Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2009, 15:07:12
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2009
Locație: in the Jungle,the mighty Jungle
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oare nu sunteti in comuniune cu papa? Asta ce inseamna decat in ceea ce crede papa trebue sa creada si catolicul.
Ori se stie ca a existat cate un papa eretic.
Noi, ortodocsii credem in Iisus Hristos avand ca indreptar pe Sfintii Parinti si cele 7 Sf. sinoade ecumenice. Noi avem dreptul sa nu facem ascultare de un preot eretic; libertate pe care catolicii nu o au. Exista o lista intreaga cuprinzand ereziile Papei IoanPaul II. M-am cutremurat numai citind-o.Urmareste te rog si interviul acesta:
http://video.google.com/videoplay?do...10609337909557
comuniunea cu Papa nu-i totuna cu inchinarea la Papa sau alt ierarh, tu nu esti in comuniune cu Patriarhul Daniel? nu crezi in acelasi lucruri in ce crede Patriarhul BOR??

au existat multi antipapi si cu toate astea nu a intors Biserica de sus in jos,

parca si noi credem in Cristos, parca si noi ii avem pe Sf. Parinti, parca si noi avem primele 7 sinoade ecumenice din cele 21,

si ce vrei sa spui daca ne-ar zice un preot "catolic" sa nu ne mai facem semnul crucii sau ce stiu io ce prostie l-ar trazni ar trebui sa-l ascultam??

cred ca tu esti cea mai indreptata sa judeci faptele Papei Ioan Paul al II-lea, nu stiu cum vorbesti tu asa usor de erezile unui asemenea ierarh, am auzit si faptul ca Papa Benedict XVI s-a adresat noului patriarh din Rusia cu "Sanctitatea sa" e considerata erezie in ochii unor catolici, ce concluzii sa trag de la aceste vorbe?

si multumesc pt video, m-am uitat la cateva minute ca nu am timp acuma, a zis ca parerea lui nu-i neaparat parerea BC, cred ca ii foarte interesant dar acuma nu am timp sa ma uit la tot.

“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 15:11:20
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona13 Vezi mesajul
Draga Anca aparent este asa cum spuneti dar daca te intereseaza cu adevarat adevarul cu privire la mintuire nu trebuie sa iei ca sistem de referinta o religie fie ea chear a noastra ortodoxa ci trebuie sa iei Biblia,carte pt care Dumnezeu insusi garanteaza pt ca:"Preotii cei mai de seama si carturarii, cand au auzit cuvintele acestea, cautau cum sa-l omoare; caci se temeau de El, pentruca tot norodul era uimit de invatatura Lui. (Marc.11:18)".
dc crezi ca acele cuvinte sunt in favoarea pocaitilor?? mie mi se par impotriva lor,

si oricum si daca nu le stii raspunde la toate intrebarile asta nu inseamna ca Biserica Ortodoxa din care faci parte nu are raspuns, cu cat ai mai multe cunostiinte despre religia ta cu atata poti sa discerni diferentele dintre religia ta si alta.

Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 15:23:00
simona13 simona13 is offline
Banned

Data înregistrării: 22.02.2009
Lightbulb

Consider ca este de datoria fiecaruia sa verifice invatatura conducatorului religios,se o treaca prin filtrul Scripturii,fie ea chear invatatura papei pt ca nu voi fi judecat de Dumnezeu dupa legile oamenilor ci dupa Cuvintul Lui Dumnezeu.In numele credintei crestine si din ordinele unor conducatori"crestini" s-au savarsit crime fara numar,pe care "poate" Hristos nu le-a poruncit."54. Ucenicii Sai, Iacov si Ioan, cand au vazut lucrul acesta, au zis: "Doamne, vrei sa poruncim sa se pogoare foc din cer si sa-i mistuie, cum a facut Ilie?"

Isus S-a intors spre ei, i-a certat, si le-a zis: "Nu stiti de ce duh sunteti insufletiti!

