Citat:
În prealabil postat de mihailt
Pai cu ajutorul la ce ne zice parintele Cleopa se intelege cum a stat Domnul nostru Iisus Hristos 3 zile si nopti in iad cu sufletul.
Pentru ca la Crez zicem:
"Si a inviat a treia zi dupa scripturi".
Nu e vorba de trei zile normale si iata de ce:
Domnul nostru Iisus Hristos a murit cand era cu trupul pe cruce si imediat soarele a disparut pentru trei ceasuri.
Si apoi iar a rasarit.
Deci iata o noapte.
Apoi a fost seara de vineri si soarele a apus.Deci o zi si o noapte.
Apoi noapte de vineri spre sambata a fost cea de-a doua noapte si ziua de sambata a fost cea de-a doua zi.
Apoi a apus soarele de ziua sambetei - pana aici au fost doua zile si doua nopti.
Iar duminica cand se lumina de dimineata a inviat.
(noaptea data de ascundere soarelui in ziua de vineri,noaptea de vineri,noapte de sambata spre duminica.)
Adica a stat in mormant 3 nopti si a treia zi a inviat.
Dupa cum zice la Prohodul Domnului nostru Iisus Hristos toti din iad l-au primit pe Domnul nostru Iisus Hristos si toti au fost eliberati din legaturile intunericului.
|
Mihailt,
Unde ai gasit aceasta explicatie? In ce carte a lui Cleopa?
Hristos a murit dupa cele 3 ceasuri de intuneric si nu inaintea lor, asadar nu pot fi socotite dupa parerea mea:
MATEI 27:45-46
45. Iar de la ceasul al șaselea, s-a făcut întuneric peste tot pământul, până la ceasul al nouălea.
46. Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?
Sunt foarte interesat de aceasta problema si nu i-am gasit raspunsul inca. Este adevarat ca Hristos a inviat a treia zi si este o "aparenta" contradictie intre acest sens (invierea in a treia zi) si sensul de inviere dupa trei zile si trei nopti (complete) prezentat la:
MATEI 12:39-40
39. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul.
40. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile și trei nopți, așa va fi și Fiul Omului în inima pământului trei zile și trei nopți.
Are cineva o explicatie pentru aceasta "aparenta" contradictie?