stati asa
Draga Cristiboss, ceea ce ziceam eu, cu ajutorul intamparii povestite, e ca Domnul e de fata si nici-o celula din corpul meu n-ar trai in acumul urmator fara voia Lui. El da toata rasplata si pedeapsa. Oare apostolul Pavel le spune in epistola sa lapideze sau sa inchida in vreo pivnita pe cel ce traia in incest cu mama sa? Din cate imi aduc aminte spunea sa-i scoata din mijlocul lor si sa-i excluda din comunitatea crestina. Nu stiu de vreo solutie extrema in genul aceleia despre care vorbeai. Excluderea din comunitatea crestina imi pare mai mult decat orice pedeapsa a statului.(daca zic ca am vorbit ca prostul "iar", zic despre mine, care existam si inainte de a scrie aseara pe forum)Lucrul despre care aminteam este teama de indeletnicirea cu pedepsele celorlalti, nu imi pare ca e o indeletnicire care-mi duce sufletul unde trebuie.
Catre AncaMiha. Intre teama si frica este exact diferenta intre a-ti aminti si a lua aminte. La prima participi tinandu-ti cumpatul si mergand inainte, teama fiindu-ti scut; in a-ti fi frica, participi cu toata fiinta la frica, frica mistuind in tine tot. Frica nu e ortodoxa, teama e. Doamne-ajuta!
|