Citat:
În prealabil postat de alx
- ma scuzi, dar asta poate sa o spuna si un copil, cu atat mai mult un doctor, si practic ai spus :
"psihicul e ceva chimic" - diferite reactii chimice produc diferite stari (hormonii, etc), si in functie de acestea, starea noastra e influentata (bucurie, calm, anxietate, frica, etc)
deci te-ai contrazis.
Alimentele influenteaza "starea de spirit", dar mai puternica e starea de spirit asupra materiei, astfel ca gandurile, cu energiile lor subtile, remodeleaza materia, si ii da valoarea/importanta care o dorim.
Mierea... e buna, ca orice lucru, folosit in doze optime; poate fi medicament sau otrava. Dar nu e un furt cand o luam de la albine ?
|
din pacate nu cred ca un medic îti va veni cu lucruri simple si adevarate.
Nu m-am contrazis, am spus ca medicii zic ca psihicul e chimic, nu ca eu cred asta. Eu cred ca nu e chimic.
Nu pot influenta cu psihicul ceva, te pot feri de pacate alegând cu ajutorul ratiunii si al liberului arbitru, dar ideea ca psihicul are nu stiu ce puteri miraculoase e o gogorita.
Animalele nu au suflet deci nu e un furt dar trebuie sa ne purtam fata de ele si fata de toata materia neînsufletita cu grija, fiindca tot ceea ce facem trebuie sa fie dupa voia lui Dumnezeu si în slujirea lui Dumnezeu nimic nu are importanta mica.