ca o ultima precizare , acest soi de oameni , preoti sau mireni care fac asemenea " pogoraminte " sunt numai formal in biserica ortodoxa , sau cel mult asa cum zicea si parintele proclu : cu un picior in biserica si cu unul in afara ei " asta in prezent , insa , in viitorul apropiat vor cadea , majoritatea din ei , cu ambele picioare in afara si vor deveni definitiv anatema ; imi pare foarte rau sa spun asta , este foarte trist si tragic , da nu am ce face : trebuie spus si adevarul , pentru ca macar foarte putini care mai sunt oarecum constienti si mai cred in proorocii , sa le mai vina cat de cat minte la cap ; deci o spun din compatimire , nu din judecare : io nu am nimic cu cei care vor sa mearga pe alta cale si care cred ca calea lor e buna si mantuitoare ; asa cum nu am nimic si nu ma bag in treburile sectantilor , asa nu ma bag nici in treburile celor care vor sa mearga pe calea " pogoramintelor " diavolesti ...
este inevitabil : ce e scris ca va fi oricum va fi , indiferent ce vom face noi ...
|