Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2009, 19:14:25
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=red]Mihai [/COLOR],stii ce a vrut Thheo sa-ti transmita prin [COLOR=red],,nici durerea nu o[/COLOR] [COLOR=red]vezi ...asta inseamna ca nu [COLOR=red]exista[/COLOR] ?,,[/COLOR] pana sa o explici tu ,,stiintific,, ...o SIMTI !( de la a simti ,simtire...) nu-i nimik ilogic sau ridicol . Deci pe Dumnezeu nu trebuie sa-l vezi sau sa-l explici ...trebuie sa-l simti si daca tu nu-l simti ...deocamdata ,asta e ,poate mai ai timp -niciodata nu e prea tarziu ..
Vechi 11.03.2009, 19:33:51
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dumnezeu este fiinta. Asa ca pana cand nu comunici cu El, nu ai convingerea ca exista decat facand apel la marturiile altora. Insa omul nu asta isi doreste. El vrea sa-L vada asa cum ii vede pe cei din jur. Dar in asta sta farmecul, ca Dumnezeu nu e ca unul din noi. Asa ca cei ce vor cauta Creatorul ca pe o creatura, nu-l vor intalni niciodata.

Si e simplu sa-L intalnesti pe Dumnezeu. Nu e nevoie de o anumita adresa, de o anumita ora, de un anumit discurs, de o anumita tinuta, etc. E nevoie doar de dorinta de a trai impreuna cu El.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 21:36:32
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai_1991 Vezi mesajul
Imi pare rau, se pare ca nu pot edita mesajul, asa ca am scris altul.Nu este vorba despre straw man, ci doar despre apelul la ridicol; oricum acesta este ilogic.
Stai linistit Mihai...Dumnezeu e bun si drept....te iubeste asa cum esti....iti arata in fiecare zi ca el exista ....acum depinde de tine daca vrei sa si vezi( crezi).....si baiatul meu cel mic(are 1an si 9luni) plange dupa mancare si pana nu o vede ...nu ma crede ca o am pregatita....oricat as incerca eu sa-l linistesc....
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 00:39:12
mihai_1991 mihai_1991 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2009
Implicit

Trebuie sa spun ca am fost credincios pana in vara asta.Citind cartea Fratii Karamazov, de Dostoievski, intrebarea "exista Dumnezeu?" mi-a venit in minte, insa am incercat sa o ignor.Apoi i-am spus unei prietene framantarea mea si mi-a spus ca imi pot pune linistit aceasta intrebare, dupa care mi-a spus opinia ei.Apoi am ajuns la concluzia ca pana atunci fusesem inselat si facut sa cred in ceva inexistent; la inceput am fost trist (2-3 zile), apoi insa m-am simtit eliberat.Am cautat mult si am gasit contradictii in biblie, am descoperit ca unii preoti, profesori de religie etc. nu cred in Dumnezeu, ci doar pretind acest lucru, chiar o profesoara ce a facut facultatea de teologie ne-a spus ca sunt doar mituri in biblie.Apoi am descoperit faptul ca aproape toti oamenii de stiinta nu cred, ca in tarile nu tocmai avansate sunt multi credinciosi (Africa, Orientul Mijlociu, Oceania, Romania, Albania), in timp ce in statele avansate (Norvegia, Suedia, Olanda, Franta, Anglia, Japonia etc.) sunt foarte multi atei.Paradoxul lui Epicur, al omniscientei nu au fost rezolvate nici pana acum de catre nimeni, evolutionismul si teoria Big Bang nu au fost demonstrate a fi false (iar daca cineva a demonstrat acest lucru, vreau si eu un link va rog), faptul ca in biblie scrie cateva lucruri dovedite ulterior a fi false, faptul ca exista foarte multe religii si secte, faptul ca s-au comis crime si razboaie in numele religiei sunt cateva argumente ce m-au facut sa devin ateu.
Si eu am simtit acea stare specific credinciosilor, dupa ce ma spovedeam si ma impartaseam de cele mai multe ori ma simteam foarte bine, curat, eliberat de orice pacat.
Insa nu inteleg de ce credinciosii considera ca ateii sunt oameni rai (sau periculosi).Cunosc destul de multi atei si sunt oameni foarte buni.In plus, doar 0,03% din infractorii din Romania si mai putin de 0,25% din cei din Statele Unite sunt atei.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 00:44:18
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai_1991 Vezi mesajul
In plus, doar 0,03% din infractorii din Romania si mai putin de 0,25% din cei din Statele Unite sunt atei.
89% din statistici sunt scoase din burta.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 00:49:42
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Esti prima persoana de la care aud ca s-a convertit la ateism. Daca este adevarat ce ti s-a intamplat, atunci se prea poate sa nu fi gustat niciodata credinta de facto.
In contrast cu marturisirea ta, afirm ca nimic nu ma mai poate desparti de credinta.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 14:07:05
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

