![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Conform analistilor Gallup, rezultatele sondajului pe mai multe regiuni si tari de pe glob , "bogatii" sunt mai putin religiosi.
Eu stiu un lucru: Bogatia nu se "lipeste" de un crestin pentru ca inima sa nu ii da "voie" sa adune. Ceea ce aduna ziua, "risipeste" noaptea la cersestorii de la usa sa. Insa, sunt exemple de crestini (sfinti mai traziu in calendare!!) ce au fost bogati "din nastere". Ce vor face aceeia? Nu se vor mantui niciodata? Caci Hristos spune, Mai degraba va trece camila prin urechile acului decat sa intre un bogat in Imparatia cerurilor. Cred ca toata "problema" sta in a intelege cuvantul cu inima, nu (numai) cu mintea. NU bogatia te/ne va osandi ci ceea ce vei face cu ea! Unui [COLOR=Red]crestin adevarat[/COLOR] si nu ma refer doar la ortodoxie ( ceilalti vor fi judecati dupa Constiinta) NICIODATA nu ii va fi "furata" inima de bogatie.. Imi amintesc un cuvant a parintelui Porfirie. Cum oare se va aseza un altul pe patul meu atata timp cat eu INCA stau acolo?? Cum se va aseza bogatia in inima unui Crestin adevarat ( dar sa [COLOR=Red]FIE[/COLOR] crestin adevarat) atata timp cat Hristos este acolo?? Cea mai credincioasa tara dintre cele mai bogate, este S.U.A , unde doua treimi dintre cei chestionati au raspuns pozitiv. Acum depinde ce inseamna pentru cei ce au facut sondajul cuvantul religios.. sa vorbim doar de Ortodoxie. Fiind ortodoxa e firesc sa privesc intai in gradina mea.. Deci: Cati suntem botezati?? Cred ( presupun) ca 80% din populatie. cati dintre acestia traiesc efectiv ortodoxia?? Aici ma tem sa mai dau procente...insa spun un lucru.. Acest "cred" dar am dumnezeul meu, "cred" dar nu prea am timp de biserica de post de rugaciune..e ca si cum am fi casatoriti dar am trai unul in America si unul in Romania. Casnicia noastra se "consuma" prin scrisori...dar..se numeste ca suntem casatoriti, nu? Avem acte.. Asa, cum frumos spunea Costel, credinta este parte din mine, este respiratia mea. NU e viata si religia...Religia = Viata! Aceste sondaje nu ajuta nimanui, ba mai mult, nu reflecta nicidecum realitatea.. Parerea mea... |
|
|||
|
|||
![]()
Stim bine aceste sondaje sunt realizate decatre persoane specializate in domeniu.Insa evaluarea sondajului se face pe baza sinceritatii fiecarii persoane intervievate.Este bine ca atunci cand sa tras linie sondajele arata ca un numar mare de persoane au inclinatie catre religie si cred ca religia etse un lucru important in vietile si in actiunile lor.
Asadar sa purtam in inimile si suflete noastre pe bunul Dumnezeu si sa ne rugam Maicii Domnului si tutur Sfintilor sa indrepte pasii nostri catre calea placuta inaintea Domnului. |
|
|||
|
|||
![]()
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi?"
Da, este, pentru ca ma influenteaza direct si indirect. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
ba tocmai ca are f.f.mare importanta daca credem sau nu si ceea ce nu facem prin prisma credintei nu are valoare in ochii lui dumnezeu ,ci numai ceea ce facem ,faptele bune facute in numele lui iisus hristos.ratacesc crunt cei care cred ca matale!asa am citit in mai multe carti duhovnicasti de-a lungul timpului!
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Sofia mata chiar citesti ce scriu ceilalti sau raspunzi functie de cit iti este cineva de simpatic?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O statistica de felul celei prezentate de tine nu are nici o importanta. Si o sa ma explic , explicind si primul meu mesaj care a "atins" teologii de profesie si pe cei amatori. Chiar daca ar spune toata America ca crede asta nu schimba nimic din datele problemei. Crede si tot iadul! Intre a crede si a face cele ale credintei e un drum lung. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3][COLOR=Red]Scriu acest mesaj din indemnul Constiintei, nicidecum ca as avea nevoie de "gratiile" sau "multumirile" cuiva.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Red]Am un singur Judecator si un singur acuzator, Domnul si Constiinta mea. [/COLOR][/SIZE]
Am citit prin forum ca bmd a fost facut ba putin credincios ba filozof ba nestiutor ba necrestin... Probabil multi dintre voi nu stiti ca: M. si familia sa au infiintat un forum de hepatita . Mai mult, tocmai pentru ca sunt crestini adevarati nu s-au rezumat la a posta "vorbe goale" si "apa de ploaie" celor ce au nevoie de ajutor ci au luptat sa aduca acolo si un doctor de suflete si unul de trup. 1. Daca ar fi necredincios, nu s-ar ingriji de Sufletele semenilor (cu atat mai mult de al sau si al familiei sale). Insa ei au ales sa puna in practica porunca "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti" 2. Daca ar fi un simplu "filozof" si "nestiutor", ar "imbata" bolnavii cu iluzii desarte si vorbe frumoase..insa ei au adus un ajutor concret! Un medic adevarat! Care ofera ajutor si indrumare fara PLATA si acestea la rugamintea familiei lor (marius si sotia). Acum ma intreb cati dintre noi cei ce postam aici facem macar 1% din cele ce povatuim? Eu privesc in oglinda cu rusine..voi?? E simplu sa deasconsideri un om si sa il judeci.. dar oare avem dreptate? Este un om dur da, dar Adevarul uneori doare..si acesta "durere" ne face sa aruncam cu noroi in cel ce ni-l arata..doar pentru ca NU ne place modul in care o face. Sa tinem cont ca , dincolo de monitoare se afla un semen al nostru ( el sau oricare altul) si oricat de mult am crede ca il cunoastem...de multe ori ne inselam. Acum.. bine ar fi sa si recunoastem cand gresim... Nu doresc recunostinta nimanui prin acest mesaj, stiu ca multi vor fi lezati insa daca mai am un dram de constiinta acesta ma indeamna sa NU tac! Mai mult printr-o simpla rasfoire a forumului de hepatita ati constata singuri cele ce am scris mai sus.. Post bincuvantat tuturor! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
"EU sunt invierea si viata" | grasu77 | Secte si culte | 296 | 19.10.2012 19:07:58 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
|