![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceva, ceva mai au si fundamentalistii dreptate :-))) Eu vroiam sa zic mai sus ca noi ortodocsii citim Scriptura in duhul parintilor. Poiate din ce am zis la alte topicuri se intelesese ca nu iau parintii in serios, Sherlock, dar nu e de loc asa. Sunt doar impootriva 'idolatrizarii' lor. Si noi putem citi Scritura in mod personal, daca suntem in Biserica siu o citim in acest duh. De multe ori nu este nevoie de idei noi, dar uneori e nevoie, pentru ca traim in alta epoca si vedem lucrurile din alta perspectiva. E interesanta ideea sa constituim o arhiva. Eu nu prea cunosc linkuri despre subiectul asta. Deocamdata cateva carti: Una de care stiu eu, si care s-a tradus si pe romaneste, este Puterea Cuvantului de John Breck. Alta de el este 'Scrpiture in Tradition - The Bible and its Interpretation in the Orthodox Church' (St Vladimir's Seminary Press). Parintele John Brek este profesor de exegeza patristica la St Serge si la St Vladimir (institut ortodox de la New York). |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Tatal in Sfanta Scriptura | samuel | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 13.05.2008 01:23:37 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|