Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Ceva,ceva a mai fost si Fani invatata de bine la St.Serge ( nu le-au stricat chiar pe toate )...Sfinta Scriptura se tilcuieste in Biserica,este Cartea Bisericii.Si cine o tilcuieste ? Duhul Sfint Dumnezeu.Si unde locuieste Duhul Sfint Dumnezeu ? In oamenii sfinti ( Sfintii Parinti ),in cei care indeplinesc poruncile lui Dumnezeu.
15.De Mă iubiți, păziți poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi! ( Ioan,14 )
Este iar adevarat,ca putem citi Sfinta Scriptura,si este f bine sa facem aceasta , multi primind canon-medicament de la duhovmicii lor in acest sens.
|
De data asta, Sherlock, sunt de acord cu tine - in ceea ce spui despre cum se citeste Biblia.
Ceva, ceva mai au si fundamentalistii dreptate :-)))
Eu vroiam sa zic mai sus ca noi ortodocsii citim Scriptura in duhul parintilor. Poiate din ce am zis la alte topicuri se intelesese ca nu iau parintii in serios, Sherlock, dar nu e de loc asa. Sunt doar impootriva 'idolatrizarii' lor.
Si noi putem citi Scritura in mod personal, daca suntem in Biserica siu o citim in acest duh.
De multe ori nu este nevoie de idei noi, dar uneori e nevoie, pentru ca traim in alta epoca si vedem lucrurile din alta perspectiva.
E interesanta ideea sa constituim o arhiva.
Eu nu prea cunosc linkuri despre subiectul asta.
Deocamdata cateva carti: Una de care stiu eu, si care s-a tradus si pe romaneste, este Puterea Cuvantului de John Breck. Alta de el este 'Scrpiture in Tradition - The Bible and its Interpretation in the Orthodox Church' (St Vladimir's Seminary Press).
Parintele John Brek este profesor de exegeza patristica la St Serge si la St Vladimir (institut ortodox de la New York).