Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Citat din Vsovi:
[COLOR=red]"...sfanta cetate a Noului Ierusalim tzine de BOR shi ei marturisesc aceasta..."[/COLOR]
Nu-i adevărat.
1.Biserica Noul Ierusalim este o biserică sectară, nerecunoscută de BOR, care are propria ei "ierarhie", formată din trei preoți-episcopi care nu au hirotonie canonică: "Arhiereii" Nicușor Nedelcu, Spiridon Șerban și Iliuță Bunea. Sinodul lor este format din acești trei "arhierei", la care se adaugă, ca prezident, "proorocița" Mihaela Tărcuță.
BOR nu a recunoscut niciodată această mișcare sectară, calificând-o "un fenomen sectar, străin ortodoxiei".
2. De obicei, ei mărturisesc faptul că sunt o biserică separată, singura adevărată, iar toate celelate biserici (inclusiv BOR) sunt considerate de ei ca fiind "apostaziate". Uneori, în fața camerelor de luat vederi, ei își permit însă să mintă, spunând că respectă BOR și pe ierarhii ei, "atât cât le stă în putință" și "atâta timp cât nu se încalcă propriile regulamente". Aceste 2 condițiii sunt special adăugate, ca să le permită să nu respecte niciodată atât BOR, cât și ierarhii ei.
|
poi in aceste opiinii dumneata ai vrea sa ma faci sa cred ca ei inshishi sunt impotriva Cuvantului Lui Dumnezeu, deci ei traiesc shi marturisesc pe dos de cum este scris cartzile sfinte date de la Dumnezeu...
pe cine vrei sa pacaleshti? poi am citit de acolo suficient incat sa aflu ca spre Biserica ne indeamna shi pre pastrarea Traditzeiei noastre Bisericeshti shi drepte shi adevarate a nemaului roman shi creshtin... shi ne invatza sa nu judecam noi pe nimeni nici pe preotzi...
deci cum ai atata tupeu incat sa vrei sa ma faci sa cred ca ei inshishi fac shi cred shi vorbesc invers decat Cuvantul dat de la Dumnezeu, decat cum le cere Cuvantul Lui Dumnezeu...
iar daca unii mai se invartosheaza la inima asta-i altceva, caci caderi sunt peste tot, dar aici e vorba in primulrand de ce este scris, shi zidit, shi dat de la Dumnezeu shi nu de la oameni.... shi acestea nu sunt minciuni...
eu mint probabil, dar Acela nu minte, iar ce este scris de la cei ce au marturisit Calea-Adevarul shi Viatza este curat shi adevarat decat in mod patimash insinuezi dumneata... ca ar fi... asha pe ton de cearta shi pe ton de tragere de semnal de alarma...