Sa inteleg ca (neo)protestantii care scriu aici se considera sfinti. Daca e asa, e foarte grav... Orice astfel de "sfant" poate sa talcuiasca toata Biblia, nu? Ei bine, nu-i chiar asa, si chiar in Noul Testament scrie asta.
Atata ce va luati de icoanele noastre si de traditie; pai voi nu purtati fotografia persoanei iubite in portofel? Nu aveti poze cu familia prin casa, pe calculator sau chiar pe pereti? Doar asta nu inseamna ca va inchinati hartiei si culorilor in sine, ci folositi imaginile pentru scopul simplu de a va aminti de persoanele care sunt eventual departe.
Si voi nu aveti atatea si atatea carti care explica, lamuresc si ajuta la mai usoara intelegere a unor pasaje mai dificile din Scripturi? Ba da, aveti si voi traditie, numai ca nu o numiti asa.
Si cine zice ca popa iarta pacatele? (nici tu nu crezi ce scrii) Hristos le iarta prin intermediul preotilor si avem temei biblic pentru asta - nici nu mai are sens sa-l citez, ca stie fiecare.
Am tradus Biblia dupa bunul plac? Imi pare rau, dar stiu teologi care fluierau ebraica, greaca veche, latina si cateva limbi moderne care au participat la traducerea Scripturilor si care au numit versiunile protestante "asa-zisele lor Biblii". Cate carti intregi au disparut din Sfintele Scripturi in traducerea lui Cornilescu?... Si cate versete gresit traduse... S-avem pardon. Stau si ma intreb retoric unde este ex-preotul Cornilescu acum.
Si Sfintii Apostoli s-au rugat pentru unii care murisera la acel moment (de exemplu pentru Onisifor). Si alte detalii aici:
http://www.crestinortodox.ro/viata-d...ntru-cei-morti