Placinta cu masline
Ingrediente pt. foaie :
-3 cani cu faina {cani de 250ml.}se mai adauga daca trebuie
-2 cesti de apa calduta{cesti de 150ml.}
-1 casca de ulei {150ml.}
-un praf de sare
Toate ingredientele se amesteca si se framinta o coca pt. citeva minute.Trebuie sa fie un aluat destul de usor de intins {deci nu tare , virtos}
Ingrediente pt. umplutura :
-200-250g. masline negre fara simburi
-50-80 ml. ulei
-2 cepe mari
-1 legatura de marar
- sare , piper dupa gust
Intr-o tigaie , se pune ceapa taiata marunt si maslinele taiate si ele , la calit in ulei.Cind s-au inmuiat , ceapa si maslinele se potriveste amestecul de sare si piper , se adauga si putzina apa si se lasa sa fiarba incet , pina ce apa se evapora.Se adauga mararul tocat si se da la racit.Aluatul obtinut , se imparte in doua .Din fiecare parte se intinde cite o foaie .Pe fiecare foaie se pune jumatate din umplutura de masline ,se ruleaza foaia si se pune intr-o tava intinsa , unsa cu ulei .La fel procedam si cu al doilea rulou .Se ung cu putin ulei , ajutindu-ne de o pensula si se dau la cuptor care a fost incalzit dinainte .Se coc la un foc iute , primele 15 minute apoi,se reduce focul si se mai coc rulourile inca 20 de minute , pina se rumenesc frumos.Aceasta placinta se poate face si cu ciuperci .Reteta este din ravista 'Practic in bucatarie " .Eu am facut-o si ne-a placut mult .Am pregatit-o chiar si pt. o masa festiva printre alta aperitive .
Sper sa va placa , daca o incercati .
SUCCES!
|