Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2009, 00:27:09
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CatalinInsusi Vezi mesajul
Faptele sunt abominabile, dar mi-e teama de condamnarea faptelor care se termina cu executia faptasilor. Cand ziceam "sa luam aminte" am scris incet, incet, si cu gandul la ce inseamna acestea.Am scris numai punctual, referindu-ma la solutia extrema.Faptele si patimile ce le-au generat trebuie scoase dinlauntrul nostru, oamenii trebuie salvati. (exact ca la o boala) Doamne-ajuta!
De ce ai aceasta teama, care nu e ortodoxa? Noi, ortodocsii stim ca trebuie sa condamnam fapta, nu omul. Omul prin spovedanie se poate curati de pacate si patimi.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 07:28:27
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
In unele cazuri e chiar greu sa delimitezi binele de rau, dar in cazul incestului nu cred ca e cazul. Incest inseamna sex intre parinti si proprii copii.
Aici

Citat:
În prealabil postat de silverstar
[COLOR=green]Părerea mea: nimeni nu poate stabili o graniță între bine și rău și nici nu poate să spună ce e bine și ce e rău pentru altul chiar să-l cunoască foarte bine. [/COLOR]

[COLOR=green]Ce e bine pentru mine poate fi rău pentru altcineva și invers. Binele mi-l stabilesc eu în funcție de interese, plăcere, confort, idei, tabieturi, concepte etc. Binele și răul depind de noi, de vrerea și voința noastră.[/COLOR]

[COLOR=green]Am fost în afara subiectului, am teoretizat despre bine și despre rau. Scuze, stiu ca nu are nici o legatura cu subiectul. [/COLOR]
Vechi 19.03.2009, 07:37:22
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]Incestul și prostituția nu s-au născut la noi. S-au practicat dintotdeauna, din antichitate. Uitați-vă ce se întâmplă în Austria: un tata este judecat pentru sechestrarea pe 24 de ani a fiicei cu care are 7 copii. [/COLOR]
[COLOR=green]Nu știu ce să spun. Sărăcia, incultura, instincte primare doniminante, neținute în frâu... Nu știu care ar fi cauzele pentru care se ajunge la incest. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dacă nu ajunge Mahomed la munte, se duce muntele la Mahomed... De ce preotii ortodocsi nu se implica in viata comunitatii? De ce de Boboteaza, preotii merg din casa in casa si nu fac acelasi lucru in tot timpul anului? [/COLOR][COLOR=green]BOR ar trebui sa oblige, intr-un fel, preotii sa faca acest lucru.[/COLOR]
Vechi 19.03.2009, 09:42:01
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Incestul a avut loc din cele mai vechi timpuri, doar trebuie sa ne uitam putin la istorie.
Vremurile lui Caligula, in Roma...sint cei mai faimosi.
Viata in total desfriu etc.
Indianii - cei din India - este ceva normal acolo...
La noi s-a auzit mai putin, probabil ( in Romania) pe vremea lui Causescu, insa acum ca se aud de toate...raminem toti cu gurile cascate.
Insa nu inseamna ca n-au existat.
Vechi 19.03.2009, 10:29:17
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2009
Implicit stati asa

Draga Cristiboss, ceea ce ziceam eu, cu ajutorul intamparii povestite, e ca Domnul e de fata si nici-o celula din corpul meu n-ar trai in acumul urmator fara voia Lui. El da toata rasplata si pedeapsa. Oare apostolul Pavel le spune in epistola sa lapideze sau sa inchida in vreo pivnita pe cel ce traia in incest cu mama sa? Din cate imi aduc aminte spunea sa-i scoata din mijlocul lor si sa-i excluda din comunitatea crestina. Nu stiu de vreo solutie extrema in genul aceleia despre care vorbeai. Excluderea din comunitatea crestina imi pare mai mult decat orice pedeapsa a statului.(daca zic ca am vorbit ca prostul "iar", zic despre mine, care existam si inainte de a scrie aseara pe forum)Lucrul despre care aminteam este teama de indeletnicirea cu pedepsele celorlalti, nu imi pare ca e o indeletnicire care-mi duce sufletul unde trebuie.
Catre AncaMiha. Intre teama si frica este exact diferenta intre a-ti aminti si a lua aminte. La prima participi tinandu-ti cumpatul si mergand inainte, teama fiindu-ti scut; in a-ti fi frica, participi cu toata fiinta la frica, frica mistuind in tine tot. Frica nu e ortodoxa, teama e. Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:00:40
scrabble
Guest

Implicit

Anca-Miha, nu inteleg de ce exagerezi. Nimeni nu a vorbit aici despre incest altfel decat avand loc intre adulti doritori si cu discernamant.