Caci Fiul omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca."(Luca 9)
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 15:28:01
Banned

Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de Mihai3 Vezi mesajul
dc crezi ca acele cuvinte sunt in favoarea pocaitilor?? mie mi se par impotriva lor,

si oricum si daca nu le stii raspunde la toate intrebarile asta nu inseamna ca Biserica Ortodoxa din care faci parte nu are raspuns, cu cat ai mai multe cunostiinte despre religia ta cu atata poti sa discerni diferentele dintre religia ta si alta.
Cuvintele scripturii nu sunt in favoarea sau impotriva nimanui si eu nu ma refer la religia noastra sau a pocaitilor ci la mantuirea mea.Ce faci tu cu pacatele tale?
"Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. (Rom.3:23)"
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 15:45:40
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cuvintele scripturii nu sunt in favoarea sau impotriva nimanui si eu nu ma refer la religia noastra sau a pocaitilor ci la mantuirea mea.Ce faci tu cu pacatele tale?
bine zic pocaitzii ca trebuie sa ne pocaim, dar nu urmandu-i pe ei, ci potrivit cu starea shi chemarea ta, shi nu asha o data cand te reboteaza ei lepadandu-te de ortodoxie, ci mereu trebuie sa te pocaieshti dar fara sa te lashi clatita de la starea ta cu indreptari fatzarnice, de catre injerii nedreptatzii... caci sectantzii se cred mantuitzi shi zac in nebunia de pe urma, shi au ca baza scriptura, dar este rastalmacita spre a lor pierzare, caci darul Duhovnicesc ei nu il au, shi ei cred ca se mantui prin fortzele lor, prin credintza in ei inshishi, caci ei tagaduiesc puterea sfintzitoare a lui Dumnezeu shi lucrarea shi predaniile Bisericeshti... deci e bine sa te bazezi pe scriptura, dar sa intrebi pe duhovnici, sa cautzi in carzti, se te rogi spre luminarea mintzii shi nu ca sa te mandreshti shi sa te contrazici pe baza de scripturi ca sa-i supui shi pe altzii invatzaturilor greshite ale tale shi sa te lauzi apoi cu trupurile lor, catzi prozelitzi ai facut shi catzi s-au lasat de pacate... ca e de forma... caci radacina mandriei ei n-au scos-o shi nici multe alte radacini shi tulpini...

deci nu te lua dupa ei, shi nu-i urma, shi nu-tzi baga capul in cuibul de viespi (duhurile rele alungate prin molifte, nu le citi doar pe alea mereu) shi nu da cu bata in viespii sectari... ci tzine-te de Biserica, de duhovnici shi de liturghie... shi pocaieshte-te mereu nu pentru altceva ci pentru ca Imparatzia Cerurilor s-a apropiat, cum ne indeamna Apostolul mereu...
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 15:52:49
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
teoretic nu, cuvintele scripturii sunt pentru mantuirea tuturor, dar nu poti spune ca Noul Testament e in favoarea religie iudaice, ca un exemplu.

Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 16:04:07
Banned

Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
bine zic pocaitzii ca trebuie sa ne pocaim, dar nu urmandu-i pe ei, ci potrivit cu starea shi chemarea ta, shi nu asha o data cand te reboteaza ei lepadandu-te de ortodoxie, ci mereu trebuie sa te pocaieshti dar fara sa te lashi clatita de la starea ta cu indreptari fatzarnice, de catre injerii nedreptatzii... caci sectantzii se cred mantuitzi shi zac in nebunia de pe urma, shi au ca baza scriptura, dar este rastalmacita spre a lor pierzare, caci darul Duhovnicesc ei nu il au, shi ei cred ca se mantui prin fortzele lor, prin credintza in ei inshishi, caci ei tagaduiesc puterea sfintzitoare a lui Dumnezeu shi lucrarea shi predaniile Bisericeshti... deci e bine sa te bazezi pe scriptura, dar sa intrebi pe duhovnici, sa cautzi in carzti, se te rogi spre luminarea mintzii shi nu ca sa te mandreshti shi sa te contrazici pe baza de scripturi ca sa-i supui shi pe altzii invatzaturilor greshite ale tale shi sa te lauzi apoi cu trupurile lor, catzi prozelitzi ai facut shi catzi s-au lasat de pacate... ca e de forma... caci radacina mandriei ei n-au scos-o shi nici multe alte radacini shi tulpini...

