Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.04.2009, 21:38:48
razvan_m
Guest

Implicit Ce cauta sectantii la aceasta rubrica?

De ce vrei, Vero, sectantule, sa tulburi apele pe aici cu parerile inspirate de slava ta desarta cum ca tu esti atotcunoscator al Scripturii? Sa iti spun cine esti pe-adevaratelea? Un neica-nimeni ratacit pe la ereticii sectanti, sectanti ce au facut prozeliti in lume din pricina americanilor, celor care au inventat sectele de maximum trei sute de ani ca sa loveasca in Ortodoxie.
Intinde-o de aici - ai doar rubrica ta preferata, aceea dedicata sectelor - acolo si numai acolo, tu, ereticule, vei fi avand dreptul sa scrii... La urma urmelor, ca sa-ti faci prozeliti, de ce nu deschizi si tu un topic al tau ca oamenii, ca sa vezi ce scursuri din punct de vedere spiritual ale societatii romanesti te vor urma. Esti ERETIC, indiferent de ceea ce vei spune. Nimic nu te va face sa devii dreptcredincios pana nu vei trece la Ortodoxie. Pana atunci, intinde-o de pe acest topic!!!
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 13:52:29
vero37 vero37 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2009
Exclamation mintuirea numai la ortodoxi?

Frati ortodoxi in Ioan cap.3-16 ni se spune:Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine crede in EL, sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica.Zice clar ca oricine crede in EL.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 14:16:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vero37 Vezi mesajul
Frati ortodoxi in Ioan cap.3-16 ni se spune:Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine crede in EL, sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica.Zice clar ca oricine crede in EL.
Depinde ce anume cred respectivii. Hinduistii cred ca a fost un avatar eliberat in viata, mahomedanii cred si ei ca a fost unul dintre profeti; monofizitii, nestorienii, mormonii, martorii lui Iehova si ceilalti au si ei o "credinta" in Iisus Hristos, dar o credinta falsa, domnule. Adevarul este la ortodocsi, pentru ca respecta cu sfintenie dogmele stabilite inca din primele secole ale crestinismului. Pana si catolicii s-au indepartat de Adevar (probabil ca atunci s-au incheiat cei 1000 de ani si satana a fost dezlegat), ce sa mai zic despre cei care s-au desprins din catolici...

Vezi ca mai este un verset care spune cam asa, la Matei 7, 23:

"Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea."

Oare despre cine ne vorbeste aici Fiul lui Dumnezeu?!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 14:31:06
trandafiralb trandafiralb is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Implicit

Eu zic sa nu mai pierdem timpul cu intrebari a caror raspuns il stim deja: Da, Mantuirea e doar la ortodocsi si poate la catolici (gresesc?). Restul ajung in iad, chinuiti pentru eternitate.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 15:07:00
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de trandafiralb Vezi mesajul
Eu zic sa nu mai pierdem timpul cu intrebari a caror raspuns il stim deja: Da, Mantuirea e doar la ortodocsi si poate la catolici (gresesc?). Restul ajung in iad, chinuiti pentru eternitate.
Da, gresesti. Mantuirea numai Dumnezeu o acorda si stie El bine sa cerceteze inimile. Deci nu te grabi sa condamni aproape intreaga omenire la chinuri infernale... :) Exista mai multe "raiuri" ca sa le zic asa, unele mai apropiate de Dumnezeu, altele mai "departate" (talharul de-a dreapta a pasit in Rai, dar in mod sigur nu a ajuns in Imparatia Cerurilor cu Ioan Botezatorul). Si mai multe nivele de chin, adica un criminal in serie nu va sta in acelasi loc cu un crestin care nu a reusit sa se mantuiasca din cauza patimii iubirii de bani sau a mandriei de exemplu.

Si nu poti sa condamni la gramada aproape 2 miliarde de chinezi si 1 miliard de indieni (si pe cei dinaintea lor) pentru ca n-au auzit de Iisus Hristos. Pentru ei exista alte criterii de judecata, cum s-a mai scris pe forum de cateva ori.

