Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2009, 19:19:15
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
atat ca lupt cu mine insumi sa nu judec!
Jenica,

Eu nu inteleg de ce amintim de judecata aproapelui cind de fapt noi nu judecam ci doar vrem sa INDREPTAM lucrurile.

Acest termen este folosit ca un scut in spatele caruia se pot face tot felul de cotcarii, nu crezi?

Judecarea implica deja o sentinta si ca urmare o aruncare de pietre, pe cind noi nu facem acest lucru, ne-am oprit si facem exact ce ne-a invatat Mintuitorul cind a oprit macelul si personal a MUSTRAT-o pe prostituata spunindu-i "Vezi,... nu mai este nimeni care vrea sa te omoare....Du-te, si nu mai pacatui"

Dar s-a si dus!!!!!!, nu a mai ramas in ACELASI LOC, in ACEIASI POZITIE DEGRADANTA CI S-A SCHIMBAT, ...si aici vine parte cea mai importanta aplicabila situatiei de fata, cu acesti corupti!!!... S-A OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA, ALTA "MESERIE" CEA DE LUCRATOARE A SUFLETULUI EI!

Hristos i-a spus : Pleaca femeie din LOCUL asta in care te afli si care te duce la moarte...si fa altceva!!! OCUPA_TE de tine!!!

Asta vrem si noi...NU JUDECATA!...deci terminati cu insinuarile, AICI NU JUDECA NIMENI!
Vechi 06.05.2009, 19:26:45
eduardd
Guest

Implicit

Eu nu am spus Andrei ca voi judecati. Oare de ce nu imi poti intelege corect mesajele? M-am referit la mine strict; "lupt cu mine insumi sa nu judec" si continuam ca imi este greu, greu pentru ca STIU si am vazut cu ochii mei multe!! Intelegi? Una e sa stii din presa si alta sa vezi una si alta!! Acolo e lupta mare!!! Firea ta de OM se lupta cu cretinul din tine (daca exista..) Aratati-mi va rog in care pasaj al mesajului meu am spsus ca [COLOR=Red]voi[/COLOR] judecati? Sau unde am spus sa ascundem faptele? Oare de ce nu imi poti citi/simti mesajele Andrei, corect? In sfrasit...daca v-am produs suparare sau nervi imi cer scuze.
Hristos a inviat!
Vechi 06.05.2009, 19:37:00
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Jenica,

Eu nu inteleg de ce amintim de judecata aproapelui cind de fapt noi nu judecam ci doar vrem sa INDREPTAM lucrurile.

Acest termen este folosit ca un scut in spatele caruia se pot face tot felul de cotcarii, nu crezi?

Judecarea implica deja o sentinta si ca urmare o aruncare de pietre, pe cind noi nu facem acest lucru, ne-am oprit si facem exact ce ne-a invatat Mintuitorul cind a oprit macelul si personal a MUSTRAT-o pe prostituata spunindu-i "Vezi,... nu mai este nimeni care vrea sa te omoare....Du-te, si nu mai pacatui"

Dar s-a si dus!!!!!!, nu a mai ramas in ACELASI LOC, in ACEIASI POZITIE DEGRADANTA CI S-A SCHIMBAT, ...si aici vine parte cea mai importanta aplicabila situatiei de fata, cu acesti corupti!!!... S-A OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA, ALTA "MESERIE" CEA DE LUCRATOARE A SUFLETULUI EI!

Hristos i-a spus : Pleaca femeie din LOCUL asta in care te afli si care te duce la moarte...si fa altceva!!! OCUPA_TE de tine!!!

Asta vrem si noi...NU JUDECATA!...deci terminati cu insinuarile, AICI NU JUDECA NIMENI!
Iubite frate,

iarta-ma daca intervin, dar cred ca gresesti.

Marturisesc ca, daca nu e facatura (ca e posibil sa fie si sa gresesc fata de episcop), atunci pacatul simoniei este real. Eu, ca si crestin, urasc pacatul simoniei din toata inima si din tot sufletul meu. Este si motivul pentru care nu m-am apropiat de preotie si prefer o viata de laic, cat va voi Dumnezeu.

Voi deja ati judecat, pentru ca ziceti: IPS Teodosie este vinovat de simonie, dar de fapt nu puteti fi convinsi de acest lucru. Poate fi o facatura.

Si daca ar fi vinovat, voi nu ziceti "Mi-este mila de IPS Teodosie, ma rog pentru ca Dumnezeu sa-i ierte pacatul". Sau cum zicea Pavel din dragoste fata de cei de un neam cu el, ca cerea de la Dumnezeu sa fie el anatema de la Hristos numai sa se mantuiasca ei.

Asa ca te intreb, frate, ce duh locuieste in noi daca in loc sa ne rugam ca Pavel ne comportam ca si Cain ("Oare sunt eu pazitorul fratelui meu?").

Nu cu ura, ci cu dragoste se rezolva crestineste o astfel de situatie. Altfel, suntem ca si paganii.

Iertati.

Paul
Vechi 06.05.2009, 20:09:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Iubite frate,

iarta-ma daca intervin, dar cred ca gresesti.

Marturisesc ca, daca nu e facatura (

Nu cu ura, ci cu dragoste se rezolva crestineste o astfel de situatie. Altfel, suntem ca si paganii.

Iertati.

