Citat:
În prealabil postat de vero37
dar daca un musulman,s-au hindus ,etc.aude de domnul Isus si de mintuirea pe care El ne-a dat-o fara plata prin moartea pe cruce si este cercetat in inima lui si incepe sa i se inchine numai lui Hristos ,sa nu i se mai inchine idolului caruia i se inchina inainte si are o viata curata (Dumnezeu poate sa ne curateasca viata nu-i asa?),oare acesta nu va fi mintuit de nu va avea posibiilitatea sa treaca la ortodoxixm din diferite motive
|
Cum am mai zis, fiecare dintre noi este un caz particular inaintea lui Dumnezeu. Eu cred ca respectivul s-ar mantui, dar nu ar ajunge in Imparatia Cerurilor, ci in Rai.
Una e sa te gandesti la un protestant din America sa zicem, care n-a stiut toata viata decat de ceea ce a auzit la adunarea lui, acolo, si care a adormit in speranta invierii, cu credinta in Hristos. Iar altul este cazul tau de exemplu, care ai avut privilegiul de a te fi nascut intr-o tara ortodoxa, care ai avut acces la Adevar si l-ai refuzat constient. Pe tine nu te vad bine, sa stii. Fara suparare, dar asta cred eu.
Dar sa nu uitam ca:
"O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui!
Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?" Romani 11, 33-34