Citat:
În prealabil postat de danyel
Tot timpul ma intrebam de ce nu exista un ghid clar si concis cu dogmele oficiale ale Bisericii Ortodoxe, cu credinta pe care o impartaseste ca sa putem face diferenta intre credinta si daca imi este scuzat , stupiditate
Cultele neo-protestante au acele asa numite declaratii de credinta din care-ti poti da repede seama ce cred ei
In ortodoxie de ce nu apare asa ceva? totul este atat de confuz chiar si pt noi cei ce mai studiem cat de cat, apoi pt cei ce nu le prea au cu studiul teologic
Am o carte "Invatatura de credinta Ortodoxa" dar nu stiu daca poate fi numita chiar un catechism ortodox,
asi vrea sa se faca o asemenea declaratie si sa se scrie clar , asta-i credinta Bisericii, ce este peste este de la diavol
Ma intristeaza ca fiecare sat si oras are o alta ortodoxie cu alte practici, cu alte bazaconii de unde trebuie sa alegi ortodoxia curata
Eu am inceput sa nici nu ma mir ca ne acuza sectarii cand vad cate abureli sunt puse la loc cu invatatura bisericii, eu mai ales pe siteul Youtube tot incerc sa explic sectarilor ca ceea ce scriu ei nu e ortodoxie, ci prosti babesti..nush am impresia ca in unele parti suntem chiar in semi coma spirituala
Pacat de atatea tineri, dintre care pe unii ii cunosc si eu, traitori ai ortodoxiei si sinceri doritori de cunoastere, membrii ASCOR-urilor din tara care cauta cu inima buna si plina de incredere alinarea sub aripa Sfintei Biserici, ca unii din noi am lasat sa se umple Biserica de mocirla
|
Cam prea dur, ca să nu spun exagerat, spus mocirlă. Bine, acum fiecare cum privește ( trăiește ) Ortodoxia. Sincer, părerea mea personală, e bine cam în ori și ce, a evita fixațile, ce duc la blocaj în multe privințe. Daniel dragă, poți lua legătura cu Marius pe privat și multe va avea să-ți spună, dar asta numai cu voia lui și în funcție de timpul fiecăruia.