Tu vorbesti despre abuz, viol, pedofilie. Parlamentarii nostri, oricat ar fi de corupti, n-ar legaliza asa ceva in ruptul capului.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:01:07
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2009
Implicit si de teama de a fi prost inteles

Epistolele apostolului Pavel sunt actuale, exact cazul unui membru al comunitatii crestine care traia in incest cu mama sa este tratat in una dintre ele (nu ma-ndoiesc ca stiti care). In "Iata Duhovnicul", parintele Arsenie Papacioc trateaza pe larg cazul acesta si , nota bene, in momentul in care comunitatea a exclus din randurile ei pe acel incestuos si pe muma-sa, omul acela si-a dat seama de raul in care traia. Apostolul recomanda primirea inapoi in sanul comunitatii, ba chiar indeamna sa-i arate dragoste frateasca pentru a nu cadea in deznadejde din pricina gravitatii faptei. Cred ca pozitia adevarat ortodoxa este cea a apostolului. Nu stiu si nu inteleg de ce excluderea din comunitatea crestina nu insemna suficient lucru. Nu ma-ndoiesc o clipita ca cei ce sunt in aceasta conjunctura nu-si stiu pacatul, caci e un pacat "gros" cat o anaconda, nu e unul subtire si greu de sesizat ca vipera, ca fatarnicia, ca "ravna rea", ca perfida slava desarta, ca grija de multe. Si parca pe acestia, ultimii, Mantuitorul ii numeste "morminte varuite" si nu le da sanse sa vada Imparatia Sa. Atat prostituatele, incestuosii, cersetorii cat si zelotii, saducheii si fariseii sunt personaje colective biblice, or sa existe cat va fi lumea lume, Hristos nu ne-ar fi invatat despre ei daca la un timp anume din viata lumii, acestia vor disparea. Deasemeni, nici leacul ce L-a dat pentru boala asta nu va fi vreodata anacronic, intreaga scriptura este acum si pururea si-n vecii vecilor valabila. Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.03.2009, 11:15:00
scrabble
Guest

Implicit

Cred ca cei care traiesc in incest au destule de suportat din partea societatii, moraliceste e un stigmat care le face viata un calvar. Nu e bine asa? Trebuie sa-i mai bagam si la puscarie?
Reply With Quote
Vechi 20.03.2009, 19:03:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Anca-Miha, nu inteleg de ce exagerezi. Nimeni nu a vorbit aici despre incest altfel decat avand loc intre adulti doritori si cu discernamant.

Tu vorbesti despre abuz, viol, pedofilie. Parlamentarii nostri, oricat ar fi de corupti, n-ar legaliza asa ceva in ruptul capului.
Incestul implica un parinte matur si copilul lui. De obicei copilul e de varsta mica si lipsit de aparare. Nu am auzit pana acum de incest care sa inceapa cand copilul e trecut de majorat. Fiind major poate sa se opuna sau poate sa accepte; poate alege. Dar copiii mici, cum e in cazul dat de mine, caz autentic, fata era mica si slabuta: Cum se pote opune asa un copil? Nu se opune; paralizeaza de frica.
Asa ca te rog sa-ti revizuiesti parere despre acceptul copiilor in caz de incest. Daca poti.
Cat despre parlamentari, cred ca nu au avut timp sa cerceteze in amanunt ce inseamna incest si ce traume cauzeaza copilului. Ei au cu totul alte probleme de rezolvat, mai importante: sa nu-i ploua cand ies de la aeroport; sa le mareasca indemnizatia, si altele la fel de importante. Asa ca incestul a trecut - probabil - neobservat pe langa ei.
Si apoi noi putem crede multe; dar asta nu inseamna ca o facem in deplina cunostinta de cauza. Incestul este abuz si voil si pedofilie. Nu ne mai e atat de mila de victima, care ramane cu sechele toata viata, dar ne facem griji pentru cel, care dupa incest mai are pretentie sa fie numit tata. Atentie deci!

