View Single Post
Vechi 18.02.2009, 14:41:50
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Citat din Vsovi:

[COLOR=red]"...sfanta cetate a Noului Ierusalim tzine de BOR shi ei marturisesc aceasta..."[/COLOR]

Nu-i adevărat.

1.Biserica Noul Ierusalim este o biserică sectară, nerecunoscută de BOR, care are propria ei "ierarhie", formată din trei preoți-episcopi care nu au hirotonie canonică: "Arhiereii" Nicușor Nedelcu, Spiridon Șerban și Iliuță Bunea. Sinodul lor este format din acești trei "arhierei", la care se adaugă, ca prezident, "proorocița" Mihaela Tărcuță.
BOR nu a recunoscut niciodată această mișcare sectară, calificând-o "un fenomen sectar, străin ortodoxiei".

2. De obicei, ei mărturisesc faptul că sunt o biserică separată, singura adevărată, iar toate celelate biserici (inclusiv BOR) sunt considerate de ei ca fiind "apostaziate". Uneori, în fața camerelor de luat vederi, ei își permit însă să mintă, spunând că respectă BOR și pe ierarhii ei, "atât cât le stă în putință" și "atâta timp cât nu se încalcă propriile regulamente". Aceste 2 condițiii sunt special adăugate, ca să le permită să nu respecte niciodată atât BOR, cât și ierarhii ei.

ba-i adevarat, doar in mintea ta este sectara... shi am impresia ca dumneata itzi permitzi sa mintzi in spatele forumului....

cum adica ishi permit sa minta? adica ei se leapada de Dumnezeu? poi ei le-au lasat pe toate ca sa minta?

nu draga ci cel rau vor sa-i scoata din gLume asha cum au incercat cu totzi sfintzii shi proorocii...

iar BOR i-a binecuvantat de la Dumnezeu shi i-a uns prin Arhiereul Irineu... deci cum ar putea sa ii califice in vreun fel ca eu nu am citit nici o decizie a sfantului sinod in acest sens... iar cel uns ramane uns, deci Manastirea ramane Manastire... Cetatea Cetate... shi nu doar ca ar vrea unii care nu incap de ei, ar vrea sa-i considere sectantzai sau sa-i anatemizeze, caci atunci chiar foarte rau ar face, caci ar anatemiza pe insushi Cuvantul Lui Dumnezeu... adica pe Domnul.... shi prin asta nu ar face altceva decat demonstratzia ca el insushi nu se afla in Duhul shi nu traieshte intru sfnta proorocie... deci se auto exclude singur....

astfel ca stimata Maria-Margareta... nu ma fa acuma shi mincinos, ca mai facut in fel shi chip... nu tzi-a fost de ajuns?

deci nu-s eretici ci eventual ii socotesc neshtiutorii ca talhari, asha cum l-au socotit shi pe Fiul, pe Hristos-Dumnezeu vazandu-L printre talhari ca fiind talhar....

"Pentru ce eshti Doamne, Doamne al meu, socotit printre talhari?"
parca-L aud raspunzand : "-pentru tine pacatosule" caci pentru pacatoshi shi talhari a venit.... shi mincinoshi... asha cum poate ca chiar sunt din moment ce tzi-a venit sa aduci ca argument ca iata, mint... shi ca tzi-e itzi miroase guritza a floricele... mie a usturoi... pentru ca sa am rabdare, rabdarica, rabdaroi shi sa nu ma preschimb in moroi.

De obicei ei spun adevarul shi pe filmuletzul facut de Cristi Tabara s-a vazut foarte clar, sunt nevinovatzi, deschishi, cinstitzi shi asculta de Dumnezeu.... iar gLumea shi gura ei e sloboda... asha ca

"lasa gLumea sa vorbeasca, asta-i rostul ei..."

deci iarashi te iert draga Maria-Margareta ca ma faci acuma shi mincinos...