cu mintea. NU bogatia te/ne va osandi ci ceea ce vei face cu ea! Unui [COLOR=Red]crestin adevarat[/COLOR] si nu ma refer doar la ortodoxie ( ceilalti vor fi judecati dupa Constiinta) NICIODATA nu ii va fi "furata" inima de bogatie.. Imi amintesc un cuvant a parintelui Porfirie. Cum oare se va aseza un altul pe patul meu atata timp cat eu INCA stau acolo?? Cum se va aseza bogatia in inima unui Crestin adevarat ( dar sa [COLOR=Red]FIE[/COLOR] crestin adevarat) atata timp cat Hristos este acolo??
Cea mai credincioasa tara dintre cele mai bogate, este S.U.A , unde doua treimi dintre cei chestionati au raspuns pozitiv.
Acum depinde ce inseamna pentru cei ce au facut sondajul cuvantul religios.. sa vorbim doar de Ortodoxie. Fiind ortodoxa e firesc sa privesc intai in gradina mea.. Deci: Cati suntem botezati?? Cred ( presupun) ca 80% din populatie. cati dintre acestia traiesc efectiv ortodoxia?? Aici ma tem sa mai dau procente...insa spun un lucru.. Acest "cred" dar am dumnezeul meu, "cred" dar nu prea am timp de biserica de post de rugaciune..e ca si cum am fi casatoriti dar am trai unul in America si unul in Romania. Casnicia noastra se "consuma" prin scrisori...dar..se numeste ca suntem casatoriti, nu? Avem acte.. Asa, cum frumos spunea Costel, credinta este parte din mine, este respiratia mea. NU e viata si religia...Religia = Viata! Aceste sondaje nu ajuta nimanui, ba mai mult, nu reflecta nicidecum realitatea.. Parerea mea...
|