Citat:
În prealabil postat de oni91
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre...si...sunt placut surprinsa de atitudinea voastra.Acum, dupa cum a spus si cristiboss, sa vin si eu cu cateva comentarii si intrebari.In primul rand, cred ca este destul de greu sa nu te indoiesti atunci cand religia vrea cu tot dinadinsul sa combata stiinta.De exemplu, in general credinciosii nu cred in evolutionism.Si totusi, evolutionismul nu Il exclude neaparat pe Dumnezeu.De fapt, trebuie sa existe o actiune externa care sa fi declansat Big-Bang-ul si evolutia, insa eu nu cred ca divinitatea este personala, adica mi se pare putin probabil ca noi murim din cauza pacatului originar(mai degraba nasterea, cresterea, imbatranirea si moartea mi se par asa...ca niste procese care alcatuiesc ceva circular,intamplator...asa cum evoluam pana la un punct ajungem apoi sa ne dezagregam, contribuind in final la ciclitatea naturii care trece peste vietile si suferintele noastre fiind inconstienta si oarba...), ca Absolutul ne asculta rugaciunile si ca suntem atat de importanti in acest Univers.Apoi, as vrea sa va intreb ceva:daca evolutia nu este adevarata si maimutele nu sunt ca un fel de "veri" ai nostri, atunci de ce gesturile si sentimentele lor(care exprima afectiune, ura, rusine), ca sa nu mai vorbim de conformatia corpului, seamana atat de mult cu ale noastre?
senin,dar de unde stim ca atunci cand ni se pare ca L-am gasit, de fapt nu traim o iluize, asa cum spun psihologii????
Si de unde putem sti daca judecata de apoi, raiul si iadul nu sunt doar mituri care sa ii faca pe oameni mai buni, mai corecti, care sa bage frica in sufletele lor, impiedicandu-i sa faca rau?Apoi, mai exista problema legata de asemenarea dintre mituri.In religiile mai vechi decat crestinismul si chiar decat iudaismul se intalnesc notiuni precum iad, rai, judecata de apoi, viata de dupa moarte, potop, mersul pe apa, nasterea din fecioara...nu cumva sunt preluate de religia noastra?
|
ceea ce ma mira la tine e ca sustii evolutia si nu observi un lucru simplu:
crezi ca ideia de "religie" naste credinte???
religia este legatura omului cu Dumnezeu, ca mai pe urma unii au infiintat propriile lor religii cu propriile lor idei, asta e o chestie tarzie, dar la origine legatura cu Dumnezeu era doar una, nu ai auzit ca la turnul babel toti oamenii erau una si voiau sa urce turnul lor pana la cer? sa-si faca cunoscut numele lor? dar Dumnezeu le-a amestecat limbile sa nu se mai poata intelege unul cu altul, si asa au plecat pe tot pamantul, dar tinta lor initiala a ramas...
asa ca se vede si aici o evolutie.
iar ca exista evolutie se vede si in toate lucrurile, ca un copil nu se naste batran.
dar ca omul se trage din maimuta sau ca inceputul a fost bigbang asta e alta mancare de peste.
se stie ca in fizica sunt multe teorii... dar nu toate sunt complete sau reflecta realitatea doar intr-o masura limitata.
si ar mai fi un lucru: stii ca teorie ar trebui sa insemne vederea lui Dumnezeu? deci daca nu duce la vederea lui Dumnezeu acea teorie este oarba asa cum sunt multi.
crezi ca daca Newton pleca de la ideia ca un mar cade din intamplare pe pamant ajungea la teoria la care a ajuns?
asa este cu toate. ordine exista in toate, doar noi suntem cei ce alegem. nu poti zice despre un mar ca alege sa cada!
revenind la ceea ce am inceput: din legatura omului cu Dumnezeu s-a nascut notiunea de religie si nu invers, ca pe parcurs s-au mai strambat limbile si unul a zis Putere si altul a inteles foc este este altceva. Si astea le-a pus Dumnezeu pana la sfarsitul lumii ca sa nu urce orice om in cer!
iar la sfarsit sa zic si un banc:
cica vine Georgel acasa, mama mulgea vaca, iar georgel ii zice mamei:
-mamico, astazi doama invatatoare ne-a zis ca omul se trage din maimuta.
-Georgel, asculta a mine: ce ai tu cu doamna invatatoare si cu neamurile ei?!?