View Single Post
Vechi 08.04.2009, 06:35:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vero37 Vezi mesajul
dar daca un musulman,s-au hindus ,etc.aude de domnul Isus si de mintuirea pe care El ne-a dat-o fara plata prin moartea pe cruce si este cercetat in inima lui si incepe sa i se inchine numai lui Hristos ,sa nu i se mai inchine idolului caruia i se inchina inainte si are o viata curata (Dumnezeu poate sa ne curateasca viata nu-i asa?),oare acesta nu va fi mintuit de nu va avea posibiilitatea sa treaca la ortodoxixm din diferite motive
Cum am mai zis, fiecare dintre noi este un caz particular inaintea lui Dumnezeu. Eu cred ca respectivul s-ar mantui, dar nu ar ajunge in Imparatia Cerurilor, ci in Rai.

Una e sa te gandesti la un protestant din America sa zicem, care n-a stiut toata viata decat de ceea ce a auzit la adunarea lui, acolo, si care a adormit in speranta invierii, cu credinta in Hristos. Iar altul este cazul tau de exemplu, care ai avut privilegiul de a te fi nascut intr-o tara ortodoxa, care ai avut acces la Adevar si l-ai refuzat constient. Pe tine nu te vad bine, sa stii. Fara suparare, dar asta cred eu.

Dar sa nu uitam ca:

"O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui!
Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?" Romani 11, 33-34

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote