![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu ca Dumnezeu a "binecuvantat-o si sfintit-o" de la facerea lumii (Facerea 2:3). Stiu ca tot Dumnezeu (nu diavolul) a scris 10 Porunci, in piatra. Una dintre ele ne invata sa pazim si sa sfintim ziua a saptea, ca pe o sarbatoare a crestie impreuna cu Creatorul (Iesirea 20:8-11). Stiu ca in "traditia" Domnului Iisus Hristos, ca Domn al sambetei (Marcu 2:28), era pazirea acestei zile sfinte (singura zi din saptamana despre care se spune ca Dumnezeu a sfintit-o si binecuvantat-o). "Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei a intrat in singoga" (Luca 4:16). "Dupa obiceiul Sau". Considerati ca obiceiul Domnului sambetei era demonic? Il acuzati pe Domnul Iisus Hristos? Pe cine slujiti dvs.? Noi doar am "imprumutat" obiceiul pazirii zilei a saptea de la Domnul Iisus Hristos, Domnul sambetei. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vrut sa scriu "ca pe o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul (Iesirea 20:8-11).
|
|
||||
|
||||
![]()
Studierea inceputurilor crestinismului si a Sfintei Scripturi (varianta initiala, originala, care se gaseste in cele mai vechi manuscrise, nu cea tradusa de orisicare) va duce la Ortodoxie. Iti recomand calduros o carte: "Cum am devenit ortodox. O calatorie spre credinta crestina primara", de Peter Gillquist. Cartea va vorbi de la sine. Daca esti sincer in credinta ta, nu iti va fi frica sa cercetezi istoria celor 2000 de ani. Domnul sa iti ajute.
Personal, un lucru care mi se pare extrem de ciudat si trist.. cam toate fundamentarile credintelor adventiste se fac utilizand texte din Vechiul Testament si din Apocalipsa. Oare noi suntem cei care trecem cu vederea Sfanta Scriptura, al carei centru este Noul Testament? Un adventist sincer isi va da seama de multe din faptele istoriei. Doar ca mentalitatea adventa, indusa atat de subtil, este mai puternica decat spiritul critic, pe care trebuie sa il aibe orice minte sanatoasa. Spre deosebire de voi, care aparati orbeste si imatur prostiile istoriei voastre, noi ni le recunoastem si le dezaprobam pe ale noastre. Omul face greseli, dar invatatura a ramas nechimbata.Nu vreau sa lezez pe nimeni. Asta gandesc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
esti prost informat. pai cum era altfel sa se intalneasca cu multimea si sa le vorbeasca daca nu respecta obiceiurile lor fratioare? doar nu voiai sa se duca duminica? tre sa ne raportam la vremurile acelea. mare atentie! insa, voi, va credeti mai destepti decat toti sfintii parinti care s/au indeletnicit cu rugaciunea si cu citirea sfintelor scripturi mii de ani n/au vazut ceea ce voua vi se nazare atat de clar. la voi totul se traduce dupa cum visati peste noapte sau dupa vreo pastila aruncata de vreun luminat pastor... toti aveti versiunea proprie a evangheliei in cap si de aceea v/ati inmultit ca ciupercile in ereziile voastre... noul testament a innoit totul. insa voi tot o trageti cu vechiul testament si cu citate de acolo fara sa va ganditi ca Mantuitorul prin Sfanta Inviere a Sa ne/a dat viata noua si legi noi. oricum, faptul ca parintele cleopa a intors atatia pastori rataciti la credinta stramoseasca, chiar cu armele lor, ar trebui sa va dea de gandit ca sunteti grozav pe aratura... macar daca ati fi constanti si in erezia voastra, dar va schimbati si tot scorniti pe zi ce trece alte gandiri pierzatoare. voi incontinuu va transformati si abia ati aparut de ceva timp. insa ortodoxia fratiorilor de 2000 de ani se roaga si progreseaza in interior. e ca un inginer care stapaneste perfect un domeniu si se specializeaza in el ajungand sa viseze si noaptea ceea ce face. pe cand voi incercati sa va specializati in 10 domenii diferite despre care habar n/aveti decat din auzite, de la alti rataciti... si pe niciunul nu/l stapaniti. Domnul si Maica Domnului sa va lumineze...