deci nu te lua dupa ei, shi nu-i urma, shi nu-tzi baga capul in cuibul de viespi (duhurile rele alungate prin molifte, nu le citi doar pe alea mereu) shi nu da cu bata in viespii sectari... ci tzine-te de Biserica, de duhovnici shi de liturghie... shi pocaieshte-te mereu nu pentru altceva ci pentru ca Imparatzia Cerurilor s-a apropiat, cum ne indeamna Apostolul mereu...
Multumesc pt completari si as vrea daca se poate sa iesim putin din invalmasala religiilor si sa ramanem doar noi si Scriptura.Ce faci tu cu pacatele tale???
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 17:02:07
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Am ghinionul ca multe din rudele mele sa fie pocaite si imi pun intrebari la care eu nu le pot raspunde.Mai au si tupeul sa-mi spuna ca si eu trebuie sa ma pocaesc ca sa fiu mintuita.
Nu este ghinionul tau. Este ghinionul bietilor oameni care merg pe o cale gresita. Tu nu trebuie sa te straduiesti sa-i convingi ca ortodoxia este calea dreapta. Fiecare crestin ortodox este dator sa marturiseasca Adevarul SI ATAT. Aceasta este "arma" cu care luptam noi - MARTURIA ADEVARULUI. Aceasta a fost arma cu care Sf.Arhanghel Mihail si ingerii sai au luptat impotriva balaurului. Acesta este modul nostru de a ne purta. Nu trebuie sa convingem pe nimeni. Cine crede, crede, cine nu, nu. Asa au facut si sfintii apostoli. Au propovaduit Sfanta Evanghelie dar nu s-au straduit sa convinga pe cineva ci au lasat ca oamenii sa aleaga in mod liber daca vor sa vina la Dumnezeu sau nu. Tu trebue sa le spui ca le respecti libertatea de a alege calea pe care o doresc si, ca urmare, se cuvine ca si ei sa-ti respecte libertatea de a alege calea pe care o vrei tu.
Nu trebuie sa te certi, nu trebuie sa te contrazici. Gandeste-te ca aceasta este o incercare usoara pentru tine. S-ar putea sa vina incercari cu adevarat grele. Daca te clatini acum, oare cum te vei comporta atunci?
Vechi 23.02.2009, 22:28:40
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Draga Anca aparent este asa cum spuneti dar daca te intereseaza cu adevarat adevarul cu privire la mintuire nu trebuie sa iei ca sistem de referinta o religie fie ea chear a noastra ortodoxa ci trebuie sa iei Biblia,carte pt care Dumnezeu insusi garanteaza pt ca:"Preotii cei mai de seama si carturarii, cand au auzit cuvintele acestea, cautau cum sa-l omoare; caci se temeau de El, pentruca tot norodul era uimit de invatatura Lui. (Marc.11:18)".
Simona13, daca ai citit biblia, atunci ai remarcat ce scrie acolo: ca noi nu avem voie sa o interpretam singuri, ci sa luam interpretarea sfintilor prin Duhul Sfant. Asa spune si credinta ortodoxa: sa nu interpretam singuri biblia. Numai sectarii, care se cred sfinti din clipa in care s-au botezat, cred ca pot intelege cu mintea omeneasca totul despre Dumnezeu, care este infinit de mare si de intelept si de la Care avem cele scrise in biblie.
