" Eu cred ca e mare pericol de angelism si puritanism in ortodoxia noastra! "
ortodoxia e comuniunea si cu Dumnezeu nu numai cu ingerii ; ortodoxia duce firea umana de-a dreapta Tatalui ; tu ai sa ai cicluri acolo , cand ai sa fii de-a dreapta Tatalui ?????!!!!!
e chiar de ras ... ce inseamna ca vom fi ca ingerii din ceruri ? nuinseamna depasirea firii omenesti pana acolo incat , nu numai ca scurgeri si cicluri nu vor mai fi deloc , ba chiar nici acte sexuale nu vor mai fi ...
deci , acum vezi posiibilitatile firii omenesti ? ele sunt infinite : sa ajunga de-a dreapta Tatalui , in Lumina neapropiata ... Hristos este cu trupul acuma in cer ... zici ca El ar fi avut scurgeri pe pamant , ceea ce este desigur hula , dar acuma in cer ce zici ? are scurgeri , avand trup ? nu cred ca ai sa zici asta ...
deci iata ca firea omeneasca isi poate depasi aceste neputinte ... de altfel pentru sfinti , a invinge aceste neputinte este o chestie foarte simpla , ca buna ziua de simpla si usoara ...
cine ajuns sa simta harul limpede in sufletul sau permanent , poate sa opreasca orice scurgere sau ciclu chiar si de ar manca mult si nu ar munci deloc ...