inca ceva :

: unde este cuvantul Hristos in toate mesajele tale ? lipsa acestui cuvant nu ar trebui sa dea un mare semn de intrebare multora ??? eu cred ca da ... aici e inselaciunea : ortodoxie fara Hristos , unde s-a mai pomenit asa ceva ???

cuvinte precum Hristos , Maica Domnului si sfinti ar trebui sa fie mereu in gura unui ortodox , dar a nu fi deloc asta e semn rau tare ... sincer ... si cand spui Hristos spune-o cu umilinta si smerenie nu cu mandrie ...
odata un drac in chip de inger s-a aratat unei fete si i-a zis ca vrea sa o invete rugaciunea inimii ; aia i-a cazut in plasa din nefericire : si s-au apucat impreuna , ea si dracu in chip de inger , sa se roage impreuna rugaciunii lui Iisus ; insa dracul o invata sa nu se roage cu duh de pocainta si smerenie , si doar sa rosteasca cuvintele rugaciunii asa mecanic , ca o mantra yoghina ; rezultatul : a cazut in inselare ...
altadata au venit niste draci la un om cu viata sfanta intr-un cort , ca el statea in cort ca se misca greu fiind bolnav si batran ... si i s-au aratat ca si niste preoti de la el din manastire si i-au zis ; am venit parinte sa iti facem sf liturghie si sa te impartasim , ca tie ti-e greu sa mergi la biserica ... zis si facut , au facut dracii liturghia acolo dupa toata regula , si la urma l-au si : impartasit " ... apoi au venit la batran in cort si calugarii din manastire , si el le-a povestit de liturghia de dimneata , iar ei au ramas mirati , deoarece ei vazusera preotii respectivi care " venisera " si la el in cort , ca au slujit in biserica ... si-au dat seama ca fusese o inselaciune draceasca in cort , si i-au explicat , iar batranul s-a pocait si a scapat de inselaciune ...
cu dracu nu e de gluma ... e mare mester ...