Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2009, 10:58:51
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Crestinismul nu propovaduieste nimic fara a intemeia frumos si simplu, in Adevar.

Inca nu s-a dat nici o marturie de intemeiere a practicarii acestui comportament, de a nu intra in Biserica sau a nu face anumite lucruri in acea perioada. S-a adus doar ceva din Vechiul Testament, care ma face sa gandesc faptul ca trecem cu vederea Legea Noua, a Duhului si a Inimii, in favoarea celei a Literei si a Talionului.

Femeia nu este mai putin vrednica decat barbatul, si nu de putine ori chiar mult mai vrednica si cu inima mai cuprinzatoare de Dumnezeu. Este trista incercarea de a argumenta fara argumente aceste lucruri, iar folosirea cuvantului "necurata" mi se pare cel mai nenorocit lucru, atata timp cat barbatul este de o spurcaciune, nu de putine ori, socanta.

Sincer, inca astept o marturie a Adevarului, privind aceasta atitudine, a vederii ca "necurata" a femeii, in acea perioada, imposibil de evitat, chiar si in urma dobandirii sfinteniei. Dar intemeierea sa nu inceapa cu "asa e bine" sau "asa trebuie", ca nu suntem lipsiti de minte, repetand mecanic ceea ce nu intelegem. Daca majoritatea dintre noi nu inteleg, macar unul, care-L simte pe Dumnezeu in mod real, sa ne ajute sa intelegem.

Astept marturii ale Sfintilor Parinti (cat mai recenti sau contemporani) privind aceasta problema, si nu a celor de acum aproape 2000 de ani. Multumesc mult. Voi cauta si eu, desi nu prea am dat de aceasta problema.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? KittyNou Generalitati 27 14.06.2010 18:14:36
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25