Subiect: Bucate de Post
View Single Post
Vechi 17.03.2009, 01:49:25
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Mmm, gnocchi cu sos de rosii... suna delicios, cred ca vineri am sa incerc aceasta reteta patinina, multumesc pentru idee!! Voi adauga si coriandru proaspat sosului de rosii pentru a-i da mai mult gust.
Va scriu aici o reteta pe care am facut-o deja de 2 ori de cand a inceput postul, asa de mult imi place - ardei umpluti:

Cele trebuincioase (pt. 2 persoane):

4 ardei grasi mari (eu ii prefer pe cei galbeni sau rosii, cei verzi imi par amari la gust)
2 cepe potrivite
o cutie de 300 g cu ciuperci
aprox. 120 g orez
2 morcovi de marime mijlocie
2 linguri de ulei
15 g faina
marar
bulion
sare
piper
foi de dafin
Vegeta

Taiati "capacele" ardeilor si curatati-i de seminte cu ajutorul unui cutitas; apoi ii intepati cu o furculita de 2-3 ori pe fiecare.
Tocati ceapa, ciupercile (in prealabil scuse de apa din conserva) si morcovul si le caliti in 2 linguri de ulei. Adaugati orezul si eventual un strop de apa; tineti pe foc (mic) timp de 5-7 minute, sarati si piperati amestecul. Puneti si faina - care are rolul de-a "lega" compozitia. Nu uitati de marar, el e cel ce le da ardeilor un gust grozav!
Apoi umpleti ardeii cu acest amestec, le puneti inapoi capacele, ii asezati frumos intr-o oala si turnati peste ei apa cat "inaltimea" lor. Eu fierb acea apa in prealabil, amestec bulionul de rosii in ea si-o si potrivesc de gust cu Vegeta. Lasati cateva frunze de dafin sa pluteasca in oala. :)
De fiert trebuie sa fiarba in jur de 45 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!!

Doamne ajuta si post binecuvantat tuturor!!
Neaparat trebuie sa incerc si asta.
La modul asta am facut dovlecei umpluti saptamina trecuta, am sa schimb la ardei.