Crestinismul nu propovaduieste nimic fara a intemeia frumos si simplu, in Adevar.
Inca nu s-a dat nici o marturie de intemeiere a practicarii acestui comportament, de a nu intra in Biserica sau a nu face anumite lucruri in acea perioada. S-a adus doar ceva din Vechiul Testament, care ma face sa gandesc faptul ca trecem cu vederea Legea Noua, a Duhului si a Inimii, in favoarea celei a Literei si a Talionului.
Femeia nu este mai putin vrednica decat barbatul, si nu de putine ori chiar mult mai vrednica si cu inima mai cuprinzatoare de Dumnezeu. Este trista incercarea de a argumenta fara argumente aceste lucruri, iar folosirea cuvantului "necurata" mi se pare cel mai nenorocit lucru, atata timp cat barbatul este de o spurcaciune, nu de putine ori, socanta.
Sincer, inca astept o marturie a Adevarului, privind aceasta atitudine, a vederii ca "necurata" a femeii, in acea perioada, imposibil de evitat, chiar si in urma dobandirii sfinteniei. Dar intemeierea sa nu inceapa cu "asa e bine" sau "asa trebuie", ca nu suntem lipsiti de minte, repetand mecanic ceea ce nu intelegem. Daca majoritatea dintre noi nu inteleg, macar unul, care-L simte pe Dumnezeu in mod real, sa ne ajute sa intelegem.
Astept marturii ale Sfintilor Parinti (cat mai recenti sau contemporani) privind aceasta problema, si nu a celor de acum aproape 2000 de ani. Multumesc mult. Voi cauta si eu, desi nu prea am dat de aceasta problema.
|