Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2009, 14:07:38
alx alx is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

"ci în sensul ca senzatiile fizice provocate de diverse alimente îti influenteaza starea psihica."
- ma scuzi, dar asta poate sa o spuna si un copil, cu atat mai mult un doctor, si practic ai spus :

"psihicul e ceva chimic" - diferite reactii chimice produc diferite stari (hormonii, etc), si in functie de acestea, starea noastra e influentata (bucurie, calm, anxietate, frica, etc)

deci te-ai contrazis.

Alimentele influenteaza "starea de spirit", dar mai puternica e starea de spirit asupra materiei, astfel ca gandurile, cu energiile lor subtile, remodeleaza materia, si ii da valoarea/importanta care o dorim.
Mierea... e buna, ca orice lucru, folosit in doze optime; poate fi medicament sau otrava. Dar nu e un furt cand o luam de la albine ?
Reply With Quote
Vechi 21.02.2009, 23:47:26
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alx Vezi mesajul
- ma scuzi, dar asta poate sa o spuna si un copil, cu atat mai mult un doctor, si practic ai spus :

"psihicul e ceva chimic" - diferite reactii chimice produc diferite stari (hormonii, etc), si in functie de acestea, starea noastra e influentata (bucurie, calm, anxietate, frica, etc)

deci te-ai contrazis.

Alimentele influenteaza "starea de spirit", dar mai puternica e starea de spirit asupra materiei, astfel ca gandurile, cu energiile lor subtile, remodeleaza materia, si ii da valoarea/importanta care o dorim.
Mierea... e buna, ca orice lucru, folosit in doze optime; poate fi medicament sau otrava. Dar nu e un furt cand o luam de la albine ?

din pacate nu cred ca un medic îti va veni cu lucruri simple si adevarate.

Nu m-am contrazis, am spus ca medicii zic ca psihicul e chimic, nu ca eu cred asta. Eu cred ca nu e chimic.

Nu pot influenta cu psihicul ceva, te pot feri de pacate alegând cu ajutorul ratiunii si al liberului arbitru, dar ideea ca psihicul are nu stiu ce puteri miraculoase e o gogorita.

Animalele nu au suflet deci nu e un furt dar trebuie sa ne purtam fata de ele si fata de toata materia neînsufletita cu grija, fiindca tot ceea ce facem trebuie sa fie dupa voia lui Dumnezeu si în slujirea lui Dumnezeu nimic nu are importanta mica.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 00:08:05
alx alx is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

Acum, daca prin psihic te referi la subconstient, creierul arhaic, se poate spune ca poate face "minuni".
"Suntem ceea ce gandim" se refera la faptul ca ideile dominante, repetate, ajung in subconstient si ne programeaza pentru succes/esec. Cancerul se activeaza prin activarea unor gene (prin stres, (auto)sugestii negative, etc). La fel de bine, aceste gene se pot dezactiva. Sunt destul cazuri de vinderi "miraculoase" de cancer.
E pur si simplu reprogramarea corpului, a subconstientului, care inca e putin studiat, cel putin oficial. Probabil, in mod normal, va veti intreba de ce cercetatorii daca au descoperit lucruri interesante despre om, si capacitatile sale de vindecare, programare a destinului, de ce nu le fac publice. Buna intrebare. E simplu raspunsul : cu cat anumite grupuri de persoane detin suprematia tehnica si a informatiei, cu atat controleaza mai usor populatia. Cum ar fi sa se scoata nu stiu ce carte cu leacuri la indemana oricui, sa zicem doar pentru bolile obisnuite, simple? Cine ar avea de suferit, si cine de castigat? Pai, industria farmaceutica, in primul rand. De ce sa nu dam bani grei pentru medicamente, pentru energie toata viata, chiar daca sunt alternative? ...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2009, 09:58:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Eu n-am vazut sa scrie in calendar "dezlegare la miere". Exista dezlegare la lapte, branza si oua - asta spunandu-ne ca sunt interzise in celelalte zile din post. Deci mierea nu este interzisa in post, zica cine ce-a zice.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2009, 11:53:01
bmd
Guest

Implicit

Eu n-am vazut sa scrie in calendar "dezlegare la smintina". Exista dezlegare la lapte, branza si oua - asta spunandu-ne ca sunt interzise in celelalte zile din post. Deci smintina nu este interzisa in post, zica cine ce-a zice.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2009, 12:13:05
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Deja aberezi,smantana intra in categoria lactatelor,deci,toata lumea stie care sunt produsele din aceasta categorie si nu este nevoie de specificatii la fiecare produs.Asocierea ta este,cel putin irelevanta.Dupa aceasta afirmatie,ar insemna sa se specifice in calendar pentru fiecare produs in parte,produs ce poate fi consumat sau nu,si asta ar fi imposibil.
DECI,MIEREA ESTE UN PRODUS DE POST!JUST!
Vechi 28.02.2009, 12:36:32
bmd
Guest

Implicit

Cum spuneam obiceiul tau este sa-i urmaresti pe cei care nu-ti plac si sa-i contrazici.
Daca-ti luai un pic de timp puteai observa din mesajele anterioare ca:
1. Am spus intotdeauna ca mierea este de post
2. Nu eu am dorit despicatul in 4 a firului
3. Mesajul meu anterior voit ironic pentru ca logica "daca nu scrie ca exista dezlegare este de post" nu prea este logica!
4. Multumesc pentru ca mi-ao lamurit faptul ca smintina "intra in categoria lactatelor"...ma intreb oare brinza nu intra? Ca o diferenta trebuie sa fie daca brinza e mentionata iar smintina, untul, iaurtul, zarul, zara....nu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai dulce ca mierea: Doctrina Sf.Parinti geo.nektarios Despre Biserica Ortodoxa in general 53 08.07.2010 18:20:06