Deci credinta ortodoxa este cea adevarata, Dumnezeu nu-i va judeca pe oameni superficial pentru vesnicie. Fiecare dintre noi este un caz particular, insa vai de noi ortodocsii care mult am stiut si putin am facut... Pentru noi nu vor exista circumstante atenuante!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 15:49:21
vero37 vero37 is offline
Banned

Implicit mintuire doar la ortodoxi

dar daca un musulman,s-au hindus ,etc.aude de domnul Isus si de mintuirea pe care El ne-a dat-o fara plata prin moartea pe cruce si este cercetat in inima lui si incepe sa i se inchine numai lui Hristos ,sa nu i se mai inchine idolului caruia i se inchina inainte si are o viata curata (Dumnezeu poate sa ne curateasca viata nu-i asa?),oare acesta nu va fi mintuit de nu va avea posibiilitatea sa treaca la ortodoxixm din diferite motive .daca el more cu credinta ca Isus este mintuitorul, sau oare este imposibil sa fie mintuit.oare Dumnezeu nu poate face posibil ceea ce la oameni este imposibil.In Evrei ni se spune :Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator,mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri;patrunde acolo ca desparte sufletul si duhul,incheieturile si maduva,judeca simtirile si gindurile inimii .Daca acel om se ghideaza dupa cuvintul lui Dumnezeu,il iubeste si il crede tot nu este mintuit de nu poate fi ortodox cum am mai spus ,din diferite motive?Cu respect astept raspuns.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 15:54:46
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vero37 Vezi mesajul
dar daca un musulman,s-au hindus ,etc.aude de domnul Isus si de mintuirea pe care El ne-a dat-o fara plata prin moartea pe cruce si este cercetat in inima lui si incepe sa i se inchine numai lui Hristos ,sa nu i se mai inchine idolului caruia i se inchina inainte si are o viata curata (Dumnezeu poate sa ne curateasca viata nu-i asa?),oare acesta nu va fi mintuit de nu va avea posibiilitatea sa treaca la ortodoxixm din diferite motive .daca el more cu credinta ca Isus este mintuitorul, sau oare este imposibil sa fie mintuit.oare Dumnezeu nu poate face posibil ceea ce la oameni este imposibil.In Evrei ni se spune :Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator,mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri;patrunde acolo ca desparte sufletul si duhul,incheieturile si maduva,judeca simtirile si gindurile inimii .Daca acel om se ghideaza dupa cuvintul lui Dumnezeu,il iubeste si il crede tot nu este mintuit de nu poate fi ortodox cum am mai spus ,din diferite motive?Cu respect astept raspuns.
Vero, intai invata sa scrii corect si dupa aceea mai posteaza!
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 16:22:02
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Vero, intai invata sa scrii corect si dupa aceea mai posteaza!
cred ca raspunsul trebuia sa fie altul...
Vechi 07.04.2009, 16:37:49
razvan_m
Guest

Implicit

Daca vrei acel raspuns, mantuirea exista la:
-ortodocsi;
-la anumiti eretici care nu au auzit de Ortodoxie, insa fac faptele cele bineplacute in fata lui Dumnezeu [catolici si protestanti], e adevarat putini la numar;
-apoi e o minciuna practic sa zici ca exista pagani care n-au auzit de Domnul Iisus Hristos. Practic toti au auzit, insa din motive de comoditate sau de alta natura continua sa invoce "ajutorul" zeitatilor pagane in viata de zi cu zi. Astia sunt politeisti si cred in demoni. E o aiureala sa spui ca s-ar putea mantui crezand in demoni.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 17:08:16
vero37 vero37 is offline
Banned

Implicit Razvan_m

Ai contorsionat rau de tot mesajul meu.De la ce am spus eu la ce ai ajuns tu este diferenta mare.Si apoi ai recunoscut si tu ca pot fi mintuiti si altii in afara de ortodoxi.In alt rind mi-ai spus mie ca imi fac slava desarta,dar uita-te la limbajul tau,asta arata ce caracter ai .In psalmul 141:3 zice:Pune, Doamne,o straja inaintea gurii mele,si pazeste usa buzelor mele.Nici in mesajul care mi l-ai trimis mai inainte nu mi-ai dat o replica din Scriptura,nici acum,dai verdicte doar de la tine si vai ce limbaj.Si da,intradevar se fac greseli de scriere si nu sunt singurul caz,dar tu nu faci greseli?S-au poate esti perfect!? Ai vorbit mult si jignitor,dar fara un raspuns clar in ambele mesaje.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15