View Single Post
Vechi 25.04.2009, 20:02:10
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Nu puneti o biserica in locul lui Hristos. El, prin jertfa Sa, este "responsabil" cu mantuirea. Este un lucru neplacut sa urmaresti o discutie despre mantuire in care se vorbeste prea mult despre o anumita biserica si prea putin despre Mantuitorul.

Ca sa fim putin mai pragmatici, sa vedem ce spune Sfanata Scriptura despre cei care nu se vor mantui. Care sunt acestia?

[COLOR=blue]"Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta[/COLOR]: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mostenii imparatia lui Dumnezeu. Si asa erati unii din voi (Mantuire fara schimbare nu exista). (1 Corinteni 6:9-11)

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si acestea sunt: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun dinaninte, cum am mai spus, [COLOR=blue]ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu[/COLOR]."(Galateni 5:19-21)

Nu mai dau si alte versete. Nu am gasit nicaieri in Sfanta Scriptura referiri la mantuire in functie de apartenenta la o "biserica". Mai bine am cerceta Sfanta Scriptura ca sa vedem cum stam. Sa nu ne amagim (cum spunea Sfantul Apostol Pavel).
Scuze, dar cand vorbim de Biserica Ortodoxa practic nu vorbim despre Trupul lui Hristos? De aceea nu cred ca a discuta despre mantuirea care se obtine [numai] in Biserica Ortodoxa inseamna o vorbarie inutila, caci facand aceasta discutam practic despre mantuirea noastra, a Ortodocsilor, ca madulare ale Trupului lui Hristos, nu in calitate de altceva ce nu suntem...
Apoi, pe vremea cand a fost scrisa Sfanta Scriptura exista Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica? Nu, ci exista doar Biserica Ortodoxa Catolica [in sensul de Universala, nu in cel eretic, de papal, avandu-l cap pe un papa infailibil si nu pe Hristos]. Inutil sa mai prelungesc discutia cu cei care cred ca si in biserica papala exista mantuire, caci nu exista...cititi in acest sens scrierile Sfantului Nicolae Velimirovici referitoare la biserica catolica si nu mai iscati, dragi forumisti atatea polemici inutile, caci BISERICA PAPALA ESTE O ADUNARE ERETICA, AVAND IN FRUNTEA SA UN OM CARE SE CREDE INFAILIBIL SI NU PE DOMNUL IISUIS HRISTOS!!!
Reply With Quote