View Single Post
Vechi 22.04.2009, 11:58:59
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Despre ce tot vorbesti?In primul rand acele sfinte au trait in alte timpuri,societatea era de alt gen.Fiecare a avut propria sa menire dupa cum i-a harazit-o Dumnezeu. Sufletul nu are sexualitate,asta nu stii?Fiecare,barbat ori femeie,a venit aici pentru propriile lectii de viata si pentru propria sa misiune.Personal nu m-as putea niciodata rezuma doar la viata casnica,in sufletul meu stiu ca am mult mai multe de realizat pe lumea aceasta,dincolo de a avea o familie si mi s-ar parea absurd sa stau cu mainile in san ca,cica ar fi ...pacat??? Dar sa stai cu mainile in san si sa treaca viata pe langa tine,oare asta nu mai e pacat?
Imi cer iertare daca nu am reusit sa exprim ceea ce gandeam. Sa stii insa ca timpul in care a trait un sfant sau o sfant nu ne impiedica pe noi a le urma credinta si faptele. Cum ti s'ar parea sa spun: "Hristos a trait acum 2000 de ani. Daca ar fi trait astazi, in vremea noastra, El ar fi dat alta Evanghelie, adaptata societatii noastre." Sa nu spunem acestea.

Firea barbateasca si firea femeiasca difera, fiecare avand rosturi diferite. Sa citim scrierile Parintilor Bisericii si sa afla cele pe care le avem de facut, fiecare in dreptul sau. Si cu acelea sa ne verificam miscarile sufletesti si dorintele mintii noastre.

A nu face cariera (profesie si afaceri) nu inseamna "a sta cu mainile in san". A nu face cariera inseamna a nu neglija cela proprii firii femeiesti, adica frumoasa crestere a copiilor si dragostea ce zideste orice casa. Cine va incepe o cariera (afaceri) isi va da seama ca timpul pentru copii si casa nu va mai exista... si poate va fi prea tarziu spre a mai face ceva. Gustul puterii si al carierei poate fi mult mai puternic decat vointa de a renunta la ceea ce s'a inceput.

Sunt baiat, poate nu ar trebui sa spun nimic. Nu sunt preot, insa imi pun intrbarea: preotii ar trebui oare sa taca in multe dintre problemele ce privesc femeia?
Reply With Quote