Nu este de mirare ca s-a votat acesta lege. Francmasonii sunt pentru libertatea deplina a sexului. Vor veni vremuri cand incestul va fi o obligatie, nu o optiune...nefericita, as zice eu.
Prin votarea acestei legi se deschide drumul pentru legalizarea incestului, la fel cum am asitatat la legalizarea homosexualitatii.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2009, 20:49:47
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CatalinInsusi Vezi mesajul
"Răul trebuie arătat , descurajat, izolat și condamnat ! Detenția este o soluție extremă, dar este una din soluții"
Frate, vreau sa-ti spun o intamplare pe care am trait-o cand aveam vreo 4-5 ani. Bunica mea ma ducea duminica-de-duminica la biserica din orasul in care am crescut si avea grija sa fiu impartasit si aproape de strana mai mereu. In curtea bisericii locuia intr-o casa ce tinea de parohie, mai mult o cocioaba incropita cu chirpici, o familie cu un copil, baiat, mai mare decat mine. Traiau din mila parohului si din a enoriasilor. Stiam singur drumul la biserica si ma duceam asa cum ma duceam la borcanele cu compot din pivnita, prinsesem la dulceata cantarilor si Parintele Ilie, preotul, avea mare drag de copii ce-i calcau pragul bisericii. Ei bine, intr-o zi, mergand la biserica si mai ramanand putin in curte, am vazut ce nu-i bine ca un copil sa cunoasca de unul singur. In familia ce locuia acolo, tatal si fiul traiau in incest si - evident - homosexualitate. Am fugit din locul acela si scarba mi-a fost. Nu-ti pot grai cu cuvinte omenesti impotrivirea sufletului de copil la cele ce-am vazut. In alt plan de idei, eu de-atunci n-am mai intrat aproape 25 de ani in vreo biserica si numai Maica Domnului, fara sa se scarbeasca de mine, a bagat mana pana la umar sa ma scoata de unde eram si sa ma aduca inapoi unde mi-e locul. Aceasta e intamplarea.
Acum. In povestea de mai sus toata lumea e vinovata. Ei ca faceau ce faceau, parintele care nu se ingrijea de cei ce-i tine in curtea lui, si in primul rand eu, care am parasit biserica atatia ani, asociind gravitatea celor ce vazusem cu duiosia parintelui. Pe care nu ne-ai baga la puscarie? Oare Dumnezeu nu era de fata la toate astea? Crezi ca vreunul dintre cei susmentionati nu si-a primit judecata dreapta pentru ce a facut? Dumnezeu plateste, dar zaboveste. Asa e o vorba din popor. Unde o fi baiatul acela, ce viata o fi trait tata-sau? Cum a murit, care i-or fi fost gandurile de dinainte de calatoria fara intoarcere.
Si acum te mai intreb un lucru, confunzi puscaria cu manstirea? In puscarii nu e decat mai multa decadere, mai multa scarba, mai multe invataturi dracesti. In afara de ce faceai inainte, inveti sa fi si mai rau, si mai hot, si mai homosexual, si mai nesimtit. Daca ai intrat fiara, iesi bestie. Despre prostitutie am o singura vorba. Intr-o tara indepartata, am ajuns sa n-am cu ce ma intoarce acasa, nici macar sa-mi iau o paine. O prostituata si-a facut mila cu mine si mi-a dat bani sa ma intorc si sa mananc. Te rog mult, in spatele acestui cuvant, prostituate, se ascund oameni, ca tine, multi n-au ajuns acolo de voie. Iarta-i si tu, ca Domnul stie de noi toti.Hai, mai bine, sa stam bine, sa stam cu frica si sa luam aminte, ca asa s-au oprit si ingerii din cadere. Nu le harazi inchisoare si chinuri in mintea ta, caci tie ti le harazesti. Toti avem datoria sa spunem ca asta e un rau, si un rau mare, dar cu ce chinuri sa-i osandim pe oamenii pe care aceste patimi si demoni ii poarta la rau, nu te indeletnici. Iarta-ma daca am vorbit iar ca prostul. Doamne-ajuta!
Îmi place felul cum gândești,dar mai ales faptul că ai și suflet."N-am venit să chem pe cei drepți la pocăință ci pe cei păcatoși"așa spune o rugăciune de la Sfântul Maslu dar din păcate mulți "drepți" sunt necruțători cu cei păcătoși.
Sunt oameni care au atât de mare credință pe cât de păcătoși au fost.Într-o societate în care instituțiile statului încluzând și biserica și-ar îndeplini atribuțiile atenuarea multor lucruri anormale nu ar fi o problemă.
Sunt printe noi aceștia despre care vorbim unii poate sunt chiar persoane importante care numai Dumnezeu știe ce viață murdară duc și nu-i știe nimeni.Eu ca și creștin nu pot decât să aplic morala creștină și să-mi educ copii în acest spirit.Să judec nu se cade!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Legalizarea prostitutiei cristiboss56 Generalitati 154 16.09.2017 16:12:26
Ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei? georgel23c Generalitati 221 02.03.2011 19:16:20
Legalizarea prostitutiei ancaozana Generalitati 1 26.10.2009 07:51:19
IMPOTRIVA LEGALIZARII PROSTITUTIEI DE CATRE BLAGA Iustin44 Generalitati 22 20.11.2007 13:49:37
Contra prostitutiei Laurentiu Generalitati 1 25.10.2006 12:48:23