![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente pt. foaie :
-3 cani cu faina {cani de 250ml.}se mai adauga daca trebuie -2 cesti de apa calduta{cesti de 150ml.} -1 casca de ulei {150ml.} -un praf de sare Toate ingredientele se amesteca si se framinta o coca pt. citeva minute.Trebuie sa fie un aluat destul de usor de intins {deci nu tare , virtos} Ingrediente pt. umplutura : -200-250g. masline negre fara simburi -50-80 ml. ulei -2 cepe mari -1 legatura de marar - sare , piper dupa gust Intr-o tigaie , se pune ceapa taiata marunt si maslinele taiate si ele , la calit in ulei.Cind s-au inmuiat , ceapa si maslinele se potriveste amestecul de sare si piper , se adauga si putzina apa si se lasa sa fiarba incet , pina ce apa se evapora.Se adauga mararul tocat si se da la racit.Aluatul obtinut , se imparte in doua .Din fiecare parte se intinde cite o foaie .Pe fiecare foaie se pune jumatate din umplutura de masline ,se ruleaza foaia si se pune intr-o tava intinsa , unsa cu ulei .La fel procedam si cu al doilea rulou .Se ung cu putin ulei , ajutindu-ne de o pensula si se dau la cuptor care a fost incalzit dinainte .Se coc la un foc iute , primele 15 minute apoi,se reduce focul si se mai coc rulourile inca 20 de minute , pina se rumenesc frumos.Aceasta placinta se poate face si cu ciuperci .Reteta este din ravista 'Practic in bucatarie " .Eu am facut-o si ne-a placut mult .Am pregatit-o chiar si pt. o masa festiva printre alta aperitive . Sper sa va placa , daca o incercati . SUCCES! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|