Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
inca ceva :  : unde este cuvantul Hristos in toate mesajele tale ? lipsa acestui cuvant nu ar trebui sa dea un mare semn de intrebare multora ??? eu cred ca da ... aici e inselaciunea : ortodoxie fara Hristos , unde s-a mai pomenit asa ceva ???  cuvinte precum Hristos , Maica Domnului si sfinti ar trebui sa fie mereu in gura unui ortodox , dar a nu fi deloc asta e semn rau tare ... sincer ... si cand spui Hristos spune-o cu umilinta si smerenie nu cu mandrie ...
|
Iar cuvantul pe care il repeti tu cel mai adesea nu este Hristos, ci cuvinte ca 'sfintii', 'sfintii parinti' si 'canoanele'..
Iarta-ma, Emanuel! Uite-te un pic in spate si vezi de cate ori mi-am cerut eu scuze daca am exagerat, daca te-am suparat (caci da, recunosc ca am mai gresit si probabil voi mai gresi) si de cate ori ai facut tu asta. Iti voi zice eu: nici o data. Ai recunoscut odata sau de doua ori ca nu stiusesi un lucru, atat.
Cu mine sau cu altii. Daca tot vorbeai de smerenie.
Uite, nu-i frumos ce am facut acum, suna ca si cum m-as fi laudat, recunosc. Dar o aveam pe suflet, si am zis-o. M-ai suparat de cateva ori numindu-ma mai mult sau mai putin indirect pacatoasa, spurcata, preacurva, eretica, acum si indracita. M-am cam enervat, si tulburat. Dar sa stii ca totusi nu mi-a ramas supararea, pentru ca vad ca ai intentii bune, desi dupa parerera mea foarte gresit orientate.
Critica ta mi-o asum. Se poate sa fi vorbit mai putin de Hristos aici (insa daca te uiti pe la ce am mai scris, vei vedea ca nu este o regula genarala), dar voi zice acum ceva:
Cununia este icoana nuntii intre Hristos si Biserica. Nu este in scopul nasterii de copii. Nasterea de copii este o consecinta, sau un scop secundar. Dragostea dintre cei doi, dragostea jertfelnica, care se exprima SI prin unirea trupeasca, este la baza cununiei. Astfel incat ei sa se uneasca cu Hristos impreuna. Este o cale spre mantuire.