Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2009, 07:12:43
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu trimit femeia la cratita si la matura, insa amestecarea firilor (a barbatului cu a femeii) nu aduce decat stricaciune randuielii puse de Dumnezeu si intarita de atatia sfinti si sfinte. Fiecare sa isi tina firea si nici unul sa nu ravneasca la firea celuilalt. Schimbarea si amestecarea firilor este un pacat.

Care sfanta a facut cariera?
Luam sfintenia firii femeiesti ca norma de buna vietuire a acesteia.

Maica Domnului ar fi facut cariera?

Maria Egipteanca ar fi facut cariera?
Uite cum ma gandesc eu nepriceputa: ca da, ele au facut cariera, si anume aceea care astazi este a preoteselor si a calugaritelor.

De ex, aici la biserica unde merg eu, preoteasa a facut foarte
multe: a orgnizat corul, se ocupa de oameni, si in acelasi timp isi creste si copii, insa este nelipsita de la orice activitate bisericeasca.

Eu numesc asta tot cariera, deoarece este o cariera, si o persoana din asta, este total diferita de ceea ce reprezinta Thheo.

Ma ierti, daca te-am jignit, insa eu asa vad.
Insa nu vad absolut nimic rau in asta.
Vechi 03.04.2009, 07:35:36
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu trimit femeia la cratita si la matura, insa amestecarea firilor (a barbatului cu a femeii) nu aduce decat stricaciune randuielii puse de Dumnezeu si intarita de atatia sfinti si sfinte. Fiecare sa isi tina firea si nici unul sa nu ravneasca la firea celuilalt. Schimbarea si amestecarea firilor este un pacat.

Care sfanta a facut cariera?
Luam sfintenia firii femeiesti ca norma de buna vietuire a acesteia.

Maica Domnului ar fi facut cariera?

Maria Egipteanca ar fi facut cariera?
Despre ce tot vorbesti?In primul rand acele sfinte au trait in alte timpuri,societatea era de alt gen.Fiecare a avut propria sa menire dupa cum i-a harazit-o Dumnezeu.
Sufletul nu are sexualitate,asta nu stii?Fiecare,barbat ori femeie,a venit aici pentru propriile lectii de viata si pentru propria sa misiune.
Personal nu m-as putea niciodata rezuma doar la viata casnica,in sufletul meu stiu ca am mult mai multe de realizat pe lumea aceasta,dincolo de a avea o familie si mi s-ar parea absurd sa stau cu mainile in san ca,cica ar fi ...pacat???
Dar sa stai cu mainile in san si sa treaca viata pe langa tine,oare asta nu mai e pacat?
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 07:42:18
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Despre ce tot vorbesti?In primul rand acele sfinte au trait in alte timpuri,societatea era de alt gen.Fiecare a avut propria sa menire dupa cum i-a harazit-o Dumnezeu.
Sufletul nu are sexualitate,asta nu stii?Fiecare,barbat ori femeie,a venit aici pentru propriile lectii de viata si pentru propria sa misiune.
Personal nu m-as putea niciodata rezuma doar la viata casnica,in sufletul meu stiu ca am mult mai multe de realizat pe lumea aceasta,dincolo de a avea o familie si mi s-ar parea absurd sa stau cu mainile in san ca,cica ar fi ...pacat???
Dar sa stai cu mainile in san si sa treaca viata pe langa tine,oare asta nu mai e pacat?
[COLOR=green]Subiectul este adresat femeilor dar mă amuză răspunsul bărbaților și, mai ales, cum se străduiesc ei să fie băgați în seamă și cu ce argumente stupide vin...[/COLOR]
Vechi 03.04.2009, 07:46:09
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
De ex, aici la biserica unde merg eu, preoteasa a facut foarte
multe: a orgnizat corul, se ocupa de oameni, si in acelasi timp isi creste si copii, insa este nelipsita de la orice activitate bisericeasca.