„Dialog in tren
_Parinte, s-au prezentat ei,eu sunt colonel; eu sunt maior; eu sunt capitan.
Si maiorul zice asa:
Parinte uite ce-i , vreau sa-ti spun ceva. Nu este o absurditate sa credem noi in ceva ce nu se vede? Dvs spune-ti ca exista Dumnezeu, dar l-a vazut cineva vreodata?Este o nebunie sa creada cineva in ceea ce nu se vede!
Domnilor, zic, v-am spus de la inceput: aveti cuvant de onoare, ca nu va suparati?Ca incepem o discutie serioasa de acum?
-Va vad oameni destepti, eu sunt un prost,dar o sa incepem asa povestea cu Dumnezeu, cum ne-om pricepe noi.Uite-i ce domnilor; eu am sa va spun ca dvs sunteti nebuni!
-Ia auzi, mai ,popa , ne face nebuni!
-Sigur!Si , daca n-am dreptate, la prima gara, predati-ma la politia garii!Daca n-am dreptate.
Dar intai am sa va demonstrez de ce va numesc nebuni.
Imi ziceam;”Lasa ca-i vorba sa marturisesc pe Dumnezeu!Nu conteaza ce urmeaza de aici”.Eram bucuros de asta.
-Mai intai , ce zice Duhul Sfant in Psaltirea la noi in Scriptura, la inceputul psalmului 13 si inceputul psalmului52:” Zis-a cel nebun in inima sa: Nu este Dumnezeu!”
Al doilea. Dumneata i-a vino incoace!Mata ai spus ca este o nebunie sa crezi in ceea ce nu se vede?
-Da eu!
-Pai v-am spus ca dvs toti n-aveti minte. Toti sunte-ti nebuni. Stiti de ce?Am tot dreptul sa va fac nebuni.
-Dar ptr ce ?Ptr ca eu n-am vazut mintea nimanui niciodata!Si atunci nu-i o nebunie sa cred eu ca aveti minte, daca n-am vazut-o?
-Pai cum sa cred eu ca aveti minte, daca n-am vazut minte de cand sunt eu?Nici la voi , nici la mine.Cum este?Alba , neagra, rosie?Ce forma are?Patrata, dreptunghiulara?Cum este domnule, forma culoarea?Daca imi aratati aceste insusiri la minte , eu atunci zic ca aveti minte, daca nu, n-avet deloc!
-Afara de asta, se crede de toata lumea de pe glob ca oamenii au minte? Se crede. Fara sa se vada. Iata un argument ca toata lumea crede ca are minte!Si dvs credeti si eu , dar nu vedem mintea.
Dar viata ati vazut-o vreodata?Si cu toate acestea cine zice ca-i mort, cand este viu si are viata? Se vede viata?
-Nu se vede!
Si atunci nu-i o nebunie sa credem noi ca oamenii au viata?Daca n-o vedem?
-Dar viata se manifesta, parinte.
-Foarte bine. Prin manifestarile ei se crede ca exista, cu toate ca n-o vezi.
Asa-i si Dumnezeu. Care –s manifestarile Lui in lume?
Si am inceput sa spun toate puterile sufletului:cugetarea, alegerea,hotararea,mihnirea,intristarea,bucuria.
Le-ati vazut vreodata pe acestea, caci acestea sunt puterile sufletesti.
Dvs aveti manie?A-ti vazut-o vreodata?Dvs aveti cugetare, gandire?Ati vazut-o vreodata?Aveti pofta?Aveti, ptr ca acestea sunt puterile sufletului- cea manioasa si cea poftitoare………”…….restul il gasiti in cartea „Ne vorbeste Parintele Cleopa”vol 6
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 15:30:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Cu dedicatie pentru ateii de pe aici (un filmulet cu niste fosti atei, norocosi as zice eu):

