![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]Incestul și prostituția nu s-au născut la noi. S-au practicat dintotdeauna, din antichitate. Uitați-vă ce se întâmplă în Austria: un tata este judecat pentru sechestrarea pe 24 de ani a fiicei cu care are 7 copii. [/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
Incestul a avut loc din cele mai vechi timpuri, doar trebuie sa ne uitam putin la istorie.
Vremurile lui Caligula, in Roma...sint cei mai faimosi. Viata in total desfriu etc. Indianii - cei din India - este ceva normal acolo... La noi s-a auzit mai putin, probabil ( in Romania) pe vremea lui Causescu, insa acum ca se aud de toate...raminem toti cu gurile cascate. Insa nu inseamna ca n-au existat. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Cristiboss, ceea ce ziceam eu, cu ajutorul intamparii povestite, e ca Domnul e de fata si nici-o celula din corpul meu n-ar trai in acumul urmator fara voia Lui. El da toata rasplata si pedeapsa. Oare apostolul Pavel le spune in epistola sa lapideze sau sa inchida in vreo pivnita pe cel ce traia in incest cu mama sa? Din cate imi aduc aminte spunea sa-i scoata din mijlocul lor si sa-i excluda din comunitatea crestina. Nu stiu de vreo solutie extrema in genul aceleia despre care vorbeai. Excluderea din comunitatea crestina imi pare mai mult decat orice pedeapsa a statului.(daca zic ca am vorbit ca prostul "iar", zic despre mine, care existam si inainte de a scrie aseara pe forum)Lucrul despre care aminteam este teama de indeletnicirea cu pedepsele celorlalti, nu imi pare ca e o indeletnicire care-mi duce sufletul unde trebuie.
Catre AncaMiha. Intre teama si frica este exact diferenta intre a-ti aminti si a lua aminte. La prima participi tinandu-ti cumpatul si mergand inainte, teama fiindu-ti scut; in a-ti fi frica, participi cu toata fiinta la frica, frica mistuind in tine tot. Frica nu e ortodoxa, teama e. Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Anca-Miha, nu inteleg de ce exagerezi. Nimeni nu a vorbit aici despre incest altfel decat avand loc intre adulti doritori si cu discernamant.
Tu vorbesti despre abuz, viol, pedofilie. Parlamentarii nostri, oricat ar fi de corupti, n-ar legaliza asa ceva in ruptul capului. |
|
|||
|
|||
![]()
Epistolele apostolului Pavel sunt actuale, exact cazul unui membru al comunitatii crestine care traia in incest cu mama sa este tratat in una dintre ele (nu ma-ndoiesc ca stiti care). In "Iata Duhovnicul", parintele Arsenie Papacioc trateaza pe larg cazul acesta si , nota bene, in momentul in care comunitatea a exclus din randurile ei pe acel incestuos si pe muma-sa, omul acela si-a dat seama de raul in care traia. Apostolul recomanda primirea inapoi in sanul comunitatii, ba chiar indeamna sa-i arate dragoste frateasca pentru a nu cadea in deznadejde din pricina gravitatii faptei. Cred ca pozitia adevarat ortodoxa este cea a apostolului. Nu stiu si nu inteleg de ce excluderea din comunitatea crestina nu insemna suficient lucru. Nu ma-ndoiesc o clipita ca cei ce sunt in aceasta conjunctura nu-si stiu pacatul, caci e un pacat "gros" cat o anaconda, nu e unul subtire si greu de sesizat ca vipera, ca fatarnicia, ca "ravna rea", ca perfida slava desarta, ca grija de multe. Si parca pe acestia, ultimii, Mantuitorul ii numeste "morminte varuite" si nu le da sanse sa vada Imparatia Sa. Atat prostituatele, incestuosii, cersetorii cat si zelotii, saducheii si fariseii sunt personaje colective biblice, or sa existe cat va fi lumea lume, Hristos nu ne-ar fi invatat despre ei daca la un timp anume din viata lumii, acestia vor disparea. Deasemeni, nici leacul ce L-a dat pentru boala asta nu va fi vreodata anacronic, intreaga scriptura este acum si pururea si-n vecii vecilor valabila. Doamne-ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca cei care traiesc in incest au destule de suportat din partea societatii, moraliceste e un stigmat care le face viata un calvar. Nu e bine asa? Trebuie sa-i mai bagam si la puscarie?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ca te rog sa-ti revizuiesti parere despre acceptul copiilor in caz de incest. Daca poti. Cat despre parlamentari, cred ca nu au avut timp sa cerceteze in amanunt ce inseamna incest si ce traume cauzeaza copilului. Ei au cu totul alte probleme de rezolvat, mai importante: sa nu-i ploua cand ies de la aeroport; sa le mareasca indemnizatia, si altele la fel de importante. Asa ca incestul a trecut - probabil - neobservat pe langa ei. Si apoi noi putem crede multe; dar asta nu inseamna ca o facem in deplina cunostinta de cauza. Incestul este abuz si voil si pedofilie. Nu ne mai e atat de mila de victima, care ramane cu sechele toata viata, dar ne facem griji pentru cel, care dupa incest mai are pretentie sa fie numit tata. Atentie deci! Nu este de mirare ca s-a votat acesta lege. Francmasonii sunt pentru libertatea deplina a sexului. Vor veni vremuri cand incestul va fi o obligatie, nu o optiune...nefericita, as zice eu. Prin votarea acestei legi se deschide drumul pentru legalizarea incestului, la fel cum am asitatat la legalizarea homosexualitatii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt oameni care au atât de mare credință pe cât de păcătoși au fost.Într-o societate în care instituțiile statului încluzând și biserica și-ar îndeplini atribuțiile atenuarea multor lucruri anormale nu ar fi o problemă. Sunt printe noi aceștia despre care vorbim unii poate sunt chiar persoane importante care numai Dumnezeu știe ce viață murdară duc și nu-i știe nimeni.Eu ca și creștin nu pot decât să aplic morala creștină și să-mi educ copii în acest spirit.Să judec nu se cade! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Legalizarea prostitutiei | cristiboss56 | Generalitati | 154 | 16.09.2017 16:12:26 |
Ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei? | georgel23c | Generalitati | 221 | 02.03.2011 19:16:20 |
Legalizarea prostitutiei | ancaozana | Generalitati | 1 | 26.10.2009 07:51:19 |
IMPOTRIVA LEGALIZARII PROSTITUTIEI DE CATRE BLAGA | Iustin44 | Generalitati | 22 | 20.11.2007 13:49:37 |
Contra prostitutiei | Laurentiu | Generalitati | 1 | 25.10.2006 12:48:23 |
|