Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Jenica,
Eu nu inteleg de ce amintim de judecata aproapelui cind de fapt noi nu judecam ci doar vrem sa INDREPTAM lucrurile.
Acest termen este folosit ca un scut in spatele caruia se pot face tot felul de cotcarii, nu crezi?
Judecarea implica deja o sentinta si ca urmare o aruncare de pietre, pe cind noi nu facem acest lucru, ne-am oprit si facem exact ce ne-a invatat Mintuitorul cind a oprit macelul si personal a MUSTRAT-o pe prostituata spunindu-i "Vezi,... nu mai este nimeni care vrea sa te omoare....Du-te, si nu mai pacatui"
Dar s-a si dus!!!!!!, nu a mai ramas in ACELASI LOC, in ACEIASI POZITIE DEGRADANTA CI S-A SCHIMBAT, ...si aici vine parte cea mai importanta aplicabila situatiei de fata, cu acesti corupti!!!... S-A OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA, ALTA "MESERIE" CEA DE LUCRATOARE A SUFLETULUI EI!
Hristos i-a spus : Pleaca femeie din LOCUL asta in care te afli si care te duce la moarte...si fa altceva!!! OCUPA_TE de tine!!!
Asta vrem si noi...NU JUDECATA!...deci terminati cu insinuarile, AICI NU JUDECA NIMENI!
|
Iubite frate,
iarta-ma daca intervin, dar cred ca gresesti.
Marturisesc ca, daca nu e facatura (ca e posibil sa fie si sa gresesc fata de episcop), atunci pacatul simoniei este real. Eu, ca si crestin, urasc pacatul simoniei din toata inima si din tot sufletul meu. Este si motivul pentru care nu m-am apropiat de preotie si prefer o viata de laic, cat va voi Dumnezeu.
Voi deja ati judecat, pentru ca ziceti: IPS Teodosie este vinovat de simonie, dar de fapt nu puteti fi convinsi de acest lucru. Poate fi o facatura.
Si daca ar fi vinovat, voi nu ziceti "Mi-este mila de IPS Teodosie, ma rog pentru ca Dumnezeu sa-i ierte pacatul". Sau cum zicea Pavel din dragoste fata de cei de un neam cu el, ca cerea de la Dumnezeu sa fie el anatema de la Hristos numai sa se mantuiasca ei.
Asa ca te intreb, frate, ce duh locuieste in noi daca in loc sa ne rugam ca Pavel ne comportam ca si Cain ("Oare sunt eu pazitorul fratelui meu?").
Nu cu ura, ci cu dragoste se rezolva crestineste o astfel de situatie. Altfel, suntem ca si paganii.
Iertati.
Paul