09.03.2009, 21:55:26
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.04.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Și pe vremea aceia, ziua de 8 Martie era foarte importantă,sărbătorită mai ales în școli.
|
[COLOR=green]Bună seara, Dorina și La mulți ani de ziua noastră! Noi astăzi am sărbătorit-o la școală.[/COLOR]
[COLOR=green]Ai mare dreptate în tot ceea ce ai scris. Încă de pe timpul lui Caragiale, în școala românească s-a practicat și se practică o concurență neloaială în școli. O să-ncerc să spun acest lucru cât mai sintetic și asta ca să nu plictisesc, dar să mă fac și înțeleasă.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De regulă, părinții, în marea lor dragoste pentru copiii lor, au tendința de a crede că au în casă niște "genii." Inconștient, părinții lucrează, prin diferite metode, în sprijinul acestei idei... Și, pentru ca în vară, după serbarea școlară, să defileze cu copilul și să rupă gura târgului că e premiant cu coroniță, părinții acționează... Lupta cea mai acerbă se duce, mai ales, la ciclul primar. De ce aici? E mai ușor, mai simplu, mai ieftin să "cumperi" unul singur, învățătoarea... Lucrurile se schimbă la gimnaziu și liceu... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu iau apărarea nimănui, cu atât mai puțin a învățătoarelor cu care nu m-am înțeles niciodată tocmai obiceiurilor proaste pe care le au... Dar... Ai putea tu numi - sigur că nu public! - măcar o singură învățătoare care să fi impus elevilor de atunci, din '88, să-i aducă ceva? Și mai ales elevilor de la țară... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dorina, în aceeași măsură, vinovat e și cine dă, și cine primește... Mă refer strict la cazul prezentat de tine...[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Uite, și eu am primit astăzi flori, o mulțime de buchete. Sincer, m-aș și bucurat, cu adevărat, să fi primit niște cartofi, fasole, mălai etc... Ar fi fost mai ieftin și pentru elevi și eu aș fi făcut o economie la bugetul personal... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]În sfârșit... Nu mai am prea mult și ies la pensie. Se pare că ți-am mai spus. Te rog să mă crezi că, în toată activitatea mea de profesor, de extrem de puține ori am primit ceva de la elevi care să nu mă oblige, de aceea, la un moment dat, am fost nevoită să pun stop... Mi-a fost greu, toți suntem vulnerabili, dar am făcut-o ca să nu aud și a doua oară: "V-am dat și aveți datoria să..."[/COLOR]