Daca ai merge la Biserica, ai stii ca in fiecare duminica se citeste cate un capitol din Apostol si unul din Sf. Evanghelie; deci este imposibil ca ortodoxul, care merge la Sfanta Liturghie sa nu fi auzit si citit Noul Testament. Predica adanceste apoi cele citite. La acestea se mai adauga Taina Sfintei Euharistii, adica transformarea painii si a vinului, in Trupul si Sangele Domnului. In timpul Sf. Liturghii la ortodocsi au avut loc multe minuni, consemnate si care se pot citi, minuni pe care le- facut Dumnezeu acelor preoti, care au avut un dubiu in ce priveste veridicitatea aceste Sf. Taine. S-au trezit ca painea si vinul s-au transformat in carne si sange, iar dupa alte rugaciuni, au redevenit Trupul si Sangele Domnului sub forma de paine si vin, caci Dumnezeu stie ca noi oamenii nu am putea manca carne si sange. Aceste rare cazuri de inteleptire ale preotilor si diaconilor care se indoiau, au fost invatatura pentru toti preotii si diaconii, precum si pentru noi, mirenii. Unii preoti au avut chiar ocazia sa vada in altar cum ingerii ii ajutau la Sf. Taina a Euharistiei. Te infiori cand iti dai seama ca cerul se deschide si Iisus Hristos este prezent in altar, inconjurat de toate marimile ceresti. Doar Maica Domnului vine de la inceputul Sf. Liturghii, si de aceea nu e bine a veni cu intarziere sau a pleca din timpul Liturghiei.
Pentru tine e bine sa compari credinta ortodoxa cu cea adventista, pentru a sti sa le dai raspunsul cel mai corect, intarindu-ti totodata si propria credinta. Odata ce incepi sa gusti din ortodoxie, va continua sa te uimeasca cat de atotcuprinzatoare, adevarata si vie este.
Daca ti-ai format impresia ca religia ortodoxa constituie o limitare in drumul tau spre mantuire, atunci pot sa-ti spun ca nu stii inca nimic despre ortodoxie si ca e cazul sa incepi sa studiezi cu adevarat nu numai biblia, ci si Sfintii Parinti, precum si sa iei la cunostinta hotararile Sfintelor Sinoade ecumenice, care au stabilit prin Duhul Sfant un Crez, care nu poate fi schimbat. Ori daca ma uit la "Crezamintele" altor culte, acestea nu au mai nimic in comun cu Crezul Niceenian, pe care ortodocsii il respecta cu strictete.
Nu este suficient sa ne facem noi singuri ganduri despre biblie, sau sa ascultam predicile teatrale ale cate unui predicator, gen Ton, ci trebuie sa te duci la scrierile izvorate din inspiratie divina. Atunci abia ai certitudinea ca incepi sa intelegi ceva. Foarte usor se poate aluneca pe o panta gresita, iar urmarile ar fi catastrofale.
Nu incerca sa compari preotii ortodocsi cu cei iudei, ca deja esti pe pista gresita.
Te poti inspira, in cautarea ta sincera de a descoperi ortodoxia, si pe alte topice. Gasesti trimiteri catre autori si carti, foarte folositoare.
Dar am o intrebare: cum de ai ramas singura ortodoxa printre atatia adventisti?!? In cazul acesta ce mai ai ortodox in afara de botez?
Reply With Quote
Vechi 08.03.2009, 20:29:44
Banned

Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Simona13, daca ai citit biblia, atunci ai remarcat ce scrie acolo: ca noi nu avem voie sa o interpretam singuri, ci sa luam interpretarea sfintilor prin Duhul Sfant. Asa spune si credinta ortodoxa: sa nu interpretam singuri biblia. Numai sectarii, care se cred sfinti din clipa in care s-au botezat, cred ca pot intelege cu mintea omeneasca totul despre Dumnezeu, care este infinit de mare si de intelept si de la Care avem cele scrise in biblie.
Daca ai merge la Biserica, ai stii ca in fiecare duminica se citeste cate un capitol din Apostol si unul din Sf. Evanghelie; deci este imposibil ca ortodoxul, care merge la Sfanta Liturghie sa nu fi auzit si citit Noul Testament. Predica adanceste apoi cele citite. La acestea se mai adauga Taina Sfintei Euharistii, adica transformarea painii si a vinului, in Trupul si Sangele Domnului. In timpul Sf. Liturghii la ortodocsi au avut loc multe minuni, consemnate si care se pot citi, minuni pe care le- facut Dumnezeu acelor preoti, care au avut un dubiu in ce priveste veridicitatea aceste Sf. Taine. S-au trezit ca painea si vinul s-au transformat in carne si sange, iar dupa alte rugaciuni, au redevenit Trupul si Sangele Domnului sub forma de paine si vin, caci Dumnezeu stie ca noi oamenii nu am putea manca carne si sange. Aceste rare cazuri de inteleptire ale preotilor si diaconilor care se indoiau, au fost invatatura pentru toti preotii si diaconii, precum si pentru noi, mirenii. Unii preoti au avut chiar ocazia sa vada in altar cum ingerii ii ajutau la Sf. Taina a Euharistiei. Te infiori cand iti dai seama ca cerul se deschide si Iisus Hristos este prezent in altar, inconjurat de toate marimile ceresti. Doar Maica Domnului vine de la inceputul Sf. Liturghii, si de aceea nu e bine a veni cu intarziere sau a pleca din timpul Liturghiei.
Pentru tine e bine sa compari credinta ortodoxa cu cea adventista, pentru a sti sa le dai raspunsul cel mai corect, intarindu-ti totodata si propria credinta. Odata ce incepi sa gusti din ortodoxie, va continua sa te uimeasca cat de atotcuprinzatoare, adevarata si vie este.
Daca ti-ai format impresia ca religia ortodoxa constituie o limitare in drumul tau spre mantuire, atunci pot sa-ti spun ca nu stii inca nimic despre ortodoxie si ca e cazul sa incepi sa studiezi cu adevarat nu numai biblia, ci si Sfintii Parinti, precum si sa iei la cunostinta hotararile Sfintelor Sinoade ecumenice, care au stabilit prin Duhul Sfant un Crez, care nu poate fi schimbat. Ori daca ma uit la "Crezamintele" altor culte, acestea nu au mai nimic in comun cu Crezul Niceenian, pe care ortodocsii il respecta cu strictete.
Nu este suficient sa ne facem noi singuri ganduri despre biblie, sau sa ascultam predicile teatrale ale cate unui predicator, gen Ton, ci trebuie sa te duci la scrierile izvorate din inspiratie divina. Atunci abia ai certitudinea ca incepi sa intelegi ceva. Foarte usor se poate aluneca pe o panta gresita, iar urmarile ar fi catastrofale.
Nu incerca sa compari preotii ortodocsi cu cei iudei, ca deja esti pe pista gresita.
Te poti inspira, in cautarea ta sincera de a descoperi ortodoxia, si pe alte topice. Gasesti trimiteri catre autori si carti, foarte folositoare.
Dar am o intrebare: cum de ai ramas singura ortodoxa printre atatia adventisti?!? In cazul acesta ce mai ai ortodox in afara de botez?
Raspunsul dvs e interesant dar apar totusi cateva probleme:Cand vorbim despre crezul "Sfintelor Sinoade ecumenice" daca va referiti la "Credeu",acesta este biblic,adevarat dar practicile noastre ortodoxe sunt departe de acesta.Exista undeva in Scriptura ideea ca noi nu avem voie sa o cercetam singuri pt. ca nu o intelegem?"Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna, si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa. (Fapt.17:11)".O alta intrebare este daca sunte-ti sigura ca"Maica Domnului vine de la inceputul Sf. Liturghii",sau daca vine vreodata,si de unde aveti aceasta informatie?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca stie cineva... florin_7vl Generalitati 3 21.09.2010 16:12:35
poate cineva sa ma ajute... Nevrednicul Generalitati 10 16.11.2009 11:57:03
Daca stie cineva sunsray Generalitati 3 14.08.2009 00:24:45
daca poate cineva sa ma ajute virgil1 Generalitati 14 30.05.2009 21:51:10
Daca a citit cineva truthtostone Generalitati 0 22.11.2008 13:23:27