http://video.google.com/videoplay?do...eriences+in+he

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 22:09:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91 Vezi mesajul
Cred ca o sa-mi atrag multe oprobii in urma acestui topic, dar v-ati gandit vreodata la aceasta afirmatie:"Fiecare om are dumnezeul lui, Dumnezeu nu exista."?
Ma cutremur cand aud adesea aceasta sintagma. In primul rand Dumnezeu nu este al subiectivitatii noastre, El este al comuniunii. Nu noi L-am inventat, asa cum spun ateii, El exista si S-a revelat- descoperit, iar adevarul este rodul comuniunii. De aceea noi trebuie sa vorbim despre Dumnezeul Bisericii, nu al subiectivitatii noastre.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 23:40:47
ratatul_com ratatul_com is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91 Vezi mesajul
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre...si...sunt placut surprinsa de atitudinea voastra.Acum, dupa cum a spus si cristiboss, sa vin si eu cu cateva comentarii si intrebari.In primul rand, cred ca este destul de greu sa nu te indoiesti atunci cand religia vrea cu tot dinadinsul sa combata stiinta.De exemplu, in general credinciosii nu cred in evolutionism.Si totusi, evolutionismul nu Il exclude neaparat pe Dumnezeu.De fapt, trebuie sa existe o actiune externa care sa fi declansat Big-Bang-ul si evolutia, insa eu nu cred ca divinitatea este personala, adica mi se pare putin probabil ca noi murim din cauza pacatului originar(mai degraba nasterea, cresterea, imbatranirea si moartea mi se par asa...ca niste procese care alcatuiesc ceva circular,intamplator...asa cum evoluam pana la un punct ajungem apoi sa ne dezagregam, contribuind in final la ciclitatea naturii care trece peste vietile si suferintele noastre fiind inconstienta si oarba...), ca Absolutul ne asculta rugaciunile si ca suntem atat de importanti in acest Univers.Apoi, as vrea sa va intreb ceva:daca evolutia nu este adevarata si maimutele nu sunt ca un fel de "veri" ai nostri, atunci de ce gesturile si sentimentele lor(care exprima afectiune, ura, rusine), ca sa nu mai vorbim de conformatia corpului, seamana atat de mult cu ale noastre?
senin,dar de unde stim ca atunci cand ni se pare ca L-am gasit, de fapt nu traim o iluize, asa cum spun psihologii????
Si de unde putem sti daca judecata de apoi, raiul si iadul nu sunt doar mituri care sa ii faca pe oameni mai buni, mai corecti, care sa bage frica in sufletele lor, impiedicandu-i sa faca rau?Apoi, mai exista problema legata de asemenarea dintre mituri.In religiile mai vechi decat crestinismul si chiar decat iudaismul se intalnesc notiuni precum iad, rai, judecata de apoi, viata de dupa moarte, potop, mersul pe apa, nasterea din fecioara...nu cumva sunt preluate de religia noastra?
ceea ce ma mira la tine e ca sustii evolutia si nu observi un lucru simplu:
crezi ca ideia de "religie" naste credinte???
religia este legatura omului cu Dumnezeu, ca mai pe urma unii au infiintat propriile lor religii cu propriile lor idei, asta e o chestie tarzie, dar la origine legatura cu Dumnezeu era doar una, nu ai auzit ca la turnul babel toti oamenii erau una si voiau sa urce turnul lor pana la cer? sa-si faca cunoscut numele lor? dar Dumnezeu le-a amestecat limbile sa nu se mai poata intelege unul cu altul, si asa au plecat pe tot pamantul, dar tinta lor initiala a ramas...
asa ca se vede si aici o evolutie.
iar ca exista evolutie se vede si in toate lucrurile, ca un copil nu se naste batran.
dar ca omul se trage din maimuta sau ca inceputul a fost bigbang asta e alta mancare de peste.
se stie ca in fizica sunt multe teorii... dar nu toate sunt complete sau reflecta realitatea doar intr-o masura limitata.
si ar mai fi un lucru: stii ca teorie ar trebui sa insemne vederea lui Dumnezeu? deci daca nu duce la vederea lui Dumnezeu acea teorie este oarba asa cum sunt multi.
crezi ca daca Newton pleca de la ideia ca un mar cade din intamplare pe pamant ajungea la teoria la care a ajuns?
asa este cu toate. ordine exista in toate, doar noi suntem cei ce alegem. nu poti zice despre un mar ca alege sa cada!
revenind la ceea ce am inceput: din legatura omului cu Dumnezeu s-a nascut notiunea de religie si nu invers, ca pe parcurs s-au mai strambat limbile si unul a zis Putere si altul a inteles foc este este altceva. Si astea le-a pus Dumnezeu pana la sfarsitul lumii ca sa nu urce orice om in cer!
iar la sfarsit sa zic si un banc:
cica vine Georgel acasa, mama mulgea vaca, iar georgel ii zice mamei:
-mamico, astazi doama invatatoare ne-a zis ca omul se trage din maimuta.
-Georgel, asculta a mine: ce ai tu cu doamna invatatoare si cu neamurile ei?!?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit? costel Sfintele Pasti - Invierea Domnului 18 24.04.2012 13:21:52
De ce exista Dumnezeu? Traditie1 Teologie si Stiinta 40 07.01.2011 09:54:21
Dumnezeu, exista sau nu? Rodica50 Intrebari utilizatori 0 19.11.2010 20:11:56