![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
au existat multi antipapi si cu toate astea nu a intors Biserica de sus in jos, parca si noi credem in Cristos, parca si noi ii avem pe Sf. Parinti, parca si noi avem primele 7 sinoade ecumenice din cele 21, si ce vrei sa spui daca ne-ar zice un preot "catolic" sa nu ne mai facem semnul crucii sau ce stiu io ce prostie l-ar trazni ar trebui sa-l ascultam?? cred ca tu esti cea mai indreptata sa judeci faptele Papei Ioan Paul al II-lea, nu stiu cum vorbesti tu asa usor de erezile unui asemenea ierarh, am auzit si faptul ca Papa Benedict XVI s-a adresat noului patriarh din Rusia cu "Sanctitatea sa" e considerata erezie in ochii unor catolici, ce concluzii sa trag de la aceste vorbe? si multumesc pt video, m-am uitat la cateva minute ca nu am timp acuma, a zis ca parerea lui nu-i neaparat parerea BC, cred ca ii foarte interesant dar acuma nu am timp sa ma uit la tot.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si oricum si daca nu le stii raspunde la toate intrebarile asta nu inseamna ca Biserica Ortodoxa din care faci parte nu are raspuns, cu cat ai mai multe cunostiinte despre religia ta cu atata poti sa discerni diferentele dintre religia ta si alta.
|
|||
|
|||
![]()
Consider ca este de datoria fiecaruia sa verifice invatatura conducatorului religios,se o treaca prin filtrul Scripturii,fie ea chear invatatura papei pt ca nu voi fi judecat de Dumnezeu dupa legile oamenilor ci dupa Cuvintul Lui Dumnezeu.In numele credintei crestine si din ordinele unor conducatori"crestini" s-au savarsit crime fara numar,pe care "poate" Hristos nu le-a poruncit."54. Ucenicii Sai, Iacov si Ioan, cand au vazut lucrul acesta, au zis: "Doamne, vrei sa poruncim sa se pogoare foc din cer si sa-i mistuie, cum a facut Ilie?"
Isus S-a intors spre ei, i-a certat, si le-a zis: "Nu stiti de ce duh sunteti insufletiti! Caci Fiul omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca."(Luca 9) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. (Rom.3:23)" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci nu te lua dupa ei, shi nu-i urma, shi nu-tzi baga capul in cuibul de viespi (duhurile rele alungate prin molifte, nu le citi doar pe alea mereu) shi nu da cu bata in viespii sectari... ci tzine-te de Biserica, de duhovnici shi de liturghie... shi pocaieshte-te mereu nu pentru altceva ci pentru ca Imparatzia Cerurilor s-a apropiat, cum ne indeamna Apostolul mereu... |
|
|||
|
|||
![]()
teoretic nu, cuvintele scripturii sunt pentru mantuirea tuturor, dar nu poti spune ca Noul Testament e in favoarea religie iudaice, ca un exemplu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu trebuie sa te certi, nu trebuie sa te contrazici. Gandeste-te ca aceasta este o incercare usoara pentru tine. S-ar putea sa vina incercari cu adevarat grele. Daca te clatini acum, oare cum te vei comporta atunci?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai merge la Biserica, ai stii ca in fiecare duminica se citeste cate un capitol din Apostol si unul din Sf. Evanghelie; deci este imposibil ca ortodoxul, care merge la Sfanta Liturghie sa nu fi auzit si citit Noul Testament. Predica adanceste apoi cele citite. La acestea se mai adauga Taina Sfintei Euharistii, adica transformarea painii si a vinului, in Trupul si Sangele Domnului. In timpul Sf. Liturghii la ortodocsi au avut loc multe minuni, consemnate si care se pot citi, minuni pe care le- facut Dumnezeu acelor preoti, care au avut un dubiu in ce priveste veridicitatea aceste Sf. Taine. S-au trezit ca painea si vinul s-au transformat in carne si sange, iar dupa alte rugaciuni, au redevenit Trupul si Sangele Domnului sub forma de paine si vin, caci Dumnezeu stie ca noi oamenii nu am putea manca carne si sange. Aceste rare cazuri de inteleptire ale preotilor si diaconilor care se indoiau, au fost invatatura pentru toti preotii si diaconii, precum si pentru noi, mirenii. Unii preoti au avut chiar ocazia sa vada in altar cum ingerii ii ajutau la Sf. Taina a Euharistiei. Te infiori cand iti dai seama ca cerul se deschide si Iisus Hristos este prezent in altar, inconjurat de toate marimile ceresti. Doar Maica Domnului vine de la inceputul Sf. Liturghii, si de aceea nu e bine a veni cu intarziere sau a pleca din timpul Liturghiei. Pentru tine e bine sa compari credinta ortodoxa cu cea adventista, pentru a sti sa le dai raspunsul cel mai corect, intarindu-ti totodata si propria credinta. Odata ce incepi sa gusti din ortodoxie, va continua sa te uimeasca cat de atotcuprinzatoare, adevarata si vie este. Daca ti-ai format impresia ca religia ortodoxa constituie o limitare in drumul tau spre mantuire, atunci pot sa-ti spun ca nu stii inca nimic despre ortodoxie si ca e cazul sa incepi sa studiezi cu adevarat nu numai biblia, ci si Sfintii Parinti, precum si sa iei la cunostinta hotararile Sfintelor Sinoade ecumenice, care au stabilit prin Duhul Sfant un Crez, care nu poate fi schimbat. Ori daca ma uit la "Crezamintele" altor culte, acestea nu au mai nimic in comun cu Crezul Niceenian, pe care ortodocsii il respecta cu strictete. Nu este suficient sa ne facem noi singuri ganduri despre biblie, sau sa ascultam predicile teatrale ale cate unui predicator, gen Ton, ci trebuie sa te duci la scrierile izvorate din inspiratie divina. Atunci abia ai certitudinea ca incepi sa intelegi ceva. Foarte usor se poate aluneca pe o panta gresita, iar urmarile ar fi catastrofale. Nu incerca sa compari preotii ortodocsi cu cei iudei, ca deja esti pe pista gresita. Te poti inspira, in cautarea ta sincera de a descoperi ortodoxia, si pe alte topice. Gasesti trimiteri catre autori si carti, foarte folositoare. Dar am o intrebare: cum de ai ramas singura ortodoxa printre atatia adventisti?!? In cazul acesta ce mai ai ortodox in afara de botez? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca stie cineva... | florin_7vl | Generalitati | 3 | 21.09.2010 16:12:35 |
poate cineva sa ma ajute... | Nevrednicul | Generalitati | 10 | 16.11.2009 11:57:03 |
Daca stie cineva | sunsray | Generalitati | 3 | 14.08.2009 00:24:45 |
daca poate cineva sa ma ajute | virgil1 | Generalitati | 14 | 30.05.2009 21:51:10 |
Daca a citit cineva | truthtostone | Generalitati | 0 | 22.11.2008 13:23:27 |
|