Paul
Te inseli Lavretie, te rog nu ne atribui cuvinte si stari pe care nu le simtim...poate doar compatimire, si parere de rau, dar ura, nicidecum, acesta este un cuvint foarte greu pe care eu unul nu-l simt niciodata si nu-l pronunt niciodata, iar daca-mi da tircoale il scutur imediat cu o rugaciune!
Binenteles ca ne pare rau si ne rugam mereu sa trecem de acest impas
........
Sunt de acord cu tine daca este facatura, asa este cum spui, numai ca acesti reporteri dupa cum vezi umbla cu camera ascunsa si-i prind pe pelicula Audio/Video...asa ceva nu mai lasa loc contestarii

ce zici atunci de acest filmulet este tot facatura sau simonism la drumul mare?:

http://www.romanialibera.ro/a153007/...rea-cozia.html
Vechi 06.05.2009, 20:18:56
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Te inseli Lavretie, te rog nu ne atribui cuvinte si stari pe care nu le simtim...poate doar compatimire, si parere de rau, dar ura, nicidecum, acesta este un cuvint foarte greu pe care eu unul nu-l simt niciodata si nu-l pronunt niciodata, iar daca-mi da tircoale il scutur imediat cu o rugaciune!
Binenteles ca ne pare rau si ne rugam mereu sa trecem de acest impas
........
Sunt de acord cu tine daca este facatura, asa este cum spui, numai ca acesti reporteri dupa cum vezi umbla cu camera ascunsa si-i prind pe pelicula Audio/Video...asa ceva nu mai lasa loc contestarii

ce zici atunci de acest filmulet este tot facatura sau simonism la drumul mare?:

http://www.romanialibera.ro/a153007/...rea-cozia.html
Te rog iarta-ma, nu am vrut sa insinuez nimic. Din nou zic, iarta-ma.

In ce priveste facatura, te rog sa ma crezi ca se poate face (de exemplu se poate face un montaj din diverse situatii), pentru a agrava situatia, adica sa-i dea o conotatie si mai grotesca decat e in realitate. Nu stiu, chiar nu stiu.

Bineinteles, stiu ca simonia este o practica din nefericire, asa cum am si zis in postul anterior.

Sa ne fereasca Dumnezeu de acest pacat ucigator si sa aiba mila de cei care il practica.

O zi de tristete in Biserica noastra, cum sunt, parca, din ce in ce mai multe.

Hristos a Inviat!
Vechi 06.05.2009, 20:03:22
Anca-Miha
Guest

Implicit

Epistola catre Corinteni:
" Corinteni 5:
3. Ci eu, deși departe cu trupul, însă de față cu duhul, am și judecat, ca și cum aș fi de față, pe cel ce a făcut una ca aceasta:
12. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi?
13. Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău."
Vechi 06.05.2009, 20:10:09
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
" Corinteni 5:
3. Ci eu, deși departe cu trupul, însă de față cu duhul, am și judecat, ca și cum aș fi de față, pe cel ce a făcut una ca aceasta:
12. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi?
13. Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău."
De acord frate, aici Sfantul Pavel vorbeste despre problemele bisericesti si despre Consistoriu, adica judecata Bisericii. Nimic fara randuiala, in Biserica.

Din nou, aici Pavel vorbeste despre ura fata de pacat si curatirea Bisericii, iar nu despre cum ca ar fi bine ca noi sa ne judecam unii pe altii, ca in privinta asta ne-a poruncit Hristos.

Ca intr-un veritabil dialog al versetelor care se completeaza:

Matei, 7:
"1. Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
2. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?
4. Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau?
5. Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau."

Cu dragoste in Hristos, iertati.
Vechi 06.05.2009, 20:20:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
" Corinteni 5:
Da, Anca, nu judecam, tacem milc, nu mai spunem si nu mai gindim nimic, ne cufundam intr-o totala tacere.... dar nici sa nu mai aibe vre-o pretentie de respect sau sa intinda mina la pupat, poate doar participare la slujba...si la revedere .
Iti imaginezi cum este sa stai la o predica despre morala crestina a cuiva pe care l-ai vazut facind afaceri cu Tainele?
Vechi 06.05.2009, 20:47:49
Anca-Miha
Guest

Implicit

Sa nu judecam oricum, ci sa ne raportam la Domnul. Aceasta e judecata acceptabila.
Vechi 06.05.2009, 20:53:27
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Sa ne raportam la semeni,iar prin semenii nostri ne vom raporta la Domnul...nu avem cum altfel!!! Aceasta ne cere Domnul prin tot,dar absolut tot ceea ce a propovaduit pe pamant si s-a exemplificat pe Sine.Aceasta este logica credintei mele...sau lipsei de credinta,cum doriti,dar asa inteleg eu lucrurile.
Nu avem cum sa traim cu Domnul in minte,in suflet,in nevointele proprii,daca ignoram ceea ce se-ntampla in jurul nostru,daca-i ignoram pe semenii nostri,daca ignoram simtirea din jur. JUST!!!!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei maria-15 Generalitati 7 09.01.2013 14:38:47
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? elom Generalitati 40 18.07.2012 13:10:38
Daca vinde cineva unele carti sunsray Stiri, actualitati, anunturi 4 20.03.2012 22:34:34
IPS Teodosie padrevicentiu Generalitati 1 12.09.2009 21:08:35