Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius
In Evanghelia de la Matei cap 28 ,18-20 spune Mantuitorul asa :"Datu-Mi-s-a toata puterea in cer si pe pamant .Drept aceea ,mergand invatati toate neamurile botezandu-le in numele Tatalui al Fiului si al Sfantului Duh ,invatandu-le sa pazeasca toate cate am poruncit Eu voua si iata Eu sunt cu voi pina la sfarsitul veacului" .
|
Adevarat.
Aceasta invatatura se rasfrange asupra Apostolilor mai intai, apoi asupra preotilor, mirenilor si calugarilor.
Deci, noi oameni simpli, mergand in afara de tara ( dau un ex concret) nu numai ca lasam otul si mergem prin strainatati, prin locuri unde Cuvintul invataturii ortodoxe a ajuns mai putin sau de loc, trebuie sa promovam, sa propovaduim acete invataturi sfinte.
Deci prin formarea unei comunitati ortodoxe in tara/ orasul respectiv, apoi se cheama preot( sau vine un preot) care are puterea prin Duh Sfant sa aseze Locasul Domnului in acel loc, si deci asa sa sfintesca locul respectiv.
Din vorba in vorba: unde mergi / ce faci duminica dimineata? mai multe suflete participa la slujba, si uite ca s-a implinit porunca! Cel putin atita cit putem, cit ne sta in putinta noua...