Eu numesc asta tot cariera, deoarece este o cariera, si o persoana din asta, este total diferita de ceea ce reprezinta Thheo.
[COLOR=green]Lăudabil că preoteasa se implică în viața comuntății... Înseamnă că preotul câștigă suficient dacă ea stă acasă și face muncă voluntară. Dar ceea ce face ea nu poate fi numit cariera, nici macar cariera de piatra...[/COLOR]
Vechi 03.04.2009, 07:46:49
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

PS:Si inca ceva:totul tine de echilibru,sa stim sa dam Cezarului ce este al Cezarului,viata de familie ramanand pe primul plan si sa nu o neglijam datorita carierei,iar partenerul de viata sa isi inteleaga femeia si sa o sustina,ajute pe cat posibil pentru ca impreuna sa reuseasca sa construiasca ceva frumos pe toate planurile.Cam asa vad eu lucrurile...
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 07:52:25
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Lăudabil că preoteasa se implică în viața comuntății... Înseamnă că preotul câștigă suficient dacă ea stă acasă și face muncă voluntară. Dar ceea ce face ea nu poate fi numit cariera, nici macar cariera de piatra...[/COLOR]
Nu stiu daca este asa: ea poate fii un membru la bisericii cre se ocupa de organizare etc, si implicit sa aiba salariul ei, nu -mi imaginez ce functie, insa este foarte posibil - ca un P/T job.
Vechi 03.04.2009, 08:02:44
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Daca asta a harazit Dumnezeu pentru ea si are daruire pentru ce face,nu vad absolut nimic rau in acest lucru,indiferent ca sotul,preotul sustine financiar familia.
Cu riscul de a ma repeta,fiecare avem propria noastra misiune aici,indiferent ca suntem barbati sau femei,important este sa le facem pe toate cu sufletul.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2009, 09:07:50
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Daca asta a harazit Dumnezeu pentru ea si are daruire pentru ce face,nu vad absolut nimic rau in acest lucru,indiferent ca sotul,preotul sustine financiar familia.
Cu riscul de a ma repeta,fiecare avem propria noastra misiune aici,indiferent ca suntem barbati sau femei,important este sa le facem pe toate cu sufletul.

Da, asa este, fiecare cu crucea sa.
Vechi 04.04.2009, 13:47:35
arpisz arpisz is offline
Banned

Data înregistrării: 17.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL Vezi mesajul
Draga mea,rostul femeii este de a fi sotie si mama,de a da viata,in primul rand,nu cariera.Inima ta de femeie ce-ti spune,sufletul tau in ce cauta implinirea,in familie sau cariera?Femeia se mantuieste prin nastere de prunci.Femeia este darul barbatului si are misiunea sfanta de a da viata.Tot o femeie a fost binecuvantata,Fecioara Maria,de a-l naste pe mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Sa-ti dea Dumnezeu gandul cel bun.
Desigur ca rolul femeii pentru unii este de fabrica de copii. E si cazul tau dar hai sa te gandesti un pic....
Ai un salar minim pe economie intr-un oras si 3 persoane de intretinut. Poti sa crezi cat vrei si te poti ruga cat vrei dar toti trei veti avea o viata mizera. presupun ca nu vrei sa zici ca tu mai si fumezi si cate o bere pe zi ca atunci ma intreb bebelasul cand o sa moara de foame.
Ti se pare normal sa ai aceasta abordare irationala?
Reply With Quote
Vechi 05.04.2009, 15:20:45
Anca-Miha
Guest

Implicit

CAnd nu ai bani ,sa dai si putinii bani pe tigari (asta am facut si eu pe vremea cand eram fuatoare) si pe bautura, e deadreptul absurd, caci fumatul nu iti aduce nimic bun, iar apa de baut e cea mai buna bautura.

Vad ca nimeni nu mai apeleaza la bunici. Alta data bunica era acasa, in vreme ce mama mergea la serviciu. In felul acesta puteau fi doua salarii, si acelea mici, in casa, pentru a face fata cerintelor. Iata avantajul mai multor generatii in aceeasi casa, lucru care a disparut aproape in totalitate. Pacat!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Portret de femeie Pelerin spre Rasarit Despre Sfanta Scriptura 7 03.10.2014 10:39:39
Familie vs Cariera Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 19 25.11.2013 18:52:31
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
O femeie fara studii, mama a trei copii, ar dori un loc modest de munca. sunsray Umanitare 8 13.02.2012 12:23:15
Vocatia si cariera crestinului Rodica50 Intrebari utilizatori 10 21.01.2011 15:53:10