Citat:
Īn prealabil postat de costel
Mai Razvan, dar vorbesti ca si cand ai face parte din Sfanta Treime. Mai usor cu aceste verdicte. Ortodoxia iti ofera calea sigura spre mantuire, dar tot ea te indeamna si la iubirea aproapelui fie el si catolic, protestant, ateu...
Noua ortodocsilor ne este propriu sa iubim si nu sa judecam.
|
Ortodocsii trebuie sa iubeasca pe aproapele lor tot timpul, insa cand acest "aproape al nostru" propovaduieste erezii, suntem datori a-l combate cu toate argumentele teologice posibile. Altfel, daca tacem, inseamna ca suntem de acord cu ereziile propovaduite de acel "aproape", fie el catolic, protestant sau neoprotestant [sectant, cu alte cuvinte], suntem de acord cu acele minciuni propovaduite despre Dumnezeire de catolici si [neo-]protestanti si avem pacate la adresa Duhului Sfant, singurele ce nu pot fi iertate de Dumnezeu la Judecata Particulara a sufletelor omenesti. Costele, probabil ca n-ai inteles ca nu eu am spus asa ceva prima oara, ci Parintii Sfinti ai Bisericii noastre Ortodoxe. Iar de esti de acord cu minciuna propovaduita de aceia impotriva Dumnezeirii, dupa cum dai de inteles, e numai problema ta personala. Eu doar ma pot ruga pentru tine sa revii la calea cea dreapta in credinta. Atat. Nu pot face mai multe pentru tine din acest punct de vedere.
Razvan