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca Sfanta Scriptura sa duca la ortodoxie, trebuiesc deformate adevarurile scrise in aceasta Carte. Va dau doar un exemplu: Evrei cap.4:9. Iata cum suna versetul in limba greaca si traducerea lui, cuvant cu cuvant: "Ara [ Deci ] apoleipetai [ ramane inca ] Sabatismos [ sarbatoarea Sabatului ] to lao [ poporului ] tu Theu [ lui Dumnezeu ]." Este clar ca traducerea corecta ar trebui sa sune cam asa: "Deci, ramane inca sarbatoarea Sabatului poporului lui Dumnezeu" Intr-o traducere ortodoxa recenta, versetul este tradus in forma urmatoare: "Drept aceea, s-a lasat [SIZE=4][SIZE=2]alta sarbatoare de odihna[/SIZE] [/SIZE]poporului lui Dumnezeu." Cred ca trebuie sa ai "cunostinte lingvistice foarte avansate" ca sa ajungi la o astfel de traducere. Altfel nu-mi explic cum se face ca scrierea originala spune "ramane inca" iar ilustrul traducator spune "alta sarbatoare". De ce nu se ramane la sinceritatea de care dadeau dovada ortodocsii de altadata? Iata cum sunau unele traduceri mai vechi, ale aceluiasi verset *Evrei 4:9) "Pentru aceea au ramas oarece sambata oamenilor lui Dumnezeu." - Noul Testament de la Bãlgrad, 1648. "Iatã darã au rãmas sãrbarea sâmbetei nãrodului lui Dumnezãu." - Biblia de la Bucuresti, 1688. Exemple de deformari ale adevrului Sfintei Scripturi, in traducerile ortodoxe recente sunt multe. Daca vreti, putem discuta despre acest subiect. Va dau si un link cu Noul Testament in originalul grecesc (scris cu caractere latine) ca sa va ajute in studiu. http://bibledbdata.org/onlinebibles/greek_translit/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Daca Mantuitorul, prin inviere, ar fi schimbat singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita" de Dumnezeu, ne-ar fi spus-o. Sa nu uitam, ca dupa inviere Domnul Iisus Hristos a mai stat printre noi inca 40 de zile. Nu a spus nimic despre schimbarea zilei sfintite sau a vre-uneia din cele 10 porunci scrise pe piatra de insusi Dumnezeu. Atentie mare la ce alegeti! Schimbarea zilei "sfintite si binecuvantate" de Dumnezeu, inca de la creatie (cand nu exista nici picior de evreu- ca sa nu se spuna ca a fost pentru evrei), a fost facuta de oameni. Nu Domnul ci omul a schimbat legile si vremile. "Se va incumeta sa schimbe legile si vremea" (Daniel 7:25) Schimbarea poruncii lui Dumnezeu este o incumetare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si noi putem spune ca CINSTIREA ZILEI DE SABAT este o inchinare si o respectare a zilei pe care a lasat-o D-zeu...se stie ca asa o respectati ca si evreii pe care Iisus i-a combatut datorita FANATISMULUI lor.,. 2)Voi respectati invataturile unei PROFETESE bolnave (o parte) ,nu sunteti in stare sa va laudati cu cei care au murit pt.Scriptura sau pt.invatatura pe care o afirmati. Noi respectam ceea ce ne-a lasat inscris CEI CARE SI-AU DAT VIATA PT.EVANGHELIE ,nimic contrar cu voia lui D-zeu.Cu sf.PARINTI si cu toti martirii si traitorii ORTODOXIEI ne laudam cu ei...NE PLECAM CAPETELE IN FATA LOR PT.CA EI AU REUSIT SA-L IUBEASCA ASA CUM TREBUIE pe Iisus...suntem cu luare aminte la viata lor (NU AU CAUTAT IN CESCUTA SA VADA CAND VINE IISUS,NU AU PUS ACCENT PE ACEASTA VIATA CI PE CEA CARE ARE SA VINA),la cum si-au urmat credinta(AU MERS PANA LA MOARTE PT.HRISTOS),si incercam sa le urmam credinta...contrazic pe cel care a lasat aceste vb? 3)Daca ve referiti la scriere va contrazic-cei care au tradus-o NU ERAU ATA DE PROSTI SA NU MODIFICE PORUNCA CU CHIPUL CIOPLIT...daca ve referiti la INTELESUL BIBLIEI iar va contrazic, AU FOST CINE SA GANDEASCA PT.NOI CUM TREBUIE SA O INTELEGEM,DACA CEI CARE AU TRAIT IN SECOLELE APROPIATE INFIINTARII CRESTINISMULUI "AU LASAT MINCIUNI INSCRIS",apoi rusine noua celor care am preluat aceasta invatatura,si cum am mai spus DACA ACEASTA INVATATURA (A SF.PARINTI) nu era de la D-zeu SIGUR NU REZISTA ATATEA zeci de SECOLE..."ferice" de cei care "au inflorit"acum recent ca nu "si-au tulburat sufletelor". 