![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu ajutorul Domnului, am invitat-o la biserica si i-am zis sa lase deoparte prejudecatile si tot Dumnezeu si-a aratat dragostea fata de ea, pt ca la slujba am avut un cor de copii care au cantat pricesne si preotul a avut o foarte miscatoare predica despre Sangele Mantuitorului, fapt ce a determinat-o sa afirme ca va reveni la biserica, dar vedem ca astfel de cazuri nu sunt rare, da asta am folosit cuvantul "mocirla" pt ca pt tineri asta este, Bine acum, nu o sa-i putem impaca pe toti, tot timpul vor exista guri critice, si nemultumiti, dar tare asi vrea ca aceste guri critice sa nu fie din cauza unor practici sau obiceiuri nesanatoase, daca gura critica va fi pt ca ne traim credinta, treaba ei, dar sa nu fie pt ca ne schimonisim credinta
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Azi la Facultate din o vorba in alta sa deschis subiectul spovedaniei, toti absolut au zis nu au incredere in "popi" ca nu le plac "popii" desi ei sustineau ca e important sa te marturisesti, ba unul dintre baieti sustinea ca nu s-a mai marturisit tocmai pt ca preotul ia pus conditia "post negru 3 zile inainte de spovedanie" ori eu cred ca a pune tinerilor astfel de regului este o crima spirituala, l-a "ucis spiritual" tocmai pt ca baiatul nu crede ca este in stare sa stea atata timp flamand Din astfel de cazuri, si cu "ajutorul" presei, lumea are o conceptie total gresita despre Biserica si preoti, e atat de trist si cei ce iubiti Biserica sigur simtiti acel gol in suflet cand auziti astfel de lucruri, La ce a ajutat toata polemica asta? nu am facut-o doar de dragul constatarii si lamentarii ci pt a pune in inimile celor credinciosi o dorinta de spalare a imaginii bisericii debarasand-o de invataturi paganesti care sunt asociate de popor cu Biserica, debarasand-o de ideile preconcepute despre ea si facand din ea o institutie pe masura numelui ei, Inteleg ca Biserica va fi vesnic criticata , da dar de vrasmasii ei nu de cei ce se declara crestini ba mai si participa la comuniunea liturgica dar arunca noroi pe fata Bisericii
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
||||
|
||||
![]()
Daniel, in Ortodoxie trebuie sa intri cu inima, nu cu mintea. Cui foloseste ca stie ca Dumnezeu e vesnic, e bun, etc, dar nu-L traieste? Oare cand vom intelege ca in Liturghie Hristos se rastigneste tainic pentru mine? Sincer, nu-mi doresc sa-L intalnesc pe Dumnezeu intre copertile unei carti, ci in plansul unei persoane de langa mine, in sarutul unei icoane de catre un copil, in mersul de zeci de km al pelerinilor, in postul unui om bolnav, si in cate alte locuri vii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi suntem cei ce trebuie sa se bucure in prigoane, in defaimari, in nedreptati, bine stiind ca dreptate nu vom gasi in lumea asta. Ma gandeam de exemplu cata dragoste nespusa, cata mila de necrezut are Hristos care ii permitea parintelui Laurentiu de la Caldarusani sa slujeasca, la 1 metru de moastele Sfantului Grigorie Dascalu. Gandindu-ma la acest lucru am realizat brusc ca in lumea asta sfantul si pacatosul sunt impreuna. Cum se poate asa ceva? Datorita milei nesfarsite a lui Hristos. De aceea zic ca infruntarea acestor realitati trebuie dusa cu dragostea credintei, iar nu cu sabia ei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum citim Biblia? | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 28 | 31.08.2012 17:52:36 |
cum citim un acatist | steliana-steli | Generalitati | 32 | 15.08.2011 21:48:35 |
Ce acatist sa faci cand esti acuzat pe nedrept? | ellamarin | Rugaciuni | 18 | 14.02.2011 23:42:05 |
ce mai citim pe internet ? | preot_gabriel | Generalitati | 2 | 21.02.2010 22:01:59 |
ce avem in biblioteca, ce ne place sa citim? | primus | Generalitati | 63 | 25.07.2009 05:40:26 |
|