View Single Post
Vechi 23.02.2009, 15:07:12
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2009
Locație: in the Jungle,the mighty Jungle
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oare nu sunteti in comuniune cu papa? Asta ce inseamna decat in ceea ce crede papa trebue sa creada si catolicul.
Ori se stie ca a existat cate un papa eretic.
Noi, ortodocsii credem in Iisus Hristos avand ca indreptar pe Sfintii Parinti si cele 7 Sf. sinoade ecumenice. Noi avem dreptul sa nu facem ascultare de un preot eretic; libertate pe care catolicii nu o au. Exista o lista intreaga cuprinzand ereziile Papei IoanPaul II. M-am cutremurat numai citind-o.Urmareste te rog si interviul acesta:
http://video.google.com/videoplay?do...10609337909557
comuniunea cu Papa nu-i totuna cu inchinarea la Papa sau alt ierarh, tu nu esti in comuniune cu Patriarhul Daniel? nu crezi in acelasi lucruri in ce crede Patriarhul BOR??

au existat multi antipapi si cu toate astea nu a intors Biserica de sus in jos,

parca si noi credem in Cristos, parca si noi ii avem pe Sf. Parinti, parca si noi avem primele 7 sinoade ecumenice din cele 21,

si ce vrei sa spui daca ne-ar zice un preot "catolic" sa nu ne mai facem semnul crucii sau ce stiu io ce prostie l-ar trazni ar trebui sa-l ascultam??

cred ca tu esti cea mai indreptata sa judeci faptele Papei Ioan Paul al II-lea, nu stiu cum vorbesti tu asa usor de erezile unui asemenea ierarh, am auzit si faptul ca Papa Benedict XVI s-a adresat noului patriarh din Rusia cu "Sanctitatea sa" e considerata erezie in ochii unor catolici, ce concluzii sa trag de la aceste vorbe?

si multumesc pt video, m-am uitat la cateva minute ca nu am timp acuma, a zis ca parerea lui nu-i neaparat parerea BC, cred ca ii foarte interesant dar acuma nu am timp sa ma uit la tot.

“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin
Reply With Quote