4)sursa de venit MOMENTAN o aveti de unde o aveti... 4)(am preluat numerotarea voastra) daca ai fi mai atent la studiu ai vedea ca Pavel are de aface cu evreii ,nu cu noi...evreii era poporul ales,Cel care avea sa se nasca din mijlocul lor avea ROLUL DE A STABILI INAPOI LEGATURA CARE S-A PRODUS INTRE OM SI D-ZEU.Nimeni supus pacatului nu putea face acest lucru,trebuia UN OM FARA PACAT care sa MIJLOCEASCA PT.OMENIREA CAZUTA... AM SA VA TRATEZ ACEASTA PROBLEMA CU MIJLOCITORUL ,MAI INCOLO... 5)altii se roaga ,ALTII SE BOTEAZA... Iisus a facut minuni cu omul si dupa moartea acestuia,aducandu-i sufletul inapoi=>aducandu-l la viata Noi IL rugam ca in lumea cealalta sa-i redea VIATA... Sf.Pavel indemna prin epistole la rugaciune "UNII PT.ALTII" ,=>cum sufletul pe care pune accent intreaga Evanghelie nu moare,ci doar isi continua existenta intr-o alta lume....unde gresim.......si in lumea asta putem fi MORTI...nu? Draga daca vrei sa dai dovada de om,la noi se spune PREOT...rolul sau il stim ,noi,...dar pastorul ce rol are? are de aface cu turmele de oi? e cioban? Rolul preotului (sau a episcopului) il desprinzi din epistolele pastorale... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cunosc modele de cercetare a Scripturii (printre care si cel ortodox), care te duc la limitarea posibilitatii de a mai descopreri ceva din Cuvantul lui Dumnezeu. Se ajunge la o fundatura si este nevoie de inventii numite "traditii". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele (asa cum faceti si cu Sfanta Scriptura). Din invataturile Sfintilor Parinti s-a facut o selectie. In dreptul unor invataturi se spune ca "Sfintii Parinti au gresit". Este adevarat? Pe ce criterii ati facut aceasta selectie? |
|
||||
|
||||
![]()
Sa inteleg ca (neo)protestantii care scriu aici se considera sfinti. Daca e asa, e foarte grav... Orice astfel de "sfant" poate sa talcuiasca toata Biblia, nu? Ei bine, nu-i chiar asa, si chiar in Noul Testament scrie asta.
Atata ce va luati de icoanele noastre si de traditie; pai voi nu purtati fotografia persoanei iubite in portofel? Nu aveti poze cu familia prin casa, pe calculator sau chiar pe pereti? Doar asta nu inseamna ca va inchinati hartiei si culorilor in sine, ci folositi imaginile pentru scopul simplu de a va aminti de persoanele care sunt eventual departe. Si voi nu aveti atatea si atatea carti care explica, lamuresc si ajuta la mai usoara intelegere a unor pasaje mai dificile din Scripturi? Ba da, aveti si voi traditie, numai ca nu o numiti asa. Si cine zice ca popa iarta pacatele? (nici tu nu crezi ce scrii) Hristos le iarta prin intermediul preotilor si avem temei biblic pentru asta - nici nu mai are sens sa-l citez, ca stie fiecare. Am tradus Biblia dupa bunul plac? Imi pare rau, dar stiu teologi care fluierau ebraica, greaca veche, latina si cateva limbi moderne care au participat la traducerea Scripturilor si care au numit versiunile protestante "asa-zisele lor Biblii". Cate carti intregi au disparut din Sfintele Scripturi in traducerea lui Cornilescu?... Si cate versete gresit traduse... S-avem pardon. Stau si ma intreb retoric unde este ex-preotul Cornilescu acum. Si Sfintii Apostoli s-au rugat pentru unii care murisera la acel moment (de exemplu pentru Onisifor). Si alte detalii aici: http://www.crestinortodox.ro/viata-d...ntru-cei-morti
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|